MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

Търсене...

Зеленият пуловер хитът на сезон есен-зима 2021/22 – благодарение на марката Bottega Veneta

2 min.

Още преди няколко сезона модна къща Bottega Veneta започна да популяризира черните тотални визии с един силен цветен акцент. Този акцент обикновено се появяваше под формата на електриково розово, наситено синьо и… сочно зелено, което беше наречено „bottega green“. Зеленият пуловер в този нюанс моментално се превърна в хит за сезон есен/зима 2021/2022 и вече се носи не само от копенхагенските трендсетърки, които по много естествен начин комбинират силните цветовете, но и от тези в Париж, Лондон, Милано, Берлин и Ню Йорк.

Искате ли да се вдъхновите от стилизациите с зелен пуловер в главната роля? Надникнете заедно с нас в гардеробите на известните it-girls, за да научите по какъв начин използват те този тренд.

modivo days 2024

Защо дизайнерите, а по-късно и трендсетърките толкова много обичат зеления нюанс, известен като bottega green? Това е един сочен, електризиращ нюанс, който умело разчупва приглушените есенно-зимни визии. Един-единствен цветен акцент в този нюанс е достатъчен, за да промени целия характер на визията. За да попълните гардероба си с тази гореща модна тенденция, не е необходимо да купувате много неща – само един аксесоар в цвят bottega green ще придаде на тоалетите ви съвсем нов облик.

Специално за вас проверихме истинския барометър на модните тенденции, Instagram, за да открием най-интересните стилизации със зелени пуловери, носени от водещите трендсетърки. Обикновено те носят зелените си пуловери bottega green с черни елементи – или напълно класически, или леко футуристични. Зелените пуловери се срещат не само в стандартни кройки, но и под формата на ролки, жилетки и овърсайз версии.

Благодарение на звезди като Кендъл Дженър и Хейли Бийбър, вдъхновените от 90-те години на миналия век създателите на модни тенденции обръщат внимание на яркозелените жилетки. Трендсетърките ги носят с винтидж дънки или черни чарлстони с висока талия. Вдъхновение за това как да носите зелени жилетки можете да намерите и във филмографията от онова време, като например емблематичните модели, носени от Гуинет Полтроу или Моника Гелър от сериала „Приятели“.

Топлото, зелено поло е любимото ни предложение за тренд за сезон есен-зима 2021//2022. Трендсетрките го комбинират най-често с прапецовидни мини поли в черен цвят, широки официални панталони или просто с дънки.

Една от опциите за стилизиране на зеления пуловер е и да се носи в зелен total look. Точно такъм комплект е създала стилистката Jessica Mercedes, съчетавайки зеления пуловер с плетени панталони тип чарлстон, или Leonie Hanne, която е комбинирала пуловера си трапецовидна зелена мини пола.

Тази статия може да ви хареса: Цветът на годината на Pantone за 2022 вече е избран! Проверете дрехите и аксесоарите в цвят Very Peri >>>

Снимка: Jeremy Moeller / via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News