Търсене...

Мъжки ленени панталони – аутфити за лятото

3 min.

Искате ли да изглеждате добре и да се чувствате комфортно дори при 30-градусова жега? Мъжките ленени панталони ще се превърнат във ваш съюзник за цяло лято. Те отвеждат топлината и потта и са леки и приятни – малко материи могат да се конкурират с тях, когато става въпрос за лекота и стил. Икони като Дейвид Бекъм, Том Холанд и Тимоти Шаламе залагат на ленените панталони. Прочетете как ги носите по модерен начин.

Знаете ли, че ленът абсорбира до 25% от водата, което го прави идеален за отстраняване на потта? Не е нужно да се притеснявате за грозните влажни петна дори в юлската жега. Нещо повече, ленът има нисък алергенен потенциал, не дразни кожата и има антибактериално действие.

Ленът е познат по света от няколко хиляди години, по-дълго дори от памука. Първоначално ленът е използван за производство на канапи и ленени платна, но с течение на времето е осъзната стойността му като материал за облекло. Не е изненадващо, че тъй като ленът е естествен и биоразградим, той е благоприятен за околната среда и хората.

Затова ленените панталони ще бъдат оценени от мъжете, които искат да живеят в хармония с природата, но не само. Това е материя, която ще ви осигури комфорт във всяка ситуация – независимо дали става дума за работа, среща или разходка.

Мъжките ленени панталони отлично абсорбират влагата, така че по тях не се виждат петна от пот. Това не само ви кара да се чувствате по-удобно, по-уверени, но и да се наслаждавате на усещането за свежест в горещите дни. Интересното е, че ленът е една от най-здравите материи, така че панталоните ще ви служат дълги години. Допълнително предимство е, че ленът става все по-приятен с всяко пране, така че е като виното. Ленените панталони ще издържат много сезони, намалявайки разходите ви за дрехи.

Ленът се асоциира със стилните мъже. Той се характеризира с елегантна непринуденост. Мъжете, които избират удобни ленени панталони, се смятат за хора с добър вкус, които държат на модата.

Друго предимство на мъжките ленени панталони е тяхната универсалност. Те изглеждат чудесно на важни събирания, например на семейно парти или на първа среща. Те обаче са перфектни и за ежедневно носене – за пазаруване или за срещи с приятели. Съчетани с бяла тениска, маратонки и бейзболна шапка, те създават небрежен, но стилен аутфит.

Търсите модни ленени панталони, които можете да използвате за много поводи? Мъжките ленени панталони, изработени от 100% лен, са много популярни, но алтернативите им могат да бъдат смесите от материи като 50% лен и 50% памук или 70% лен и 30% вискоза. Тези комбинации придават на панталоните допълнителни свойства, като например, че по-малко се мачкат.

Друг важен фактор е кройката на мъжкия ленен панталон. Можете да изберете класически, по-свободни панталони за максимална дишаемост и комфорт по време на почивката например. Но за по-важни събития, като семейно събиране, несъмнено ще ви подхождат мъжки ленени панталони в бежово, екрю или бяло. Не забравяйте също, че панталоните могат да бъдат с ниска или висока талия – вторите несъмнено изглеждат по-елегантно.

Ленените панталони се предлагат с различни дължини. Дългите модели са най-универсални и идеални за всеки повод. По-късите, с дължина до глезена или 7/8, изглеждат чудесно например с мокасини и леко сако.

Естественият цвят на лена е светлобежов. Ето защо мъжките ленени панталони обикновено се предлагат в неутрални, светли цветове – бяло, екрю, кремаво или бежово, които придават лятно настроение. Те ще привличат погледите по време на разходка по крайбрежната алея, на фестивал или друго събитие на открито.

Не липсват обаче и по-наситени нюанси, като например тъмносиньо, кафяво, червено или каки, които се съчетават добре с бяла риза и светли обувки. Тези панталони ще направят модно впечатление на бохо сватба, среща или в офиса.

Какво ще кажете за мъжки кариран ленен панталон? Мъжете все по-често избират панталони на шарки, които привличат погледа и най-вече се съчетават добре с гладки ризи в един нюанс, например синьо или кремаво.

Когато температурите чупят рекорди, мъжките ленени панталони се превръщат в основа на всяко облекло. Имаме 3 предложения за интересни аутфити за Вас!

Ежедневен аутфит

Предложение за ежедневни, неангажиращи срещи:

Ленените панталони съчетани с класическа тениска с яка можете да облечете когато отивате на кино, на кафе с приятели или на вечерна разходка.

Smart casual за среща

Бизнес среща или среща в офиса с колегите? Имаме предложение:

  • бяла риза с дълъг ръкав и яка тип button down;
  • тъмнсини ленени панталони;
  • кафяви лоуфъри;
  • кожен колан в кафяво, часовник с верижка.

Вталените, тъмносини, ленени панталони съчетани с бяла риза – истинска шикозна класика в стил old money.

Летен отдих

Viva la vida по време на лятната почивка:

  • лека, пастелна риза с къс ръкав;
  • ленени панталони 7/8 в цвят екрю;
  • кожени сандали;
  • плетени гривни.

Разходката по плажа или дискотеката на открито със сигурност ще бъдат приятни с добър стайлинг. Завършете го с удобни и леки сандали и минималистични аксесоари – модерно и удобно.

Имайте предвид, че ленените панталони за мъже се съчетават чудесно с ризи, леки сака, тениски с яка и обикновени тишърти. Можете да ги съчетаете и със сандали, мокасини и маратонки. Така че, ако искате да сте стилни и същевременно да се чувствате комфортно независимо от температурата, разгледайте гамата от ленени панталони за мъже в асортимента на MODIVO!

Главна снимка: Photo by Pierre Suu/WireImage

тенденции и съвети
Insta News