MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Плетеният елек – модно допълнение не само за риза

2 min.

Елекът е незаменима част от училищната униформа и е любим на почитателите на препи стила. През 80-те години на миналия век принцеса Даяна Спенсър го съчетаваше с риза, а днес той се носи по най-различни начини от най-популярните it-girls. Плетеният елек се популяризира от модни къщи като Gucci и Chanel и ще продължи да бъде на мода и през сезон пролет-лято 2022.

Вижте, как лесно можете да създадете сполучлива стилизация с този на пръв поглед обикновен елемент на гардероба.

modivo days 2024

Стилът на Принцеса Даяна все още е вдъхновение за много жени по света. Тя беше в състояние с изключителна лекота да съчетае елегантните дрехи с удобните. Лейди Ди често обличаше плетен елек върху памучна риза, а през по-студените дни слагаше още топло поло под ризата. Елеците ѝ бяха гладки или с копчета.

Елеци, достъпни в MODIVO:

Елек Patrizia Pepe в модерния за този сезон модел с цип и висока яка

Плетен елек Vero Moda

Ризите с големи, декоративни яки, като от картина от XIX век, вече не са само за героините от любимите телевизионни сериали, чието действие се развива в миналото. Тези модели са хит в момента сред трендсетърките. Бялата риза с ретро яка може да се носи самостоятелно, но изглежда още по-модерно с плетен елек! Съчетайте я с широки панталони, за предпочитане в същия цвят като елека, малка цветна чанта и супер модерната ви визия е вече готова.

Риза Birgitte Herskind

Риза NOISY MAY

Класическите модели дрехи са идеална база за плетения елек. Ако имате в гардероба си елегантни ризи и платнени панталони, вдъхновете се от стилизацията на Дария Бараник. Скандинавската блогърка носи плетения елек с овърсайз бяла риза и бежови панталони с широки крачоли. Ако пък още нещо ви липсва, за да създадете класическа визия, изберете заострени обувки и чанта от Шанел.

Следващата обожавана от инфлуенсърките идея за стилизиране на плетения елек е съчетанието с дълга риза. Такъв комплект носи Marianna Mäkelä, която вдъхновена от стила athleisure е съчетала елегантните си дрехи със спортни обувки на Converse.

Когато носите плетен елек, не е нужно да се носите само риза. Можете да го комбинирате с любимите си тениски и дънки. Това е комбинацията, избрана от Negin Mirsalehi. Редовната участничка в световните седмици на модата винаги добавя доза елегантност към ежедневните си тоалети – златни бижута.

Можете да носите плетен елек и като блуза, без да носите нищо отдолу. Ето как го стилизира Leia Sfez. Френската модна инфлуенсърка харесва минималистичните тоалети и тук е избрала широки дънки и кожени чехли Hermes. Визията включва също лек грим и естествена прическа. Този аутфит е истинска квинтесенция на парижкия стил.

Вижте също: Трендовете от 2021, които ще бъдат актуални и през 2022 >>>

Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News