НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Яке с ресни – как се носи? Вдъхновете се от стилизациите на известните инфлуенсърки!

2 min.

Обобщавайки седмиците на модата за сезон пролет-лято можем да кажем, че дизайнерите отново се влюбиха в ресните. С тях се украсяват не само чанти, но и сака, рокли и поли. Те се появиха на модните подиуми на Isabel Marant, Prada и Versace във варианти от велур, гладка кожа или сребристи мъниста. Ако искате да си изберете един елемент от гардероба с ресни за този сезон, нека това бъде яке. Как да го носите? Вижте модерните стилизации на трендсетърките, които успяха вече да се влюбят в този детайл.

Вижте най-сполучливите стилизации с яке с ресни, които ни предлагат инфлуенсърките.

Този сезон коженото яке с ресни придобива нов характер. Може да бъде дълго или късо, с балонени ръкави или като бейзболно яке, с асиметричен цип или големи копчета – важното е да се откроява. Заменете класическия черен модел с един от най-модерните цветове на сезона – наситен кобалт, виолетово тон veri peri или тревисто зелено.

>>> Прочетете също: Цветът на годината Pantone 2023 е вече избран! Вижте дрехите и аксесоарите с цвят Viva Magenta

Жена облечена с комплект на цветя и яркосиньо кожено яке с ресни
Giulia De Lellis с кожено яке с ресни – Edward Berthelot via Getty Images

Една от най-интересните стилизации с яке с ресни ни предстви Giulii De Lellis. Инфлуенсърката и модел за модното ревю на марка Philosophy, по време на Седмицата на модата в Милано заложи на кожено яке с ресни в кобалтов цвят и комплект състоящ се от широки панталони и crop-top. Комбинацията на кожени дрехи с романтични акценти е чудесна идея за пролетна стилизация.

Жена облечена с дънков комплект - дънково яке и дънки с декоративни ресни от перли
Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Jeans total look е силният тренд за сезона, в което ни убеждават със стилизациите си т. нар. it-girls, които представиха своите стилизационни идеи по време на тазгодишната Седмица на модата. Базата за създаване на такъв аутфит може да бъде дънковото яке с ресни. Достатъчно е да подберете към него дънки тип mom fit или тип boyfriend с разръфани краища, а към това гладък тишърт. Допълнете аутфита си с боти на ток и цветна мини чанта. Дънковото яке с бижутерийни ресни можете да носите с рокли – най-подходящи ще бъдат тънките рокли с презрамки или дънковите.

Инфлуенсърката Оливия Палермо облечена с велурени кафяво яке с ресни и тъмнокафяви чизми
Olivia Palermo с велурено яке с ресни – Christian Vierig via Getty Images

Етническите шарки и дрехите в бохо стил са една от тенденциите за пролет-лято 2022 г., насърчавани от водещите дизайнери. Оливия Палермо, американски модел и инфлуенсър, се появи на модното ревю на Etro в кафяво яке с ресни и ацтекски шарки, съчетано с ботуши над коляното с дебела платформа. Тя доказа, че бохо стилът не е само ефирни рокли и пачуърк ризи, но и по-силни елементи от облеклото като велуреното яке с ресни. Можете да прочетете повече за бохо стила в друга статия от нашия блог.

Инфлуенсърката Гита Банко облечена със сини дънки, бежово яке с ресни и ярки боти на ток със змийски мотив
Gitta Banko с яке тип риза с ресни – Isa Foltin via Getty Images

Овърсайз модел, модерен за сезона детайл, практични джобове и яка като на риза. Якето тип риза с ресни е едно от най-модерните якета за пролет 2022. Как да го носите? Съчетайте якето с кройка овърсайз с мини рокля и ботуши с широка сая, а късото яке тип shacket съчетайте с дънки по крака и боти с анималистичен мотив. Следвайки примера на инфлуенсърката Gitta Banko допълвайте простите стилизации с оригинални аксесоари – меката чанта тип портмоне и кръглите слънчеви очила все още са топ предложение.

Това също може да ви хареса >>> Модерни дамски якета за пролет 2023 – тези връхни дрехи ще бъдат хита на сезона!

Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News