НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Модерни ли са панталоните тип чарлстон? Трендът от 70-те се завръща!

Модата обича да се върти. Това, което е било модерно преди 40 години, може да се върне с нова сила. Кой би си помислил, че най-модерните чехли днес ще са тези на ток тип пачи крак, а шапките тип “кофичка”, носени на времето от нашите баби и дядовци, ще се превърнат в една от най-горещите модни тенденция на сезона? Панталоните с широки крачоли също се завръщат. Дънки, джинси или стреч варианти. Панталоните тип чарлстон отново покориха сърцата на най-популярните трендсетърки!

Още през сезон пролет-лято 2021 чарлстоните бяха ново топ предложение. Можете вече малко по малко да забравите за тесните кройки. Ако търсите допълнителни вдъхновения за стайлинга си най-добре надникнете в Instagram профилите на фешънистките.

SS 24

Помните ли Джон Траволта и неговия танц от филма “Брилянтин”? Белите панталони тип Чарлстон изиграха там главната си роля. Носеха ги легендарните The Rolling Stones и Бийтълс, които ги лансираха по онова време като основен елемент от гардеробите си.

?utm_source=ig_embed

Жените също не се разделяха с любимите си широки панталони. Сред звездите, които обичаха да носят панталони с широки крачоли бяха Шер и Джейн Биркин. Години по-късно „Ангелите на Чарли“ и Бритни Спиърс носеха малко по-тесен вариант, наречени bootcut панталони. През 00-те години панталоните тип чарлстон отстъпиха място на панталоните тип цигара, за да се завърнат през 2021 г. и да заемат централно място в гардеробите на модели като Кендъл Дженър и Джиджи Хадид или дизайнерката Виктория Бекъм.

Модерни панталони тип чарлстон: в кожен вариант

Да се върнем към естетиката на 70-те, 90-те и 00-те години. Нежеланите някога и смятани от мнозина за грозни, панталоните тип чарлстон се превърнаха в основен елемент от гардеробите на днешните фешънистки. Ако искате да изпробвате нещо по-различно от класическия деним, джинс или плат, нещо в малко по-смел вариант, изберете кожените модели. Те са идеални за стайлинг, който съчетава елегантния и ежедневния стил. Вижте снимката по-долу: късият топ и бежовият блейзър са дует в стил athleisure, а разкроените панталони и заострените обувки са своеобразен поклон към модата от 70-те години.

Прочетете също: Най-новите модни тенденции – какво искаме да имаме в гардероба си през сезон пролет-лято 2021? >>>

Панталони тип чарлстон с висока талия

Модерни панталони в парижки стил? Класически винтидж предложения или такива, които Jeanne Damas харесва най-много – бели чарлстони и висока талия. Красотата на французойката е в простотата ѝ,затова панталоните ь са винаги перфектно скроени и подчертават качествата ѝ. Вталената блуза с презрамки, разкроените надолу панталони с висока талия (които за разлика от чарлстоните се разширяват още от бедрата) и червените обувки на платформа издължават максимално краката и подчертават талията.

815

Дънки Tommy Hilfiger / DKNY / Pinko / Victoria Victoria Beckham

Дънкови чарлстони във френски вариант

Известната французойко-британка Camille Charriere обича да се разхожда по улиците на Париж със стилиации, които съчетават в себе си елементи от класиката и съвременния стил. Ако носи широки панталони то най-често това са дънките тип чарлстон, които по стил подхождат на белите ѝ обувки. Бежовият, плетен пуловер и черната чанта чудесно допълва ежедневния ѝ аутфит в стила на 90-те години.

816

Дънки Pepe Jeans / Pinko / One Teaspoon / Pepe Jeans

Модерни панталони тип чарлстон за 2021: компромис между широките крачоли и панталоните по крака

Ако не можете да се убедите да носите широки модели, а разкроените дънки са твърде екстравагантни за вас, позволете ми да ви представя хита на лято 2021: панталони, които са компромис между известните на всички скини панталони и широките крачоли.

Най-често носени в черно или бяло, тези панталони можем да видим на снимките на най-известните фешънистки. Те перфектно подчертават формите им, елестични са и се разширявт само отдолу. Лекото разширение на височината на глезена създава ефекта на „мини чарлстони„, а крачолът пада модерно върху обувките. Чарлстоните в този вариант „крещят“ едно: „Тя е наясно с последните модни тенденции!“.

Е, модерни ли са панталоните тип чарлстон? Отговорът е положителен според всички модни дизайнери. В търсене на перфектния модел с широки крачоли насреща е интернет магазин MODIVO!

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
тенденции и съвети
Insta News