НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Дънки и риза – незаменимият дует за всеки повод

2 min.

Любовта на дизайнерите към денима не намалява, а напротив. През годините дънките са се променили по отношение на кройката, височината на талията и ширината на крачолите, но със сигурност не излизат от мода. Въпреки че дънките и бялата риза най-често се смятат за безсмъртен дует, днес съчетаваме дънките с по-щури цветове и хищни принтове.

Изоставени в дъното на гардероба през 2020 г. поради пандемията, днес те отново властват по градските улици. Жените, които са верни на класиката и тесните кройки, избират дънките с кройка slim fit. Други път следвайки най-новите модни тенденции и не се разделят с дънките с кройка boyfriend или дънките с дължина над глезена. Моделът на панталоните няма значение, когато става въпрос за този дует – той има едно безспорно предимство – универсалността. Ризата винаги ще си подхожда с дънки и обратното. Това, на което трябва да обърнете внимание, е цветовата тоналност на двата елемента, а днес Instagram ще ни помогне в това.

Перфектният избор за жените, които ценят смелите и екстравагантни аксесоари, е дуетът от дънки с дупки и риза с анималистичен мотив. Ризата трябва да е с по-голям размер и да е частично прибрана в панталона. Тази комбинация трябва да бъде допълнена със златни аксесоари. Всеизвестен факт е, че животинските принтове обичат златото – нежно синджирче или, за по-смелите, златна верижка ще допълнят перфектно тази визия.

Що се отнася до аксесоарите, има два варианта: можете да завършите тоалета си с приглушени цветове, като го допълните с обувки и чанта в неутрален нюанс. Но можете да се развихрите и да оживите тоалета си с цветни обувки, като на снимката по-долу.

739

Риза Liu Jo / Liu Jo / Guess / Guess

Първо бяха класическите панталони с кройка slim fit, след това се появиха малко по-широките панталони тип boyfriend, а накрая крачолите се разшириха максимално. Наред с панталоните тип boyfriend, дънките тип чарлстон отново са сред водещите модни тенденции. Ирина Шейк следва тенденцията на широките крачоли. Тя е избирала дънки с права кройка тип boyfriend с подвити крачоли, но в елегантен вариант – с чехли на ток тип пачи крак и ленена, бледорозова риза.

Прочетете също: Как да подберете дънки според фигурата си? Намерете идеалния модел! >>>

740

Дънки One Teaspoon / Pinko / Lee / G-Star Raw

Време е да оформите и една визия, която е била основна тема на много публикации и вдъхновение за най-големите модни майстори. Бялата риза и дънките са безсмъртна комбинация, която е започнала своята история много отдавна, за да заеме сигурно място на подиума на най-големите модни класики и днес.

Petra Mack представя визия, която може да се носи по два начина: носете сиви дънки с права, леко свободна кройка с бяла риза и елегантна дамска чанта за работа (разбира се, спазвайте дрескода на фирмата си). Предложение номер две? Разтворете яката и приберете част от ризата в панталона, сменете чантата с червена чанта тип багета и обуйте червени обувки на токчета – тази визия е вариант за излизане в града!

Моделът лансиран на времето от Бритни Спиърс, Спайс Гърлс и Пари Хилтън се завръща. Панталоните с широки крачоли, модерни също преди 50 години остават едни от най-желаните модели в света. В ежедневие можете да ги носите с бели тишърти и сабо в стила на френските it-girls, а за по-елегантен повод обуйте към тях класически обувки на ток и сако.

Също така можете да съчетаете тези два стила по начина, който предлага Karlie Kloss. Световноизвестният модел е съчетала разширените надолу дънки с екрю риза с викторианска дантела с класически кафяви мокасини.

А как собственичката на модна империя, Виктория Бекъм съчетава сините дънки? Дизайнерката знае, че червеното и синьото са модерна и хармонична комбинация. Затова съчетава яркочервената си риза с дънки в наситен тъмносин нюанс. Тя е допълнила визията си със сребристи чехли с панделка, които ѝ придават младежки вид.

Залагайки на дуета: дънки и риза, старайте се да разчупвате клишетата. Дънки – папр. чарлстони и тип boyfriend, а ризата да е напр. с леопардов мотив или с големи харбали. Винаги се старайте да добавите и още един оригинален акцент, а стилизацията ви няма да остане незабелязана!

тенденции и съвети
Insta News