НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Мъжко дънково яке – с какво да го носите?

3 min.

Дънковият плат е безспорният лидер в ежедневната мода. Това не е изненадващо, тъй като платът е издръжлив, ултрауниверсален и лесен за поддръжка. Денимът е обичан не само от популярните модни къщи, но и от инфлуенсърите, които продължават да създават стилизации, базирани на денима. Мъжкото дънково яке е абсолютно необходимо в мъжкия гардероб. Предлагаме ви с какво да го носите и как да създавате винаги актуални аутфити, които никога няма да излязат от мода.

Как да носите дънково яке? Тази дреха се съчетава на практика с всичко! Открийте най-интересните комбинации и се вдъхновете от тях, за да създадете свои собствени аутфити. А ако все още нямате дънково яке в гардероба си, не пропускайте да разгледате предложенията на MODIVO, където ще намерите голям избор от вечни модели.

В началото дънковият плат е бил предназначен само за работниците и фермерите – именно за тях са били разработени панталоните от тънък, но здрав памук. С течение на времето всички обикнаха този универсален плат. Днес на модните подиуми не липсват цялостни визии от деним, а дизайнерите комбинират дънки и дънкови якета с всякакви други дрехи.

Моделът е облечен с дънков комплект от светъл деним - панталони и тънко дънково яке
Prada
Fot. Daniele Venturelli via Getty Images

Какво може да ни предложи дънковото яке (освен това, че е функционално, винаги на мода и отива почти на всичко)? Кройката на дънковото яке – с яка и леко стесняване в талията, чудесно подчертава мъжката фигура, като ѝ придава характер.

Мъжките дънкови якета се предлагат в няколко класически цветови варианта, един от най-популярните от които е светлосиният. Това е вариант, който подхожда на небрежна комбинация с бяла тениска – обикновена или с лого, панталон в по-тъмен нюанс и модерни маратонки. Ако искате да изглеждате по-елегантно, но аутфитът ви да бъде с дънково яке, заложете на черни мъжки скини дънки, тениска в същия цвят и боти тип челси.

Мъж облечен със синьо дънково яке, черни дънки и тениска и бежови боти челси
Fot. Christian Vierig/Getty Images

Ако сте привърженик на черните дрехи, якето от тъмен деним със сигурност ще ви допадне. Съчетайте го с черна тениска, маратонки и сиви дънки – монохромната визия е изкчително на мода в момента! Ако черното яке напълно е загубило дънковия си характер според вас, заложете на яке в графитен нюанс. То чудесно стои като част от черна цялостна визия като лека я освежава.

Въпреки, че дънковото яке е леко яке, предназначено за умерени температури, настъпването на по-студените дни не означава, че трябва да се откажете от този модел яке. Всъщност има много популярни дънкови якета с кожухче. Дънковото яке с кожена яка е особено подходящо за есен и ранна пролет, благодарение на топлата си и приятна на допир подплата. Как да носите дънково яке с кожухче? Този модел е идеален за всеки ден и може да се съчетае с изтъркани дънки и сив пуловер.

Синият цвят е универсален и е един от любимите на мъжете. Възползвайте се от потенциала на цялостната визия от деним, като комбинирате различни нюанси на синьото. За най-интересен ефект използвайте контрастни комбинации. Съчетайте светлосиня риза с тъмносини дънки и наметнете дънково яке в подобен нюанс. Без съмнение тази комбинация от деним си заслужава да бъде изпробвана.

Мъж облечен със син дънков комплект - панталони и яке и светла мъжка риза
Fot. Edward Berthelot via Getty Images

И накрая, ето още няколко свежи аутфити за улично облекло, които да ви вдъхновят, ако търсите по-небрежен стайлинг. Тук пространството за маневриране е наистина голямо и на практика сте ограничени само от въображението си. За да изглеждате непринудено, облечете широки дънки и сив суитшърт със синьо яке във винтидж стил. За да завършите стрийтуеър аутфита си – няма по-подходящи обувки от култовите маратонки Nike.

Мъж облечен с сини дънки и синьо широко дънково яке, отдолу е облечен с широк сив суитшърт с надпис и бели маратонки Nike
Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Алтернативата е да съчетаете дънково яке или елек със суитшърт с качулка. Можете да добавите и подходящо долнище на анцуг – тази комбинация ще намери своето място в уличната мода, където са позволени повече трикове. Модни аксесоари, които можете да използвате: бейзболна шапка или шапка бийни и разбира се, маркови кецове.

Мъж облечен със свтлобежов анцуг, дънков елек и яркооранжеви кецове Converse с дебела подметка и шапка в същия цвят
Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Тази статия може да ви хареса >>> Модерни мъжки якета за пролетта: вижте топ моделите за този сезон

Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News