НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Мъжко кожено яке – 5 стилизации с рокерско яке в главната роля

3 min.

Коженото яке е класика и както мнозина смятат, е основен атрибут на стилния мъж. Неговото предимство е, че е изключително универсално и е за мъже на всяка възраст. Ако искате да научите как да носите мъжко кожено яке и да изглеждате като звезда, попаднали сте на правилното място! Имам за Вас 5 оригинални идеи, които можете да изпробвате.

Популярността на коженото яке не намалява през годините. Ако имате кожено яке в гардероба си, вижте как успешно да го използвате в ежедневие за всякакви стилизации.

Не познавам човек, който да не се чувства добре с кожено яке. То е едно от най-универсалните връхни облекла и неизменно оглавява списъка с модерните мъжки якета. Независимо дали става въпрос за черно тип рокерско или пилотско яке с подплата от овча кожа, то е перфектният вариант за всеки повод и… почти всеки сезон. Помните ли с какво го носеше Марлон Брандо, обявен от медиите за икона на мъжкия стил за всички времена? Не с друго, а с бяла тениска, дънки и каскет! С какво още можете да носите това характерно яке?

Мъж облечен с черно кожено яке и черни дрехи
Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Ако предпочитате рок стила или пънк визиите в стил Sex Pistols, заложете на вечното черно. Класическото кожено тип рокерско яке се съчетава идеално с черна тениска и дънки в същия цвят. Как да разнообразите тази семпла визия? Обуйте кожени каубойски ботуши или кубинки.

Ако не обичате да се разделяте с коженото си яке през студените месеци, имам добра новина за вас – можете да го носите на практика през цялата година! Просто изберете изключително модерното пилотско яке т.е с мъхеста подплата. Благодарение на топлата си и мека подплата якето е идеално за есента и ранната пролет. Мнозина мъже харесват кафявите якета, които съчетават с черни чино панталони и тежки боти. Нищо обаче не ви пречи да го комбинирате и с тъмносини дънки и маратонки – една семпла, но елегантна визия, с която ще изглеждате в крак с най-новите модни тенденции.

Мъж облечен с кафяво кожено яке с мъхеста яка, черни панталони и бежови боти с връзки
Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Ако цените преди всичко оригиналността и вашият стил може да се опише като “свободна непринуденост”, ще харесате следващото ни предложение. За елегантен, но неформален външен вид съчетайте мъжкото кожено яке с черни дънки с права кройка и бяла пусната риза. Завършете визията с удобни кецове, за да създадете оригинален аутфит в smart casual стил.

Тази статия може да Ви хареса: Каква риза подхожда на черен костюм? Не само бялата!

Мъж облечен с черно кожено яке, черни официални панталони, бяла риза и бели кецове
Fot. Kirstin Sinclair via Getty Images

Рокерското яке отдавна престана да бъде атрибут само за мотоциклетистите като гордо си проправи път към ежедневната мода. Най-модерният модел кожено яке в момента е състезателното яке с изправена яка и ярки декоративни елементи. Как да го носите? Ако искате да изглеждате като изтински състезател от Формула 1, съчетайте го с кожени панталони и “бързи” слънчеви очила. За господата, които обичат по-ежедневните аутфити предлагаме мъжко кожено яке с черни дънки и гладка тениска.

Мъж облечен със състезателно, черно кожено яке, черни кожени панталони и черни маратонки
Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Ако модата е вашата стихия и обичате да мислите нестандартно, сменете сакото си с кожено яке. Дуетът черно и бяло е комбинацията, която никога не омръзва, затова е толкова популярна сред мъжете. Съчетайте черно кожено яке с официален панталон и бяла риза. Допълнете визията с елегантни мокасини или кожени боти челси, а ако отивате на бизнес среща не забравяйте за вратовръзката.

В дрехите в уличен стил се чувствате наистина модерно? Страхотно! Последното ми предложение за мъжки стайлинг е коженото яке е за всички любители на градския стил. Откажете се от класическото, черно рокерско яке и си изберете… кожено бомбър яке! Оригиналният модел без яка и oversize кройка със сигурност ще привлече погледите на минувачите. Особено когато е съчетано с широк панталон и цветни маратонки.

Мъж облечен с тъмнозелено кожено яке с цип и големи джобове, широк панталон и сини гуменки
Fot. Edward Berthelot via Getty Images)

Надявам се, че сте харесали някоя от стилизациите и вече знаете какво да носите с мъжкото кожено яке. Играйте си с модата и избирайте марковите дрехи и обувки, налични в магазин MODIVO!

Тази статия също може да ви хареса >>> Мъжка мода: модни тенденции за пролет-лято от модните дефилета

Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News