НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Елегантни мъжки стилизации – инспирирайте се от визиите в Instagram @menwithclass

2 min.

Какви са характеристиките на елегантното мъжко облекло? Днес за елегантна дреха се смята не само мъжкия костюм. С течение на времето елегантният мъжки стил е приемал различни форми, адаптирайки се към актуалните модни тенденции. Този подход към облеклата в smart casual стил дава възможност за още по-голяма персонализация и адаптиране към собствените нужди. Къде да намерите инспирации за елегантни мъжки аутфити? Профилът @menwithclass в Instagram, който има над 5,5 милиона последователи, е истинска златна мина.

Елегантните мъжки стилизации могат да бъдат в стил smart casual в total look вариант, но можете също така да съчетавате елементи от различни стилове. Както обикновено, важни са детайлите.

Когато си мислим за елегантно мъжко облекло, вероятно първото нещо, което ни идва наум, е костюмът. Това е най-лесният начин, но това далеч не означава, че е единственият. Въпреки всичко, костюмът няма да изглежда добре, ако не е правилно стилизиран. На какво трябва да обърнете внимание? На ризата, обувките и, разбира се, на вратовръзката или кърпичката.

Към кафяв костюм подберете бяла или бежова риза и кафяви или черни допълнения. Чудесна идея ще бъде съчетанието на този костюм с… кафява чанта в ретро стил.

Кафявите аксесоари от своя страна изглеждат чудесно в съчетание със син или тъмносин костюм. Не е задължително да бъдат в един и същи оттенък.

Десенираните дамски костюми като този на снимаката по-горе кариран модел ще изглеждат добре с гладки и изчистени допълнения. Сивият костюм и черните обувки са класкка в жанра.

Искате да направите костюма си още по-елегантен? Носете го с подходяща жилетка и аксесоари, като вратовръзка и джобна кърпичка. Това е един класически и елегантен стил, който е подходящ за бизнес срещи, но вече се носи и за всеки ден от почитателите на този начин на обличане.

Ако костюмът ви се струва твърде официален вариант за елегантен повод, създайте комбинация с чино панталони като една успешна алтернатива. Това е един по-малко елегантен вариант, който е подходящ за всекидневни тоалети и за всички онези поводи, когато костюмът може да се окаже прекалено официален.

Бежови чино панталони съчетани със светлосиня риза и бели маратонки – един винаги актуален аутфит, който ще бъде чудесен не само за лятото.

По-есенен вариант на аутфита с бежови чино панталони можете да постигнете като замените синята риза с тъмносиня, а светлите допълнения с аксесоари в цвят карамел.

Чино панталоните изглеждат чудесно не само с риза, а и с фланелка с яка и копчета за един по-малко формален вариант, като все още запазвате елегантния облик на стилизацията си. Задължителни са официалните обувки.

Елегантното поло от кашмир в бургундов цвят ще изглежда страхотно с черни чино панталони и боти тип челси в същия цвят.

Прочетете също: Мъжки капсулен гардероб – от какво трябва да е съставен? >>>

Начална снимка: Edward Berthelot / via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News