MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Модерни рокли за 2024: трендове от модните дефилета

4 min.

След седмиците на модата за сезон пролет/лято стана ясно, че дизайнерите трудно устояват на очевидните летни десени. Всяка година световноизвестните творчески екипи се отдават не само на флорални принтове, но и на минималистични мотиви. Най-модерните рокли за 2024 г. ще бъдат не само удобни и комфортни, но и изпълнени със свежест и класика.

Всяка година дизайнерите поглеждат към модата от минали години с умиление. Така беше и по време на седмиците на модата през 2023 г., когато бяха представени колекциите за пролетта и лятото за 2024. Този път се връщаме към 60-те години на миналия век и залагаме на късите модели, защото най-модерните рокли за 2024 г. ще бъдат мини моделите. За предпочитане трапецовидни и с широки презрамки. Такива творения представиха Гучи, Версаче и Марни.

MSS
[Модерни рокли за 2024]: завръщане към 60-те
Гучи

Photo by Estrop/Getty Images

Носталгията по щурите и безгрижни времена непрекъснато създава бляскав бунт на модните подиуми. Или това е просто желание да се подражава на авангардната и дръзка Донатела Версаче, която се придържа към принципа „колкото повече, толкова по-добре“? Каквито и да са мотивите на творческите директори, това със сигурност ги подтиква да използват лъскави материи. Модерните рокли за 2024 г. ще бъдат златисти, сребристи, в бордо, но преди всичко: металически. По време на седмицата на модата златото и среброто бяха съчетавани от марки като Courreges, Blumarine и Ralph Lauren.

[Модерни рокли за 2024]: металически
Алекзандър Маккуин

Photo by Dave Benett/Getty Images for Alexander McQueen

Беше ни трудно да не се влюбим в колекцията за пролет-лято 2024 от подиума на Пиерпаоло Пичоли. Никой не беше изненадан и от това, че колекцията на Валентино беше обявена за една от най-красивите по време на седмицата на модата в Париж. Пиерпаоло е човекът, който ни убеждава, че малката бяла рокля е новото малка черна рокля и че не е задължително да е с предизвикателна кройка, за да съблазнява. Тя може да бъде дълга до земята или с къс ръкав. Но също така може да има интересни разрези и да бъде от тънка материя. В едно нещо Пичоли е сигурен: най-модерната рокля за 2024 г. ще бъде бяла.

[Модерни рокли за 2024]: бели
Валентино

Photo by Marc Piasecki/WireImage

Трудно е да се намери по-женствена и същевременно модерна пролетна рокля от флоралната. Красотата на роклите на цветя се основава на тяхната непреходност и неоспорим момичешки чар. Въпреки, че Миранда Пристли не беше почитателка на цветните поляни, трудно е да си представим слънчева пролет без флорални мотиви. Флоралната рокля е изпробвана визия за всеки топъл сезон. Тя може да се предлага в различни дължини, кройки и цветове, но един елемент остава непроменен – мотивът на цветя.

[Модерни рокли за 2024]: на цветя
Спортмакс

Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Миди роклите не са просто супер удобен модел. Моделиерите обикнаха миди дължините заради тяхната многофункционалност. Тази дължина е подходяща не само за ежедневни излизания, но може да допълни и всяка бизнес визия. Най-важното е да изберете рокля подходяща за фигурата си. Дългите рокли тип колона и разкроените модели перфектно прикриват дребните недостатъци на фигурата.

П.П.: Такива творения ще изглеждат чудесно и като сватбени рокли!

[Модерни рокли за 2024]: миди
Рок

Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

На модните ревюта за пролет-лято 2024 доминираха не само металикът и белият цвят, но и драпираните материи. Изглежда, че дизайнерите черпят вдъхновение от гръцките богини и ни призовават да носим фини, набръчкани материи. Трудно е да не харесваме драпираните рокли, тъй като те подчертават красиво силуета и прикриват това, което трябва да прикрият. Тези модни рокли за 2024 г. са не само комфортни, но и изящни. Заслужава си да ги имате в гардероба си.

[Модерни рокли за 2024]: драпирани
Лоуе

Photo by Peter White/Getty Images

Сред най-модерните рокли за 2024 г. не липсваха такива в избрания от института Пантон цвят за 2024 г.: Pech Fuzz. Рокли в този нежен нюанс бяха видени на модните подиуми на Луи Вюитон, Лоуе и Каролина Херера. Комбинирайте ги с всякакви цветове: както с пастелни, така и с контрастни цветове, като например с черно.

Прочетете също: Цветът на годината на Пантон za 2024 е избран! Институтът представя цвета Peach Fuzz >>>

[Модерни рокли за 2024]: в цвета на годината Peach Fuzz
Луи Вюитон

Photo by Kristy Sparow/Getty Images

Ако все още нямате такава в гардероба си, непременно си купете, защото сатенената рокля е абсолютният must-have на сезон пролет-лято 2024. Чувствената и хлъзгава материя е в пълен синхрон с модата на 90-те, а Кейт Мос е най-верната ѝ почитателка. Тя може да бъде къса или в макси вариант и във всякакъв цвят. Най-желани са правите модели с тънки презрамки, които хармонизират с концепцията „Dopamine Dressing”. Носете я в смели варианти с тежки боти или по-неутрално – с чехли на ток.

[Модерни рокли за 2024]: сатенени
Виктория Бекъм

Photo by Peter White/Getty Images

Финото плетиво е не само турбокомфортна материя, но и материя, която в никакъв случай не е запазена само за зимния сезон. Плетените рокли могат да се носят и през пролетта – най-важен е правилният избор на аксесоари. Те ще се съчетаят добре както с каубойски боти, така и с обувки на ток. Имате за избор дълги пролетни рокли от мека материя с яка или без ръкави.

[Модерни рокли за 2024]: плетени
Живанши

Photo by Peter White/Getty Images

За тази рокля за пролет 2024 би завидяла и самата Кари Брадшоу. Сара Джесика Паркър се прочу в „Сексът и градът“ не само благодарение на големия си талант, но и на тюлената рокля. Роклята от тюл също играеше първостепенна роля както в началните епизоди на сериала, така и в следващите му сезони. И въпреки, че роклята беше на Кари, то Сара също може да се похвали със значителна колекция от тюлени рокли в гардероба си. Сред най-модерните рокли за 2024 г. тези от тюл правеха фурор на модния подиум на Шанел.

[Модерни рокли за 2024]: тюлени
Шанел

Photo by Francois Durand/Getty Images

Въпреки, че роклите с ресни са на мода от известно време насам, много инфлуенсърки продължават да ги носят. Те обичат черните модели, които носят с тежки рок ботуши, но и сребристите с пайети, идеални за партита с приятели. Пролетните рокли с ресни привлякоха вниманието и на много дизайнери, като Alexander McQueen, Schiaparelli и Bottega Veneta. Нищо чудно – те са загадъчни, екстравагантни и авангардни. Невъзможно е да ги подминем с безразличие.

[Модерни рокли за 2024]: с ресни
Шиапарели

Photo by Estrop/Getty Images

Когато Sacai и Prada представиха красиви малки черни и бели тоалети на модните си ревюта, стана ясно, че минималистичните творения ще бъдат сред най-модерните рокли за 2024 г. Не след дълго по улиците на световните модни столици се появиха качествени рокли от семпли, едноцветни платове. Те могат да се носят в цялостни визии – с масивно колие и тежки обувки.

[Модерни рокли за 2024]: минималистични
Сакай

Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Главна снимка: Photo by Justin Shin/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News