MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Модерни рокли за сватби за 2023 – тези модели ще бъдат хита на сезона

4 min.

Често, след като получим покана за сватба, се сблъскваме с проблема: каква рокля да изберем? За да ви помогнем в търсенето на идеалната рокля, създадохме списък с най-красивите сватбени тоалети, съобразени с тенденциите за 2023 г. Сред нашите предложения ще откриете минималистични творения в пастелни цветове и лъщящи варианти, елегантни миди рокли за майки, както и богато украсени модели с буфан ръкави, волани и флорални мотиви.

Модерните рокли за сватба съчетават в едно най-новите тенденции от модните подиуми и удобството, което е толкова важно по време на сватбените тържества. Вдъхновение за уникални тоалети за гостите, майките или кумовете търсим на модните подиуми на водещите дизайнери и в гардеробите на трендсетърките.

MSS

Модерни стилизации за сватба ще създадете с MODIVO! Проверете нашата оферта от елегантни дрехи за специални поводи.

Какви тенденции предлагат дизайнерите сред роклите за сватба през 2023 г.? Дълги, минималистични рокли (Prada), разкроени рокли в ретро стил и асиметрични мини рокли доминираха на модните подиуми на водещите модни къщи. Сред десените доминират цветята (Carolina Herrera) и прозрачните елементи (Fendi), както и буфан ръкавите, воланите, дантелите и големите панделки. Новост този сезон са пайетите и лъскавите материи в приглушени цветове (Elie Saab, Dolce&Gabbana), които досега бяха запазени единствено за карнавалните тоалети.

 Вижте също: Модерни рокли за пролет-лято 2023: топ 10 от модните дефилета >>>

Моделът е облечен с розова рокля на едно рамо с буфан рукав и флорална апликация
Carolina Herrera
Fot. Fernanda Calfat/Getty Images
Моделът е облечен с дълга полупрозрачна рокля на цветя с тънки презрамки
Fendi
Fot. Pascal Le Segretain/Getty Images

Каква рокля ще бъде на мода за сватба през 2023 г.? Този сезон смело можете да изберете слип рокля, така харесвана от знаменитостите и трендсетърките. Тя може да бъде гладка или с декоративни орнаменти, дълга или над коляното, със или без презрамки – важното е материята да е леко лъскава, а кройката да подчертава леко фигурата.

 Предложението на MODIVO – слип рокля:

 

Сатенената рокля е за почитателките на модерния минимализъм. Просто я съчетайте с деликатно колие и обувки на ток и ще имате изключително шикозен сватбен тоалет. Ако предпочитате по-оригинална визия, изберете си слип рокля в ярък цвят – фуксия, оранжево или зелено. Най-красивите слип рокли ще откриете в офертата на марка YAS.

Fot. Christian Vierig/Getty Images

Модерните рокли за сватба за тази година са и тези с макси дължина. Елегантните рокли до земята са особено подходящи за майките на младоженците. Що се отнася до кройката, изберете разкроен модел с колан в талията за подчертаване на фигурата или леко втален модел от дантела.

Жена облечена с червена дълга дантелена рокля и черно кожено яке
Fot. Christian Vierig/Getty Images

Кой цвят ще бъде най-подходящ за дълга рокля за сватба? Избягвайте бели и бежови рокли, за да се различавате от булката. Добър избор ще бъдат роклите в червено или бутилково зелено.

Предложението на MODIVO – дълга рокля:

В противовес на дългите сватбени рокли са късите рокли, които се отличават с оригиналните си кройки и украшения. В крак с най-новите модни тенденции за 2023 г. са най-вече различните видове гънки, драперии, мащабни рамене и украси с флорален мотив. Цветът на мини роклята също е важен елемент. Когато избирате къса рокля за сватба, заложете на модерните през този сезон – фуксия, кобалт, червено или малко по-спокойните нюанси като пудрено розово, кремаво и лилаво в нюанс Veri Peri. Допълнете елегантната визия с обувки на ток, които оптически издължават краката, и висящи обеци. За тази сватбена визия основна роля трябва да играят оригиналната кройка и цветът на роклята.

Вижте още: Модерни цветове за пролет-лято 2023 – най-важните нюанси, които ще бъдат на мода през пролетта и лятото >>>

 

Чудите се дали е подходящо да отидете на сватба с рокля на цветя? Разбира се, че да! Рози и други флорални детайли се появиха в колекциите на големите модни къщи, предвещаващи тенденциите за пролетта и лятото на 2023 г. Нещо повече, флоралните рокли все още са едни от най-популярните за майката на булката или кумата. Потърсете разкроена миди рокля в ретро стил или вталена рокля с намачкан ефект – и двата варианта са много актуални! Романтична визия с флорална рокля – перфектен вариант за сватба на открито.

Моделът е облечен с флорална розова рокля с дълъг ръкав
Bora Aksu / Victor VIRGILE via Getty Images

Въпреки, че металическите рокли се свързват по-скоро с карнавала и новогодишната нощ, струва си да обмислите възможността да облечете този тип рокля за сватба. Сребристите елементи от облеклото и пайетите са сред най-модерните дизайнерски предложения за сезон пролет-лято 2023 г. Когато избирате лъщяща рокля за сватба, заложете на ултрамодерните асиметрични кройки и дълбоките цепки.

 

Предложението на MODIVO – лъщяща рокля:

Какви аксесоари подхождат на лъщящи рокли? Метлическите рокли сами по себе си са вече достатъчно украсени, затова ги съчетайте с висящи обеци и минималистична чанта, а акцента поставете върху обувките. С елегантни сандали с кристали ще уцелите десетката!

Моделът е облечен с бяла лъщяща дълга рокля с един ръкав и дълбока цепка
Fot. Edward Berthelot/GC Images

Сред предложенията за модни рокли за сватба за 2023 г. не може да липсват добре познатите класики. Дантелените рокли са вечните модели, които ще са подходящи не само за сватби, но и за други официални поводи. Изберете универсален модел в бежово, пудрено розово или синьо, за да можете да носите роклята по-късно и в ежедневие. Предпочитате да подчертаете индивидуалния си стил и да си играете с цветовете? Облечете дантелена рокля с пера или волани! Най-модерните модели можете да намерите в офертата на марка Guess.

Моделът е облечен с дълга жълта дантелена рокля
Fot. Edward Berthelot/Getty Images

Ако си търсите модерна рокля за сватба за 2023, заложете на модел с буфан ръкави. Ефектните ръкави придават характер дори на най-обикновената рокля. Какви аксесоари подхождат на такава рокля? Към рокля в светъл цвят изберете контрастни, шарени обувки или модели с камъни. За да не прекалите с обема, заложете на естествена прическа.

Моделът е облечен с дълга, синя рокля с буфан ръкави
Fot. Hanna Lassen/Getty Images

Прието е бялата рокля да е запазена за булката, но всичко зависи от характера и стила на партито. Ако отивате на сватба в бохо стил, естественият избор е ефирната рокля в цвят екрю. Ако искате да си изберете бяла рокля, трябва да се консултирате предварително с булката. Какво да кажем за тъмните цветове? Въпреки, че малката черна рокля е изключително елегантна, по-добре е да избягвате този цвят за сватба.


Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News