Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Модни тенденции за есен-зима 2024/2025 в дамската мода – вижте най-модерните дрехи и аксесоари за този сезон!

4 min.

Този сезон дизайнерите залагат на вечни, минималистични елементи и са единодушни, че бързо преминаващите микротенденции трябва да бъдат заменени от модна класика. Вълнени пуловери като от замъка Балморал на кралица Елизабет II, дълги ръкавици в оперен стил, лъщящи рокли и карирани дрехи – това са само няколко примера от това, което много скоро ще виждаме (и носим) по улиците на големите градове. Вижте кои тенденции за сезон есен-зима 2024/2025 г. можеха да се видят на модните подиуми в Париж, Лондон, Копенхаген, Ню Йорк и Милано.

За да ви помогнем да освежите гардероба си за следващите месеци, съставихме списък с 10-те водещи тенденции за сезон есен-зима 2024/2025 г. Добрата новина е, че някои от дрехите и аксесоарите в списъка вероятно вече са в гардероба ви!

Мнозина от вас ще се радват да научат, че през сезон есен/зима 2024/2025 тенденцията, която ще доминира в гардеробите ни, ще бъде вечната класика. Този път обаче в леко обновен вариант. Всичко това благодарение на проектите на модни къщи като Bottega Veneta, Carven или Miu Miu, в чиито колекции преобладават семпли и елегантни предложения с необичайни детайли. През есента и зимата ще посягаме към дрехи, които предпочитат заетите делови жени, които обичат изненадващите акценти. Ще търсим пера в семплите рокли тип молив и ще стилизираме бежови тренчове с яркооранжеви кожени ръкавици. Нека интерпретираме тази тенденция като „тих лукс“ с нотка на лудост.

модел на ревю на марка Bottega Veneta: трендове есен-зима 2024/2025
Bottega Veneta
Photo by Estrop/Getty Images

Необичайният бляскав стил се завръща! Вече успяхме да го забележим с вълната свързана с тренда „мафиотска съпруга“, но традиционният glamour style си остава класическа елегантност – с елементи на блясък и принт. През следващия сезон ще избягваме изкуствеността, като вместо това ще заложим на вечерната мода със смели аксесоари. Пайети, лъщящи пера и декоративни камъни ще бъдат предпочитаните украшения в колекциите за есен/зима 2024/2025 г. Независимо дали ще заложите на блясък от главата до петите или на един-единствен привличащ вниманието елемент, това със сигурност е тенденция, която не може да бъде пренебрегната.

модел на ревю на марка Michael Kors: трендове есен-зима 2024/2025
Michael Kors
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Тенденциите за есента и зимата на 2024/2025 г. са в духа на стрийтстайл модата и последния албум на Бионсе, защото през следващия сезон модата ще разглези всички фенки на денима. Следващите месеци ще докажат, че дънките все още са най-модерните панталони, които несъмнено са основна част от есенно-зимния гардероб. Този път любимите панталони на Кейт Мос, skinny jeans, ще конкурират с широките дънки, които все още са номер едно по модните дефилета. Много добре познатите ни дънки от 2000-те години вече се носят от Натали Портман и Бела Хадид, а Миуча Прада ни призовава да ги стилизираме в колекцията си за Miu Miu за сезон есен-зима 2024/2025 г. Определено ще се запасим с този модел!

модел на ревю на марка Miu Miu: трендове есен-зима 2024/2025
Miu Miu
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Тази тенденция ни накара да се пренесем от горещото лято в средата на златната есен! Модата идва директно от дъждовната и хладна Шотландия и замъка на кралица Елизабет II. Истинска квинтесенция на есенно-зимния стил, който всеки любител на модата ще иска да пресъздаде. Гарантиран моден успех е да се запасите с дрехи в ромбоиди, шотландско каре и пепи, но също така (и може би най-вече) пелерини, вълнени или кашмирени поло блузи и миди поли. Вдъхновението е тривиално лесно! Просто погледнете Instagram и папарашките снимки, документиращи кралското семейство, което прекарва уикенд или почивка в замъка Балморал. Ако ви липсват идеи, разгледайте модните подиуми на Burberry и Tommy Hilfiger.

