Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Мъжки аутфити за лято 2024: вижте, какво си заслужава да имате в гардероба си

3 min.

Лято в града, излизане с приятели или почивка – всички тези ситуации изискват подходящо облекло. Какво трябва да има в гардероба си един модерен мъж през най-горещите месеци в годината? Със сигурност си струва да имате ленена риза и панталон, тениска с яка и копчета, велурени затворени обувки и удобни чехли. Разгледайте мъжките аутфити за лято 2024 и се убедете, че са ви необходими само няколко елемента, за да създадете практични и модерни аутфити.

Специално за вас подготвихме няколко летни аутфита, които могат да ви послужат както за ежедневие в града, така и за почивката на морето.

Ленените мъжки дрехи са на мода от много сезони насам, затова си заслужава и вие да ги имате в своя гардероб.

Мъжки ленен костюм: must have за горещите дни

Основна част от мъжкия гардероб за лятото са дрехите, изработени от дишащи материи. Сред тях са памукът, вискозата, лиоцелът и ленът. Именно последният се е превърнал в идеален избор в мъжката мода. Внимание заслужават мъжките ленени костюми – сивият, носен от Даниел Крейг в ролята на Джеймс Бонд в „Казино Роял“. От своя страна, Дейвид Бекъм дава ново определение на мъжкия ленен костюм – в oversize вариант. Този елегантен и същевременно лек костюм ще бъде идеален за всяко лятно тържество или за работа. Можете да го носите и в ежедневие, както предлага Бекъм: с бяла тениска.

Мъжки ленени панталони

Друг изключително полезен елемент от мъжкия гардероб за лятото са ленените панталони. Ленът е идеалната материя за горещините: той е изключително дишащ и издръжлив (ленените дрехи ще ви служат с години!). Нещо повече, ленът има влагопоглъщащи свойства, така че по него няма да видите петна от пот. Предимствата на лена са ценени от модните дизайнери по цял свят, а ленените панталони за мъже са класика, която ще откриете в офертите на премиум марки като Boss или Emporio Armani. Обикновено те се предлагат в светли цветове: бяло, екрю, бежово или сиво.

Как да носите мъжки ленени панталони? С памучен топ и разкопчана риза с къси ръкави. Завършете визията с кожени сандали и слънчеви очила.

мъжка мода за лято 2024

Мъжки ленени шорти: идеални за лятната почивка

Летните разходки по курортните градове ще бъдат още по-приятни с лелени шорти. Обикновено те са изработени от смесени материи като лен и памук или лен и вискоза, за да не се мачкат. Мъжките ленени къси панталони са задължителни за лятната почивка, когато температурите надвишават 30 градуса. Те изглеждат определено по-елегантно от дънковите и полиестерните модели.

мъж на плаж с ленени шорти и риза с къс ръкав

Тя съчетава елегантността на ризата и удобството на тениската. Тениската с яка се е превърнала в класика за мъжкия гардероб. От години е лансирана от марки като Ралф Лорън и Томи Хилфигър – царете на стила old money. Нещо повече, мъжката тениска с яка е хитът на тазгодишните модни подиуми (тя се появи в мъжките колекции SS24 на модни къщи като Miu Miu и Giorgio Armani). Мъжката тениска с яка в бежово ще се съчетае добре както с гореспоменатите ленени панталони, така и с класически сини дънки.

мъж на плаж с тениска с яка бежови ленени шорти

Мъжката риза с къс ръкав е задължителен елемент от летния гардероб. Тя е изключително практична: можете да я носите разкопчана върху памучен топ, както и закопчана в панталона. Ефирната ленена версия е идеална за плажа, където можете да я носите разкопчана с къси плувни шорти. Ако се интересувате от модните трендове за този сезон изберете десенирана риза, както ни предлагат модни къщи като Dolce&Gabbana и Hermes.

мъж разхождащ се по брега на морето с дълги светли панталони и разкопчана риза с къс ръкав

Дори и най-модерният мъжки аутфит за лятото няма да е завършен без добре подбрани обувки. През най-горещите месеци на годината сандалите са задължителни. Моделите от естествена кожа ще ви осигурят комфорт и въздухопропускливост. Изберете си класически модел в черно или кафяво. От друга страна, ако заминавате на почивка – изберете си чехли: класически или със затворени пръсти, които са истински хит за сезона. Що се отнася до обувките, идеални са кожените маратонки в светъл цвят, както и велурените обувки и мокасините. Последните са любимите обувки на италианците, които са смятани за най-добре облечените мъже в света.

Мъжки обувки за лято 2024
мъжка мода за лято 2024 – плажен аутфит с шорти в цвят peach fuzz

Сред най-модерните мъжки плувни шорти за 2024 г. са моделите в неутрални цветове: бежово, бяло и черно, както и цветните варианти: червено, синьо и неоново. Наситените цветове на банските шорти не само са в крак с модните трендове, но и подчертават слънчевия загар. Слънчевите очила са задължителни за мъжката плажна визия. В MODIVO ще откриете множество модели от най-добрите марки като Ray-Ban и Calvin Klein.

мъж на плаж с червени шорти, синя риза и слънчеви очила

И накрая, струва си да споменем за модните и практични аксесоари, които ще направят почивката ви по-приятна. Голяма и качествена хавлиена кърпа на любимата ви марка, както и слънцезащитен крем и лосион за след слънце. Що се отнася до аксесоарите, добра идея е да вземете със себе си сламено бомбе или шапка с козирка. Ако сте загрижени за хидратацията си през деня не забравяйте за бутилката с вода. Разгледайте предложенията на MODIVO и се пригответе за едно стилно лято!

Тази статия може да ви хареса >>> Old money style – какъв е този стил и как да го включите в стилизациите си?

тенденции и съвети
Insta News