НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Как да се четат размерите на панталоните? По-лесно е отколкото Ви се струва!

Размерите на панталоните често са като таен код, за който трябва да знаете ключа. Какво всъщност означава комбинацията 32/34, когато от пръв поглед се вижда, че талията ви е с повече сантиметри… Вижте как да разчитате правилно размерите на панталоните и намерете идеалния чифт дънки или чино панталони за себе си. Определено е по-лесно, отколкото си мислите – просто научете правилата!

Извадете от гардероба си чифт любими панталони и преминете заедно с мен през процеса на изчисляване на размера. Ще ви заеме по-малко от 5 минути!

SS 24

Нека започнем с основните неща, а именно, че размерите на панталоните най-често се посочват в инчове. Това е световен стандарт, с който просто трябва да свикнете. Инчът е единицата за дължина, използвана в англосаксонските страни (1 инч = 2,54 см).

Размерите на мъжките панталони − как се изчисляват

И така, да се върнем към въпроса как да разчитаме размерите на мъжките панталони? Професионалните марки обикновено базират на двойно обозначение: W (waist) – талия, и L (length) – дължината на крачола. За да определите размера си, използвайте обикновен шивашки сантиметър. Измерете обиколката на талията си, а след това я разделете на 2,54 (дължина на инча в сантиметри). Така ще получите първата мярка – W.

Примерно: ако имате в талията 82 см, след като разделите тази дължина на 2,54, ще получите приблизителен резултат 32.

W = обиколка на талия, L = дължина на крачол

По подобен начин можете да изчислите дължината на панталона, обозначена с буквата „L“. Не забравяйте, че дължината на мъжкия панталон се измерва от чатала до края на крачола! Така че, ако шивашкият сантиметър показва 87 см, вашата мярка в инчове е около 34.

По този лесен начин вече разбрахте какво означава размера на панталон с мерки 32/34.

Имайте предвид, че размерите не са еднакви при различните марки и производителите използват различни обозначения. Ето защо винаги си струва да използвате практичните таблици с размери, които се предлагат в надеждните онлайн магазини. В MODIVO всеки продукт е индивидуално измерен и описан от нашите експерти. Преди покупка проверете мерките си, за да намалите риска от грешна покупка.

Размерите на дамските панталони най-често се обозначават с букви, най-често от XS до XL. По принцип всеки знае какъв размер носи и дори не се замися върху това избирайки дрехи. А какво напр. означават размерите: M/38/10 или XL/42/14? Сега ще ви изясня!

Размерите с букви се различават от тези с цифри.

„S” е на английски small т.е. „малък”. „M” е medium – „среден”, а „L” означава large т.е. “голям”. „X” е съкращение от думата extra. Числата 36, 38, 40…. се отнасят за европейските размери, а 8, 10, 12… са американските размери.

Тази статия също може да ви хареса: Как да подберем дънки според фигурата си? Намерете идеалния модел! >>>

Не забравяйте, че изчисленията (колкото и да са точни!) не винаги ви позволяват да направите успешна покупка. Ето защо винаги е добре да премерите панталоните, за да видите как ви стоят. Препоръчвам ви да поръчате 2, 3 или дори 4 чифта в MODIVO, като се възползвате от безплатната доставка и, което е по-важно, от безплатното връщане. След като изберете идеалния чифт, много лесно да можете да върнете обратно останалите чифтове.

Надявам се, че вече знаете, как да четете размерите на панталоните за жени и за мъже и много лесно ще дешифрирате размерите маркирани на етикета. Успешно и приятно пазаруване!

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
тенденции и съвети
Insta News