НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Минимализъм в дамския гардероб – вижте, за кое не бива да забравяте

2 min.

 

Минимализмът е благороден тренд, който никога не излиза от мода. Вероятно е така, защото просто включва комбиниране на просто облекло, обувки и аксесоари с висококачествена изработка. Към най-големите минималисти принадлежат скандинавските и френските дами. Струва си да черпите вдъхновение от тях, ако искате да създадете минималистичен, капсулен гардероб.

 

По-долу, базирайки на примерите на най-известните минималисти ще Ви покажа какво трябва да запомните, за да окомплектовате гардероба си в този стил.

 

 

Гардеробът на минималистката не може да съществува без черния цвят. Много облекла в този цвят. Съчетаването на черни облекла, обувки и аксесоари, различаващи се единствено по фактурата, е доказан начин за създаване на минималистични, ефектни стилизации.

Черно палто, черен панталон, черни боти и черна чанта. Всички тези елементи са абсолютно задължителни в гардероба на минималистките. Те позволяват да се създаде цяла гама други стилизации, но изглеждат страхотно и комбинирани просто със себе си.

Черното дамско сако, съчетано с класическата черна дамска чанта, могат да бъдат комбинирани на практика с всичко. На снимката по-горе можете да видите сполучлива стилизация с най-обикновена сива блуза и тесни дънки.

 

Дънките вероятно са едно от най-добрите открития на човечеството. Няма облекла, към които да не подхождат, а със сигурност са идеални за всички дрехи с базови цветове. Това го знаят всички най-известни минималистки. Заслужава си да го знаете и Вие.

Когато избирате дънки, най-добре е да изберете такъв модел, в който… изглеждате най-добре. Обърнете внимание и на цвета. Тези със светъл цвят износени дънки, като от 90-те години, определено са най-подходящи за повечето стилизации.

Сини дънки и бяла, едноцветна тениска е идеалното съчетание. Това е идеална изходна база за минималистична стилизация. Достатъчно е да добавите сако или тренчкот и да изберете подходящи балеринки – като истинските парижанки.

Взета назаем от мъжкия гардероб, свободна, едноцветна, но от висококачествен материал. Най-обикновена бяла риза – защото за нея става въпрос – е поредната точка в списъка на обмисления минималистичен гардероб, която не бива да бъде забравена.

Бялата риза, както и бялата тениска, перфектно си подхождат с дънките. Благодарение на такова съчетание можете да си позволите на един характерен аксесоар, като напр. червена чанта или барета, като Вашата стилизация остава в климата на минимализма.

Ако смятате, че имате в себе си повече романтика отколкото прагматизъм, можете да изберете блузка от поплин, която с оглед на материала пак ще наподобява риза. На снимката по-горе, инфлуенсърката е облечена със свободна, бяла блузка, изработена от материал за ризи, която е украсена с широк волан. Това все още е минималистичен подход към модата.

Стилистите съветват:

Най-добрите минималистични ризи за жени ще намерите в… мъжката секция!

 

Всяка минималистка има в гардероба си дамски костюм. Разбира се, това е обосновано не само от естетически, но и от практически причини. В крайна сметка костюмът се състои от сако и елегантен панталон, които можете да облечете заедно, например за по-специални излизания или отделно, в ежедневните стилизации.

Дамски костюм в цвят camel, облечен с обикновен топ, може да бъде идеален ежедневен вариант. От друга страна, облечен на голо тяло или с дантелен корсет е идеален вариант за вечерен повод.

Панталон с ръб можете също да носите и във версия casual. Горната снимка доказва, че изглеждат добре, дори когато се комбинират с маратонки и суитчър, стига всичко да се поддържа в приглушени, гладки цветове.

 

Минималистичните комбинации от облека, като никои други, Ви позволяват да изберете аксесоари, които ще „завършат“ цялата стилизация. Когато създавате ежедневни комплекти, не забравяйте да добавите един характерен елемент, който придава на стилизацията индивидуален характер.

Към любимите допълнения на минималистките определено принадлежат нежните златни бижута. Малки обеци с пръстеновидна форма, проста верижка за шията или китката или няколко пръстени – халки, носени на един пръст.

Минималистичен аксесоар може да бъде също така дамска чанта с интензивен, например червен цвят, която ще се отличава на фона на спокойната стилизация.

тенденции и съвети
Insta News