MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Най-модерните мъжки обувки – модни тенденции за есен-зима 2023/2024

2 min.

За дизайнерите есенно-зимният сезон започва много по-рано, отколкото за нас. Идеите им започват да се реализират още преди няколко месеца, когато създават колекциите си FW 2023/24. Какво се появи вече на модните подиуми? Без съмнение една от изненадите се оказаха мъжките обувки, съобразени с най-новите визии за есен-зима 2023/2024 г. Въпреки, че дизайнерите ни представиха модели, добре познати от предишни сезони, всеки от тях се появи в леко освежен вариант. Вижте по-долу въпросните обувки.

 

modivo days 2024

Официалните мъжки обувки, оксфордките и белите маратонки не са нещо необичайно, когато става въпрос за мъжки обувки за есента и зимата, но тези, които видяхме на модните подиуми, предвещаващи тенденциите за сезон есен-зима 2023/2024, определено изненадват.

Те са основен елемент от мъжкия (и дамския) капсулен гардероб, съчетават се с почти всичко и за пореден сезон ни доказват, че никога не излизат от мода. За какви обувки става дума? Разбира се, за белите маратонки, с които – ако все още не сте го направили – определено трябва да “оборудвате” гардероба си.

През есента на 2023 г. вместо бели обувки тип daddy shoes, които се появиха през последните сезони, заложете на модели в ретро стил над глезена. Популярни са и вариантите със спортен дизайн или ластици в друг цвят вместо връзки. Вдъхновение можете да търсите на модния подиум на марка Louis Vuitton или от баскетболните игрища от 90-те години.

Модел обут с бели маратонки
[figcaption]Louis Vuitton – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images[/figcaption]

Класическите мъжки затворени обувки за костюм, ще придобият нов, определено по-оригинален характер през есента и зимата на 2023/24 г. Chunky shoes, т.е. тенденцията за малко по-обемни и тежки обувки, все още присъства при маратонките, но този път ще се отнася и за класическите модели. Ако търсите модни мъжки обувки, които да съчетаете с костюм или сако, изберете обувки с по-дебела подметка. Този вид официални обувки се появиха на модните подиуми на марки като Givenchy или JW Anderson. Как да ги носите? Вдъхновете се от външния вид на Травис Баркър на червения килим.

черни официални обувки към елегантен панталон
[figcaption]Givenchy – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images[/figcaption]

Една от водещите модни тенденции за сезон есен-зима е препи стилът. Този колежански стил базира на жилетките, елеците и вратовръзките. За такъв аутфит най-подходящи са оксфордките, които са сред най-модерните мъжки обувки за сезон есен/зима 2023/2024 г. Характерни за тях са малките дупчици и връзките, въпреки че на подиума на Fendi се появиха и варианти с каишки. Много лесно можете да съчетаете тези обувки с ежедневни дрехи, както и с малко по-елегантни визии.

Моделът е обут с мъжки оксфордки на модно ревю
[figcaption]Louis Vuitton – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images[/figcaption]

Дизайнерите все още са силно вдъхновени от готика, метъла и пънка относно обувките. Този път, представяйки модерните мъжки обувки за сезон есен-зима 2023/2024, тежките боти chunky boots, които се появиха на модните подиуми преди година, бяха заменени с черни маратонки над глезена. Този тип обувки са задължителни за почитателите на спортния стил. В най-новата колекция на RAGE AGE ще откриете множество модели в този стил.

Моделът е обут с черни мъжки обувки над глезена
[figcaption]Givenchy – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images[/figcaption]

Наблюдавайки най-новите колекции на водещите модни къщи много лесно може да се забележи, че новите модели всъщност на са нищо ново. Всичко това е свързано с тенденцията за опазване на околната среда и повечето дизайнери се стараят да не създават прекалено много нови микротенденции. Така например модна къща Dior, известна с любовта си към класиката, отново включва в колекцията си за сезон есен-зима 2023/2024 гумени ботуши. Това са обувки, които не бива да липсват в гардероба на всеки практичен мъж.

Мъжки гумени ботуши на марка Dior
[figcaption]Dior – Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)[/figcaption]

Главна снимка: Photo by Pietro D’Aprano/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News