Търсене...

Подходящо ли е да носите равни обувки на сватба? Елегантни тоалети с обувки без ток!

3 min.

Днес ще развенчаем един мит. И то не какъвто и да е мит! А по-точно – че не е задължително да носите обувки на висок ток на сватбено тържество. Инфлуенсъри като Хайли Бийбър или Джиджи Хадид често съчетават равни обувки с елегантни аутфити за важни събития. Основният въпрос обаче е: какви сватбени обувки на равна подметка ще бъдат едновременно удобни и модерни?

Равните обувки, съчетани с рокля за сватба, се вписват идеално в минималистичната дамска естетика. Интересна подробност е, че те също така елегантно допълват тоалет с богата украса. Продължете да четете, за да научите как може да ги носите!

Равните обувки понякога се възприемат като по-малко шик от обувките на висок ток. Те обаче могат да бъдат също толкова стилни, ако са подходящо подбрани за повода и тоалета. Затова равните обувки се вписват изключително добре в сватбения дрескод. Днес дори булките предпочитат обувки с равна подметка за своя сватбен тоалет – пример за това е принцеса Раджва Ал Саиф, която избра стабилни бели обувки тип балеринки за своята кралска сватба.

Ако се съчетаят правилно със сватбена рокля, равните обувки изглеждат тренди и с тях се чувствате удобно по време на целия празник. Така не се налага да си носите резервни обувки за преобуване, краката няма да ви болят и можете да се забавлявате на дансинга без никакви ограничения. Звучи изкушаващо, нали?

Вече знаете, че да сте обути в обувки с равна подметка на сватба е съвсем приемливо, а за много дами е дори препоръчително. Кога равните балеринки, мокасините, лоуфърите или обувките тип lords се превръщат в най-добрия аксесоар към тоалета?

Първо – ако сте поканени на сватба на открито, например на плажа или в градина. В тези случаи мокасините или балеринките ще бъдат най-практичният избор. Да ходите по пясък, трева или чакъл, обути в обувки на висок ток, е трудно, а вие все пак не искате такова важно събитие да бъде провалено заради дискомфорт.

Второ, ако имате здравословни проблеми, включително проблеми с гръбначния стълб или ставите, то тогава равните сватбени обувки биха били идеалният избор. Струва си да поставите приоритет върху здравето и удобството, без да се жертва елегантността, като изберете например обувки тип lords в златист нюанс.

Трето, не всяка дама се чувства комфортно в обувки на висок ток. Ако предпочитате да носите равни обувки в ежедневието, няма причина да променяте навиците си. Обувките на равна подметка са еднакво стилни и елегантни, особено в кремави, бежови и пастелни нюанси.

Не е нужно да търсите специална причина, за да носите елегантни равни обувки на сватба. Ако ви се налага или просто така предпочитате, следвайте сърцето си – а ние скоро ще ви кажем кои модели са най-модерни!

Предлагат се разнообразни модели равни обувки за сватба. Най-актуални са:

  • мокасини,
  • лоуфъри,
  • обувки тип lords,
  • обувки на ток,
  • обувки тип балеринки,
  • еспадрили,
  • сандали.

Кецовете и сникърсите също придобиват все по-голяма популярност. В съчетание с дамски костюм или тюлена рокля те изглеждат просто възхитително. Класически бели сникърси и midi рокля с прилепнал силует са страхотна комбинация. Ще изглеждат перфектно и с maxi рокля с флорален десен.

Интересна подробност е, че сватбените колекции включват дори боти и каубойски ботуши. В златисти, сребристи, бежови, кремави, бели нюанси… всички те имат една обща черта – небрежно излъчване. И изглеждат идеално с рокля от сатен или с ресни. Такива равни обувки са особено подходящи за по-малко официални сватбени приеми.

Ако не ви допада идеята да се спрете на типични обувки с равна подметка за сватба, помислете за модели с висока платформа, които оптически ще направят краката по-тънки и ще издължат силуета, като същевременно ще осигурят стабилност и комфорт. Сникърсите и мокасините с дебела подметка са много популярни – струва си да ги комбинирате с тоалет в по-минималистичен стил, за да не изглежда аутфитът ви прекалено претрупан.

Равните обувки присъстват в историята на модата от десетилетия. Да започнем с Коко Шанел – семплите рокли и пепитеният десен не са единствените емблематични щрихи в стила ѝ. Такива са също и бежовите обувки тип балеринки с черни пръсти. Коко Шанел е обожавала такива равни обувки и ги е носила на различни събития, включително и на изискани партита, а сега те отново са хит!

Джаки Кенеди, любимата Първа дама на САЩ, също е харесвала равните обувки. Една от най-големите модни икони в историята избира дрехи в пастелни тонове, семпли кройки, перли и обувки на нисък ток – включително за важни събития.

Днес инфлуенсърите и любителите на модата често избират обувки на равна подметка за галавечери, тържествени церемонии по награждаване и партита. Сред тях са Хайли Бийбър, Джиджи Хадид и Грейс Ганем. Както казва Анна Дело Русо: „Модата е манифест на собствената ви свобода“. Така че ако искате да съчетаете равни обувки със сватбен тоалет, не си налагайте ограничения, особено след като модните икони избират такива комбинации!

Главна снимка: Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News