модел на ревю на марка Tommy Hilfiger: трендове есен-зима 2024/2025
Tommy Hilfiger
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Яките са променили формата си за сезон есен-зима 2024/2025. Дизайнерите се отказват от дискретните и малки яки, като този път залагат на монументални и смели яки. Според пионерката на тази тенденция Фийби Фило те трябва да са възможно най-масивни, твърди и вдигнати, като също да приличат на класически поло яки. Точно такива яки забелязахме на модния подиум на Стела Маккартни и Виктория Бекъм. Проектите на Виктория бяха аплодирани от цялото ѝ семейство от публиката. Споменахме ли, че този тип аксесоари не само издължават фигурата, но и придават изтънченост на стила?

модел на ревю на марка Victoria Beckham: трендове есен-зима 2024/2025
Victoria Beckham
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

От няколко сезона насам най-модерната връхна дреха, която се появява в тенденциите за есен/зима, е еко коженото палто. Както показват колекциите на водещите дизайнери за есента и зимата на 2024/2025 г., тази вечна дреха няма да изчезне от списъка със задължителни неща и тази година. На кой модел да заложите, за да се откроите? Заложете на кожени палта в карамелено кафяво или класическо сиво. Популярни ще бъдат не само връхните дрехи, но и кожените облекла като топове или поли. Модна къща Saint Laurent популяризира именно такива кожи, а Ferragamo и Miu Miu последваха примера ѝ.

модел на ревю на марка Saint Laurent: трендове есен-зима 2024/2025
Saint Laurent
Photo by Yanshan Zhang/Getty Images

За предстоящия сезон есен/зима 2024/2025 тенденциите традиционно включват не само дрехи, но и аксесоари. Този път те ще играят важна, а не второстепенна роля. Те трябва да бъдат привличащи вниманието, изразителни и предизвикващи дискусии, които изграждат цялостната визия. Любимият аксесоар на момичетата харесващи „препи“ стила – вратовръзката, все още е на мода. Към нея ще се присъединят и дългите ръкавици, вдъхновени от тези от оперните тоалети (или от снимачната площадка на филма „И просто ей така“), които предизвикаха фурор на подиума на Valentino, както и всички видове шапки, ленти за глава и кърпи.

модел на ревю на марка Valentino: трендове есен-зима 2024/2025
Valentino
Photo by Estrop/Getty Images

Минаха само няколко сезона, откакто т. нар. „микро мини“ на Miu Miu спечели сърцата на трендсетърките, но през есента и зимата на 2024/2025 г. друга пола ще заеме нейното място. Става дума за разкроената миди пола, която се популяризира от модните къщи Bottega Veneta, Marni и The Row. По всичко личи, че тя ще се превърне в един от най-големите трендови бестселъри за предстоящия есенно-зимен сезон. Нека полата ви бъде идеална за ризи, сака и дори суитшърти с качулка.

модел на ревю на марка Bottega Veneta: трендове есен-зима 2024/2025
Bottega Veneta
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Ако ви е омръзнало от монохромни визии със земни цветове, със сигурност ще ви допадне трендът dopamine dressing, който тази година ще включва всички цветове от цветната палитра. Ще има бонбонени тонове, вариации на неочевидни цветови комбинации, смесване на различни цветни слоеве на дрехите и, не на последно място, пастелни нюанси, и по-специално известното масленожълто, което е задължителен цвят за сезон есен/зима 2024/2025 г.

модел на ревю на марка Bottega Veneta: трендове есен-зима 2024/2025
Bottega Veneta
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Най-новата тенденция за есен-зима 2024/2025, която не може да бъде подмината с безразличие, са лъскавите кожени якета. В унисон с идеята, че дрехите трябва да са лесни за стилизиране, дизайнерите от водещите модни къщи предлагат безсмъртните кожени якета във всякакви комбинации. През този сезон няма място за обичайните модели. Носете коженото си яке с каквото ви хрумне. Коженото яке на Марко Рамбалди е черно и е съчетано с пудренорозова миди пола. Миуча Прада пък предлага да го оформите в стил (не)прилична ученичка: с дълги ръкавици и вълнен чорапогащник. Ултрамодерните и донякъде строги силуети предвещават мода с нова концепция за лукс, която е изцяло ориентирана към минимализма.

модел на ревю на марка Marco Rambaldi: трендове есен-зима 2024/2025
Marco Rambaldi
Photo by Pietro D’Aprano/Getty Images

Посетете сайта на магазин MODIVO.BG и комплектовайте сенно-зимния си гардероб по модерен начин!

Главна снимка: Photo by Victor Boyko/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News