НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Дамски бизнес аутфити – как да ги създавате? Вдъхновете се от известните бизнесдами

2 min.

Живеем във време, в което все повече жени заемат ръководни позиции в големи компании, организации или на политическата сцена. Знаменитости като Кендъл Дженър и Емили Ратайковски са започнали свой собствен бизнес. Все повече трендсетърки пускат свои собствени марки дрехи. Жени са президентката на Словакия и вицепрезидентката на САЩ. Нараства нуждата от създаване на бизнес стилизации за жени, които да са в крак с времето. Кои са най-успешните от тях? Те са балансирано съчетание между изискванията на дрескода и изразяването на личността. Най-успешните жени са овладели изкуството да създават тези визии до съвършенство. Вижте как го правят.

Дамските бизнес стилизации са нещо повече от костюм. Вижте, как ги носят съвременните преуспяващи жени.

Списъкът ни започва с най-популярния, но и най-изпитания начин за създаване на делови стил за жените – перфектния костюм. Въпреки че на пръв поглед може да се асоциира с малко клиширана униформа, в днешно време този вариант на стилизиране предлага много възможности. Дамските костюми се предлагат в разнообразни кройки, които позволяват на съвременните делови жени да изразят себе си и своя подход към модата. Имаме за избор овърсайз мъжки варианти, по-вталени, състоящи се от вталено сако и панталон тип цигара, но и малко по-фантазе модели, подчертаващи качествата на женската фигура – с панталони тип чарлстон.

По-неофициален и по-удобен вариант за бизнес аутфит може да бъде съчетанието на елегантен панталон и риза или блуза. Черният панталон и синята или бялата риза са изпитано, но не и единствено решение. Влиятелните жени като Кейт Мидълтън обаче обичат да включват личния си стил в официалния дрескод. Например, тя заменя елегантните черни панталони с наситено зелени и ги комбинира с копринена риза в цвят екрю.

По-женствена бизнес стилизация е тази състояща се сако и пола. Днес красиви и цветни дамски костюми с пола носят например съпругата на Джордж Клуни, успешната адвокатка Амал Клуни и социално активната Мишел Обама. Освен костюми в техния стил, има и силна тенденция за костюми, вдъхновени от модата на 90-те. Къде да потърсим вдъхновение? Обърнете внимание на стилизациите на Рейчъл Грийн от сериала „Приятели“.

И тъй като вече говорим за по-женствени варианти на деловите визии, в този момент си струва да преминем към роклите с официален, често офис характер. Какво ги характеризира? Отлична изработка, сдържаност, дължина поне до коляното и често пъти геометрични десени. И вицепрезидентът на САЩ Камала Харис, и президентът на Словакия Зузана Чапутова обичат да носят делови рокли. В този случай си струва да заложите на висококачествената изработка, защото класическите, изчистени кройки на бизнес роклите много лесно разкриват всички недостатъци.

Тази статия може да Ви хареса: Черна дамска риза – стилизации от Instagram >>>

Снимка: Neil Mockford / via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News