MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Мъжки пуловери, поло и жилетки – как да ги носите? Представяме най-модерните модели

2 min.

Пуловерите са неразделен елемент от облеклото – не само за жените, но и за мъжете. Те осигуряват топлина и комфорт и в същото време перфектно допълват ежедневните стилизации. Как да носите различни видове пуловери – класически, жилетки и поло, за да изглеждате модерно и елегантно? Прочетете нашите съвети, кои модели си струва да имате.

modivo days 2024

Мъжките пуловери най-успешно можете да носите както за ежедневие, така и за по-официални поводи. Проверете, как да го правите!

Пуловерът с класическа кройка е основа на мъжкия гардероб. Той изглежда чудесно както в елегантни, така и в по-непринудени съчетания. През по-студеното време стои добре и като основа за сако от туид, ватирано или пухено яке или палто. От друга страна, през пролетта можете да го носите самостоятелно – независимо от стила, който предпочитате. Класическият пуловер е перфектен като елемент от минималистичния стил в комбинация с дънки и мокасини.

Класическият мъжки пуловер най-често е със заоблено или V-образно деколте, което издължава оптически шията. Моделите в сдържан нюанс – черен, тъмносин, сив, бежов, бордо или каки – винаги са добър избор – с който лесно можете да създадете успешен тоалет. Също така класическият пуловер е неразделен елемент от капсулния гардероб, благодарение на който ще се отървете от проблема, наречен „Нямам какво да облека“.

480

Пуловер Polo Ralph Lauren / Пуловер Hugo Boss

Привърженик сте на спортния комфорт? Комбинирайте пуловер с дънки и маратонки или трекинг обувки. Ако предпочитате ежедневни комбинации, към пуловера подберете чино панталони и кожени мокасини, оксфордки или класически обувки. Или може би искате да изглеждате малко по-елегантно? Изберете модел с V-образно деколте и го облечете под сако.

481

Пуловер EA7 Emporio Armani / Пуловер Guess

Друг вид пуловери са мъжките жилетки, наричани още кардигани от името на английския генерал Джеймс Томас Бруденел, граф на Кардиган, който е ръководил кавалерийска бригада облечена именно с плетени дрехи по време на Кримската война. Те много приличали на днешните жилетки. Някогашното облекло на войниците се превърна в наши дни в модерно облекло, подходящо както за спортни, така и за кежуал стилизации.

Един от дизайнерите, който е харесвал жилетките и мъжките пуловери като цяло, е бил Пиер Карден, който почина наскоро. Елегантността и ежедневният шик бяха отличителните белези на легендарния моден дизайнер. Френският дизайнер ни научи, как да носим елегантни съчетания в ежедневие и какво да правим, за да изглеждаме по-малко официално, но въпреки това шикозно. Един от неразделните елементи от силуета на Пиер Карден са мъжките пуловери, изработени от най-висококачествени материали.

482

Жилетка Pierre Cardin / Жилетка Pierre Cardin

За да създадете комплект, който ще можете да носите в офиса, съчетайте мъжката жилетка с чино панталони и мъжка риза в класически цветове. Ако пък отивате на среща с приятели или разходка през уикенда, освен жилетка облечете дънки и тишърт в един от универсалните тонове. Вдъхновява Ви стрийтуеър стайлинга? Изберете дълга, мъжка жилетка с качулка, към която чудесно стоят дънки, свободна риза и маратонки.

483

Жилетка Nike / Жилетка Rage Age

Когато говорим за видовете пуловери, пуловерите с поло яка не могат да бъдат пренебрегнати. Те са истинска класика в мъжката мода и в същото време най-неостаряващата кройка за мъжки пуловер. Полото перфектно допълва елегантните стилизации, като може да се носи и в ежедневие. Струва си да намерите място за тях в гардероба си, особено през есенно-зимния сезон – за по-студените дни те са перфектни като основа на стайлинга, като са не само удобни, но и топли.

Знаете ли, че…?

Голям почитател на пуловерите с поло яка е бил Стив Джобс. Създателят на Apple винаги се появяваше на конференциите със сиви маратонки New Balance, дънки Levi’s и черна блуза с поло яка, които се превърнаха в негова “запазена марка”.

Можете да създадете класически, елегантен комплект, като съчетаете мъжко поло със сако – лесно можете да заместите с него ризата – подберете чино панталони и кожени боти тип челси. Само не забравяйте да изберете модел, изработен от фин материал. По-дебелият пуловер може да бъде прекалено груб за тоалета Ви и също така да ограничи свободата Ви на движение. Предпочитате по-малко официални стилизации? Съчетайте мъжки пуловер с поло яка с дънки и маратонки или бежови чино панталони и жълти тип туристически обувки.

484

Поло Bugatti / Поло Robson

Без значение, дали имате в гардероба си повече спортни, кежуал или елегантни дрехи – Вие със сигурност имате поне един мъжки пуловерИзберете си няколко класически модела пуловери, жилетки или поло блузи и създайте свои стилизации, които да подчертават Вашия собствен, изключителен стил! Всички видове пуловери можете да намерите на сайта на интернет магазин MODIVO.bg!

тенденции и съвети
Insta News