MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

ТОП 10 модни тенденции от Fashion weeks за пролет-лято 2020

3 min.

Вече се състояха всички седмици на модата Fashion week – в Копенхаген, Париж, Лондон, Ню Йорк и тази, която редовно се организира в Милано. Тенденциите за сезон пролет-лято 2020 вече не са тайна, а съгласно модата в еко-стил много от тях са адаптация на тенденциите от предходния сезон. Избрахме 10 от тях, които най-често се повтаряха на подиумите и които вероятно ще бъдат абсолютен хит през пролетта и лятото. Вижте ги по-долу!

Square toe, големи точки, бели рокли, бижута в античен стил или буфан ръкави са само част от най-горещите модни тенденции, които можехме да видим в колекциите за пролет-лято 2020.

MSS

В предходния сезон цареше стила parisian chic, а заедно с него на улиците масово започнаха да се появяват характерните за французойките принтове, между другото малките точки. Сезонът пролет-лято 2020 ни предлага нов облик на тази позната тенденция – по-големи точки в ретро стил. Те можеха да се видят на ревютата на марки като Moschino или Michael Kors, най-често в силни, контрастни издания, т.е. черно-бели или черно-червени.

Познавате ли скандинавската марка Totême, която вече от няколко сезона се радва на популярност сред хората, които следят модата? Обувките с квадратна предна част (square toe), а по-специално сандалите и чехлите mules са характерни за нея. Този тип обувки са една от онези тенденции, които оцеляха от предишния сезон и със сигурност ще принадлежат към модните хитове за пролетта и лятото на 2020. Така че, ако все още ги нямате в гардероба си, време е да ги допълните!

Големи, златни бижута, напомнящи тези, които са носели древните богини, са новото в тенденциите за настъпващия сезон. Забелязващите се отдалеч златни обеци и колиета, които доминират в стилизациите, се появиха и на модните подиуми на Dolce & Gabbana, Albert Ferreti, Chloe и Elie Saab. Те ще изглеждат също толкова добре в компанията на (също толкова модерните) бели рокли, както и с oversize блузи и панталони от тип slouchy. Блогърката от снимката по-долу е избрала вариант собствената си лайфстайл марка Misbehave:

По време на парижката седмица на модата Нaute couture, марката Chanel ни пренесе в света на манастирските градини, където моделите се разхождаха в стилизации, напомнящи скромни ученички. Един от техните елементи бяха големите яки, завършени с хабали. Достатъчно е да разгледате Инстаграм, за да разберете, че този тип яка ще бъде горещ детайл през сезон пролет-лято 2020. Носете ги съчетани с туид, бели чорапогащи и черни мокасини или – както е направила Pernille Teisbaek на снимката – в модерен вариант с кожени панталони.

Бели рокли, най-често с дължина миди, едноцветни блузи и с буфан ръкави – много такива се появиха на подиума на легендарната модна къща Alexander McQueen. За да им придадат малко по-модерен, расов характер, моделите имаха широки черни кожени колани. Трябва да признаем, че в този случай принципът на контраста беше задействан на най-високо ниво. Блогърката на снимката по-долу използва тази модна тенденция в свой собствен стил – вместо да комбинира бялата рокля с кожен колан, тя я комбинира с тежки, черни обувки в стил Bottega Veneta.

Power dressing, тоест модната тенденция, която трябва да придаде на жените „сила”, за да се справят с ежедневните задачи, продължава. Очевидно костюмите в стил boyfriend се вписват доста добре в този стил. Така че, ако вече имате такъв от миналата пролет, имаме добри новини – ако го носите през сезон пролет-лято 2020, пак ще бъдете в крак с модата. Най-модерните са тези, които са в типични офис цветове (сиво, графитено и черно) и в пастелни варианти. Блогърката Оливия Кийо, чиято стилизация можете да видите на снимката по-долу, избра първия вариант.

Продължавайки екологичната тенденция, която благодарение на Пакта на Модата, подписан от най-големите марки, прониква в света на модата, блузите с буфан ръкави е тенденция, която вече е добре позната на всички от предишния сезон и все още не излиза от мода. Така че, ако това е инвестиция, която вече сте направили миналата година, все още можете да я използвате в своите стилизации. Най-универсални са белите блузи, които могат да бъдат обогатени с фолклорна бродерия (като предложението, представено на снимката).

Елементи в бохо стил за пореден път се появяват в пролетно-летните колекции, или под формата на каубойки или – както за сезон пролет-лято 2020 – дънкови поли. Най-модерните са с дължина макси или тип молив с дължина миди. Цепката по средата показва краката и им придава лекота, въпреки материала. Какъв е нашият съвет? Снабдете се с такава пола още сега и я носете с поло блузи по тялото и ботуши, а през пролетта и лятото с тениски и чехли тип mules с токче.

Кожени чанти клъч в макси версия, чийто материал създава плетка, е хитът на сезона, популяризиран от една от най-модерните марки – Bottega Veneta. Този тип плетена чанта е подходяща за всеки повод: като клъч чанта за вечерен стайлинг или като ежедневна чанта, в която можете да приберете най-необходимите дреболии. Вижте съчетанието от снимката по-долу:

Въпреки че изглеждаше, че няма да се стигне до това никога, дойде време да се сбогуваме с черната кожа, която през последните години беше задължителна. През сезон пролет-лято 2020 ще я заместят дрехи, изработени от цветна кожа. Те могат да бъдат един доминиращ елемент в стилизацията, съчетани например с черен цвят или да се комбинират помежду си, както е показано на снимката по-долу.

Главна снимка: Photo by Christian Vierig/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News