НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Най-скъпите чанти в света – колко струват и как изглеждат? Вижте 5-те ТОП модела, които струват милиони

2 min.

Мечтаят за тях стилистки, блогърки и модни редакторки, но само малцина могат да ги притежават. Цените на най-скъпите дамски чанти в света, защото за тях става дума, често достигат шестцифрени суми, а дизайнът им може да се сравни с малки произведения на изкуството. Вижте ги по-долу!

В списъка с най-скъпите чанти в света ще намерите любимата it-bag на звездите от модна къща Hermès, бижутерийни произведения струващи милиони и гофрираната чанта на Шанел украсена с диаманти.

Diamond Forever е изработена от фина крокодилска кожа, украсена с 334 диаманти тежащи 3,56 карата в обков от бяло злато.

Дръжката е изработена от 18-каратово злато, която се откопчава.

Освен използваните материали рядкостта е друг фактор за високата ѝ цена, тъй като са създадени само 13 такива екземпляра.

Chanel Diamond Forever фот. Пресматриали

Hermès Birkin е създадена през 1984 година в почит на тогаващната it-girl, Джейн Бъркин. През следващите години чантата си спечелва редица почитатели и много нови цветови версии. И до днес това е най-известният дизайн на френската модна къща и една от най-желаните чанти в историята на модата.

Главозамайващата цена е повлияна от използваните материали – крокодилска кожа и бяло злато с диаманти, използвани за обкова ѝ.

Hermès Niloticus Crocodile Himalaya fot. Cindy Ord via Getty Images

Създадена в сътрудничество с дизайнера на бижута и обувки Пиер Харди, Hermès Kelly е изработена от чисто розово злато с 1160 диаманта. Розовото злато е оформено така, че да наподобява крокодилска кожа. Стойността на малката, но зашеметяваща чанта е 2 милиона долара.

Създадени са само 12 екземпляра.

Hermès Kelly Rose Gold фот. Пресматериали

Mouawad 1001 Nights Diamond фот. Пресматериали

Каролина Боарини, съосновател и дизайнер на Boarini Milanesi, подчертава, че са направени само три екземпляра от тази чанта. Създаването на всеки от тях е отнело хиляди часове работа. Parva Mea, както е наречен моделът, е украсен с диаманти pavé, сапфири и турмалини параиба, които са общо над 130 карата. „Сините сапфири символизират дълбините на океаните, турмалинът от Параиба ни напомнят за незамърсените карибски морета, а диамантите препращат към прозрачността на водата, когато пада като дъжд“, подчертава Боарини.

Mouawad Boarini Milanesi Parva Mea фот. Пресматериали

Тази статия също може да Ви хареса >>> Модерни чанти за пролет-лято 2022: 5 тренда от модните дефилета

Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News