НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Модерни мъжки якета за пролет 2023: вижте топ моделите за този сезон!

3 min.

Какви модели модни мъжки якета за пролет 2023 г. трябва да вземете предвид, когато подреждате гардероба си за предстоящия сезон? Berluti ви призовава да носите класически кожени якета, а Rick Owens предлага къси бомбър якета. На мода са и светлите парки с качулки и цветни модели от лъскава латексова кожа. Малко гофриране и мъхести яки, както и много овърсайз модели. Открийте най-модерните мъжки преходни якета, които скоро ще се пренесат от модните подиуми по градските улици.

Ватирано, кожено или може би парка? Чудите се какво мъжко яке да си изберете за тази пролет? По-долу ще намерите преглед на най-модерните модели както за почитателите на небрежната елегантност, така и за любителите на уличната мода.

Списъкът с модерни мъжки якета за пролет 2023 г., разбира се, няма да е пълен без кожените тип рокерски якета. Мъжкото кожено яке е класика, която отива на много стилове и се съчетава с всичко – от небрежни чино панталони и поло блузи, през дънки и гладки тениски, до официални панталони и лоуфъри. Когато купувате такова универсално яке, е препоръчително да се ръководите от качеството и да изберете модел, който ще ви служи с години. В MODIVO ще намерите мъжки кожени якета на марки като Boss, Guess и Serge Pariente.

Мъж облечен с черно кожено яке
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Мъжките кожени якета са вечни. Моделите се променят незначително от сезон на сезон. Сезонът пролет/лято 2023 г. ще принадлежи както на кожените тип рокерски якета като от гардероба на Джеймс Дийн, така и на моделите с вдигната яка. Привкусът на рокендрол можеше да се види на модните подиуми на марки като Berluti и Rick Owens.

[Модерни мъжки якета за пролет 2023]: бомбър якета

Както всяка година, бомбър якето е на едно от челните места в списъка с най-модерни мъжки пролетни якета. То може да бъде кожено, ватирано, сатенено или шушляково – възможностите са много. Tom Ford и Hermes залагат на елегантните велурени версии, докато модна къща Kenzo остава вярна на спортния вариант.

Мъж облечен с тъмнозелено кожено омбър яке и маратонки Nike
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Спортните бомбър якета можете да носите с широки дънки, свободни фланелки и маратонки, а велурените модели с минималистични ретро кецове, чино панталони и бяла риза.

Интересен факт

Историята на бомбър якето започва още преди световните войни. Някога то е било носено от американските пилоти, а с течение на времето, благодарение на известната марка Alpha Industries, бомбър якето с нашивки на НАСА си проправя път към Европа и се превръща в незаменим елемент от athleisure стила, т.е. спортната елегантност.

Модерните мъжки якета включват и модели с лека подплата, като например от мъхеста кожа. Точно такъв модел представи модна къща Dior на своите ревюта за пролет-лято 2023 г. На модния подиум преобладаваха пролетните мъжки якета в приглушени земни цветове, най-често бежови. Те бяха съчетани с къси панталони и къси гумени ботуши.

Мъж облечен с кожено бежово яке с мъхеста яка, сиви шорти и черни гумени ботуши
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

[Модерни мъжки якета за пролет 2023]: гофрирани

Пролетта е времето в годината, когато понякога не знаем какви връхни дрехи да изберем. Пухените якета са твърде дебели и тежки, а ветровките може да са твърде тънки. Идеалният компромис е ватираното гофрирано яке, което съчетава комфорта с елегантността, като в същото време е леко и топло.

Мъж облечен с късо бежово гофрирано яке с цип
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Как да го носите. Това пролетно яке се съчетава добре с дрехи в смарт кежуал стил, така че можете успешно да го комбинирате с чино панталони, дънки, поло блузи, боти челси или маратонки. Но не само. Леките ватирани якета са идеални и за спортни тоалети. Не се страхувайте да ги съчетавате с къси панталони: точно това предлага тази година Dior.

За пореден сезон анораците ще завладеят уличния стил и пролетно-летните градски улици. Какъв модел е аноракът? Аноракът е мъжко яке, което се облича през главата, подобно на суитчърите с качулка, обикновено има цип до средата и преден джоб тип „кенгуру“. Това, което го отличава, е лекият, непромокаем плат, който предпазва от дъжд и вятър.

Моделът е облечен с черен анорак и черна лента за глава на марка Живанши
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Най-модерните мъжки якета за пролетта на 2023 са тези, които можахме да видим на модните подиуми по време на Седмиците на модата. Ако си търсите модерна, преходна връхна дреха, аноракът определено е хит. Този модел мъжко яке доминираше на модните ревюта на модна къща Givenchy, която предложи да се носи с къси панталони.

Търсейки идеалният анорак, разгледайте офертите на марки като Napapijri и North Face. И двете марки можете да намерите в нашия интернет магазин MODIVO.

[Модерни мъжки якета за пролет 2023]: парки

Неизменно от много сезони насам сред най-модерните мъжки якета са и парките. Обичани от най-големите модни дизайнери, те имат едно неоспоримо предимство: приспособяват се към всякакви пролетно-летни метеорологични условия. Качулката, непромокаемият и ветроустойчив плат и подходящата дължина правят това мъжко яке едно от най-универсалните в мъжкия гардероб.

Мъж облечен с черен костюм и тъмнозелен дълъг шлифер
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

През пролетно-летния сезон тази година парките ще завладеят градските улици. Както и на модните подиуми по време на седмиците на модата. Givenchy реши да се откаже от каки цветовете тази година и заложи на бялото и бежовото. На модния подиум на Zegna можехме да видим дълги мъжки якета с качулки в бананови цветове. От друга страна, Loewe, в характерния си екстравагантен стил, представи кожени зелени парки с цип.

Прочетете също: Модерни мъжки обувки за 2023: най-важните тенденции за сезон пролет-лято >>>

Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News