MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

Търсене...

Модерни дрехи за офиса в casual style

3 min.

В един свят след пандемията се стремим към баланса между работата и личния живот. Power casual е моден стил, който отговаря именно на този баланс. Как да се обличате за работа, като поддържате едновременно формален и ежедневен външен вид? За комбинацията на официални елементи от гардероба с ежедневни можете да прочетете в тази статия.

Блейзър и дънки? Или може би плътна риза и слип рокля? Официалното облекло се преосмисля понастоящем. Важен е преди всичко комфорта, но в изискан и модерен стил. Какво е „power casual“ и какви комплекти го представят?

modivo days 2024

Първото десетилетие на XXI век бе белязан от деловия стил, който е в основата на офис облеклото. Носеха се елегантни черни рокли тип „бодикон“, обувки без пръсти и сака от тънка материя (задължително без копчета). Модерни бяха всички нюанси на сивото, които най-добре се съчетаваха със синьо и черно.

Когато ерата на корпоративния шик отмина около 2010 г., светът на модата бе завладян от непринудеността и свободата и желанието да се манифестира колкото се може повече свобода чрез облеклото. Днес дизайнерите предлагат още едно решение. След пандемията, дистанционната работа и срещите по интернет по анцуг, модните виртуози представят power casual стила.

Power casual стила не е нито толкова официален, колкото деловия, нито толкова непринуден, колкото ежедневния. Той се намира на границата между тези две крайности. Но той определено е по-младежки, затова и успя да се превърне в любим на големите модни къщи. Той съчетава елегантния и неформалния стил, като същевременно запазва изключително женствен облик.

Versace веднага подхвана тази модна тенденция, представяйки на модния си подиум сака с изрязани части и златни украшения, а Miu Miu демонстрира „power casual“, представяйки къси поли в телесни цветове с официални жилетки за костюм.

Power casual стила хареса и на творческите директори и веднага завладя гардеробите на супермоделите и фешънистките. Бягайки между Range Rover-ите и местата за срещи с мениджърите, знаменитостите също се нуждаят от елегантен външен вид. Кендъл Дженър обожава плетените елеци, които обича да носи върху бяла риза. Джиджи Хадид рядко се разделя с дуото лоуфъри + карго панталони, а Риана обича да носи сака от мъжкия гардероб, които съчетава с обувки на ток.

Кендъл Дженър облечена с бяла риза, пъстър плетен елек, платнени панталони с цвят каки и масивни лоуфъри
Photo by LRNYC/MEGA/GC Images

Power casual стила е създаден в резултат на постпандемичната реалност, поради което в колекциите на най-популярните модни къщи често срещаме дрехи и обувки, които преди са били носени само в ежедневие, но сега са стилизирани в по-елегантни стилизации. Coach например съчета спортни панталони с пола.

Идеята е да се чувствате достатъчно официално и същевременно удобно, без значение къде работите – у дома или в офиса. Как да създадете официален ежедневен стил? Има няколко елемента от облеклото, които, когато се съчетаят, се вписват в тази обожавана от дизайнерите в Щатите тенденция.

[Power casual]: слип рокля + блейзър

Лансираната от Кейт Мос и култова вече слип рокля? Защо не. Визия в power casual стил ще постигнете, като съчетаете елегантен блейзър и кърпичка на врата. За да подчертаете елегантния стил, но и за да ви бъде удобно в офиса, изберете обувки на ток тип пачи крак, а официалната дамска чанта заменете с мека и обемна чанта от типа pouch bag.

Предложението на MODIVO:

Снимката представя идея за стилизиране - бежово карирано сако, кафяви обувки на нисък ток, бежова слип рокля и бежова гофрирана чанта

Създайте подобна стилизация:

Блейзър WEEKEND MAX MARA

Слип рокля CALVIN KLEIN

Сандали на нисък ток тип пачи крак CALVIN KLEIN

Обеци PATRIZIA PEPE

Чанта BOSS

Кърпа Guess

[Power casual]: клин + туид

Можете да присъздадете ежедневно-елегантния стил като съчетаете клин с елементи от туид. Дрехите от туид свързани с марката на легендарната мадмоазел Коко, се смятат за едни от най-елегантните елементи в дамския гардероб. За да създадете небрежна визия, облечете клин, обувки на ток и поло към комплекта от туид.

Предложението на MODIVO:

Снимката представя идея за стилизиране - розов пуловер с поло яка, розова дамска чанта от плат, черни обувки на ток с нисък ток, сребрист часовник и черно-бял комплект от туид, състоящ се от сако и мини пола

Създайте подобна стилизация:

Поло MARELLA

Блейзър MAX&CO.

Пола MAX&CO.

Клин Gina Tricot

Чанта MARELLA

Обувки на ток TORY BURCH

Часовник FURLA

[Power casual]: дънки + лоуфъри

Когато създавате ежедневни тоалети, които ще носите и на работа, заменете обувките с висок ток с равни обувки. Трендсетърките в Щатите единодушно избират лоуфърите – едни от най-модерните обувки през последните години. Кендъл Дженър, Джиджи Хадид и Кейти Холмс отдавна популяризират тенденцията да носят луфъри или мокасини с дебела подметка като бизнес обувки или ниски kitten heel.

Предложението на MODIVO:

Снимката представя идея за стилизиране - карирано пончо, сини дънки, бордов пуловер, слънчеви очила, бежова дамска чанта с кафяви ръбове и бордови лоуфъри с дебела подметка

Създайте подобна стилизация:

Пончо WEEKEND MAX MARA

Поло LIVIANA CONTI

Дънки MAX&CO.

Torebka FURLA

Очила MARELLA

Лоуфъри FURLA

[Power casual]: оверсайз сако + панталони с ръб

Небрежният стил за работа включва и отказ от прилепнали и вталени дрехи в полза на свободните модели. Комплектът в стил power casual трябва да е с големи размери и дори понякога да е вдъхновен от мъжкия гардероб. Майсторка на подобни комбинации е Кейти Холмс, която леко преувеличава пропорциите: ризите ѝ са взети на заем от мъжкия гардероб, обувките са с масивни подметки, а саката – широки.

Предложението на MODIVO:

Снимката представя идея за стилизиране - светлосиви платнени панталони, раирана синя риза, бежови обувки на широк ток, бежово късо сако и пръстени

Създайте подобна стилизация:

Блейзър FABIANA FILIPPI

Риза WEEKEND MAX MARA

Панталони FABIANA FILIPPI

Чанта FURLA

Обувки POLLINI

Пръстен LUV AJ

[Power casual]: Елегантни панталони + маратонки

Комбинацията от спортни обувки и елегантни панталони вече се е превърнала в неизменна част от канона на уличното облекло и все повече навлиза и в офиса. Power casual стилът не може да съществува без дуета маратонки и чино панталони. Меките памучни или ленени панталони могат успешно да заместят полата тип молив. Когато създавате стилизация за работа, допълнете я с яке без ръкави и бейзболна шапка, но се придържайте към приглушените цветове.

Предложението на MODIVO:

Снимката представя идея за стилизиране в бежовата цветова гама - поло, яке без ръкави, шапка с козирка, маратонки, спортни панталони, дамска чанта и кърпа за врата

Създайте подобна стилизация:

Яке без ръкави PESERICO

Пуловер PESERICO

Панталони MAX MARA LEISURE

Маратонки PESERICO

Кърпа GUESS

Шапка с козирка BOSS

Чанта COACH

Прочетете също: Power dressing – стилът на силните жени или стилът придаващ сила? >>>

Photo by Streetstyleshooters/Getty Images for Seidensticker Group

тенденции и съвети
Insta News