Търсене...

Как да носите клинове – дълги, под коляно и къси в ежедневните си стилизации

4 min.

По време на локдауна започнахме да ценим удобните дрехи както никога досега. Сред дрехите, които ни осигуряваха максимум комфорт, бяха клиновете. Тези еластични заместители на панталоните, станаха толкова популярни, че доста бързо се пренесоха от домовете по улиците. Това не се случи случайно. Вдъхновение за това как да носим клинове ни предоставиха: Кендъл Дженър, Хейли Бийбър, Кая Гербер, Елза Хоск, Бела и Джиджи Хадид и много други инфлуенсърки.

Удобно, но преди всичко модерно? И това е възможно! Изберете си клин по свой собствен вкус и проверете по колко различни начини можете да го носите!

Клиновете са дрехи, които през последните сезони ни дават множество възможности. Различните дължини, платове и цветове са причините, поради които клиновете могат да заинтересуват дамите с най-различни стилове. Вижте как ги носят популярните инфлуенсърки и се вдъхновете да създадете свои собствени визии!

Пъстри клинове в ежедневни стилизации

Клиновете с галактически десени вече са минало, но през последните сезони се появи друг космически десен – луните на Marine Serre. Инфлуенсърките бързо успяха да подхванат тази тенденция и започнаха да носят и други принтове. Клинове с анималистични мотиви, боядисани с технологията tie-dye и с логота на известни марки, които също можете да намерите в офертата на MODIVO.

Цветни клинове за всеки ден

През последните сезони носим много повече цветове. Дизайнерите лансират меките, пастелни тонове, смелите неонови и наситени цветове, от които всеки може да избере нещо за себе си. Тази тенденция се разпространи по различните части от облеклото, включително и по клиновете. Затова този сезон можете да ги носите в стила на 80-те години, защото именно тогава те бяха вездесъщи в най-различни цветове.

Класически клинове за ежедневие

Класическите клинове свързваме предимно с черния цвят, но изборът е много по-голям. Морското синьо, бежовото или различните нюанси на сивото също са “безопасни” нюанси, които ви гарантират, че избраният от вас модел ще подхожда на много различни стилизации.

С какви обувки да носите клин? Всъщност – с всякакви. Ако искате да “се противопоставите” на спортния им характер – изберете обувки на ток. Високите обувки веднага ще направят визията ви по-женствена и оригинална. Следвайки съветите на инфлуенсърките, можете да обърнете основно внимание на цвета, а не на модела. Вижте, как го правят известните трендсетърки!

Дълъг клин и обувки на ток

Дългите клинове не се влияят от сезонните тенденции и се носят целогодишно. Ако искате да бъдете в крак с най-новите модни тенденции, изберете цветен клин, следвайки визията на Emili Sindlev. Лилавият клин на инфлуенсърката чудесно се съчетава с розовите сандали на ток. В този случай точно цветът е ключа към успеха. Също толкова добре биха изглеждали класически обувки на ток или чехли тип mules в подобен нюанс.

¾ клин в стилизация с обувки на ток

Последните сезони станаха модерни различните дължини на клиновете. На мода отново са клиновете с ¾ дължина. Клиновете под коляно също можете да носите с обувки на ток. Такъв дует е избрала Nina Sandbech. Инфлуенсърката е подбрала цвета на обувките си към клина. И двата елемента от гардероба ѝ са в същия цвят. Тази опция винаги е най-добра, дори и ако решите да съставите малко по-необичайна визия.

Къс клин – как да го съчетаете с обувки на ток?

Късите клинове, които са хит от няколко сезона насам, все още са едно от облеклата с етикет „must have“. През това време инфлуенсърите представиха толкова много различни тоалети, че вероятно всичко по темата е вече показано. Maffashion, например, предлага да се спрем на друга тенденция при стилизирането – color blocking. Тя е съчетала зелен къс клин и обувки на ток в по-светъл нюанс с други контрастни елементи от гардероба – лилав топ и розово сако.

Клиновете като аксесоар към роклята са не само начин да покажем, че обичаме да си играем с модата. Изборът им може да е продиктуван и от практически причини. Проверете в кои ситуации си струва да комбинирате тези два елемента от облеклото!

Дълъг клин и рокля

През лятото клиновете могат да се носят предимно по естетически причини, но студените сезони ни карат да помислим за тях по-практично. Комбинирайки ги с рокля, ни е по-топло. Вижте как го е направила Justyna Czerniak! Модерно, удобно и топло – звучи идеално!

Къс клин и рокля

Клинът може да бъде чудесно решение и за туники или много къси рокли. Ако искате да се чувствате удобно и да не мислите постоянно за това, дали ви се вижда бельото – клиновете са насреща. В този случай можем да изберем модел с всякаква дължина, например къс клин като Nina Sandbech.

Класически избор са черните клинове. Неутралният цвят позволява на всякакви комбинации. Вижте как го правят инфлуенсърките!

Черен клин в ежедневна стилизация

Комбинирането на черно с бяло винаги е добра идея. Можете да добавите всеки бял топ към клин в този безсмъртен цвят. Те ще се съчетаят добре както със семпъл топ, така и с елегантно сако.

Черен ¾ клин в стайлинг за всеки ден

Черно + черно = идеалният дует. Черните клинове с ¾ дължина можете да съчетаете с кожено яке или сако в същия цвят. Такова съчетание винаги можете да пречупите с цветни допълнения, но не е задължително. Изцяло черният аутфит ще бъде също интересна опция.

Къси черни клинове – носете ги всеки ден

Късите черни клинове можете да разнообразите с други цветове, например жълто или зелено, или пък сталингът да бъде в неутралната палитра, както предлагат инфлуенсърите. Camille Charriere и Alpa Rama доказват, че най-простите решения могат да бъдат най-добри.

Сред най-модерните клинове напоследък са тези с ластици под стъпалата. Моделите са най-различни, в някои ластиците започват точно под коляното като се вижда целия прасец – това е един от трендовете, който лансират много инфлуенсърки, сред които Leonie Hanne, Lena Perminova i Anna Rosa Vitiello.

Клинове с ластици под стъпалата и обувки на ток

Как да съчетавате клинове с ластици за под стъпалата с обувки на ток? Има две възможности. Можете да скриете ластиците вътре в обувките, както най-често е при моделите с равна подметка, или да използвате тока и да подчертаете този допълнителен елемент на крачола като го сложите върху обувката (и да го скриете под токчето). Вторият вариант изглежда много по-модернистичен. Това е предложение за дамите, които обичат да си играят с детайлите.

Клинове с ластици под стъпалата с равни обувки

Дългите клинове с ластици под стъпалата могат да се носят по класическия начин. Ластиците се слагат вътре в обувките, но това не пречи да изглеждате оригинално. Ластиците са винаги интересно допълнение, което може да се подчертае в едноцветен total look. В цялостните визии и простите кройки тези детайли излизат на преден план.

Чорапите понякога са спорна тема. По-често се опитваме да ги скрием, отколкото да ги изложим на показ в облеклото си. Когато става въпрос за клиновете, чорапите тип терлик изглеждат най-подходящи. Въпреки това, както показват популярните инфлуенсърки, изобщо не е нужно да ги крием. Нагънатите върху клина чорапи дори се превърнаха в нова модна тенденция. Най-популярни са гладките, вълнени модели, но някои предпочитат типично спортните с лого на известна марка.

Това също може да ви хареса >>> Модерни ли са панталоните тип чарлстон? Трендът от 70-те се завръща!

тенденции и съвети
Insta News