Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Индиго – цветът на лято 2024! Как да го стилизирате?

4 min.

Интензивен, наситен, тайнствен – такъв е цветът индиго, благодарение на който летните ви дрехи ще се сдобият с характер и моден завършек. Проверете дали магнетизиращ, тъмносин оттенък е подходящ за вашия тип красота и с какво да го съчетавате, за да впечатлявате във всяка ситуация с перфектно завършен аутфит.

Индигото е безспорно цвят на лятото, а благодарение на нашите указания ще можете да привлечете погледите на улицата. Създавайте модни визии заедно с MODIVO!

Чудите се какъв е цветът индиго? Това е дълбок нюанс на синьото, който често се бърка с тъмно морско синьо. Той обаче се отличава с много наситен тон, балансиращ между синьото, виолетовото и ултрамарина. Това прави индигото неочевидно, енигматично и оригинално. Такива ще бъдат и вашите стилизации, които ще съчетавате заедно с MODIVO.

Интересното е, че цветът индиго е познат още от древните времена. Този оцветител се е добивал от храсти на индигофера, отглеждани например в Египет, Индия и Източна Азия. Днес той се синтезира химически и е достъпен в няколко нюанса: electric indygo, blue violet, deep indygo и imperial blue.

Индигото е студен, тъмен цвят, но имаме и една добра новина – той подхожда на всяка жена. Прекрасно подчертава червен цвят на косата, съставя отличен контраст със светла кожа и руса коса, а на брюнетки придава елегантност и тайнственост.

Каролайн Даур с комплект индиго
Каролайн Даур (Снимка: Daniel Zuchnik/Getty Images)

Индигото е не само горещата лятна тенденция за 2024 година, но и цветът, който е универсален и подходящ за различни случаи. Отлично се съчетава с бизнес визия във версия smart casual или с популярния стил preppy. Също така ще ви помогне да създадете енергетичен аутфит за най-модното мероприятие по време на лятната почивка.

Кристал Рийд с рокля индиго
Кристал Рийд (Снимка: Cindy Ord/Getty Images for Longchamp)

Прочетете също >>> Модерни рокли за 2024: трендове от модните дефилета

Още повече, индигото е цветът, който с удоволствие бива избиран и от… кралиците! Испанската кралица Летиция, известна с модерните си аутфити и с увлечение към ярките цветове, тази година държи на тъмносиньо, като се явява с него на най-важните тържества.

Кралица Летиция с рокля индиго
Кралица Летиция (Снимка: Carlos Alvarez/Getty Images)

Индигото, макар че е интензивно и наситено, е цвят, който се представя отлично в стилизации от типа total look. Дълбокият, тайнствен цвят привлича вниманието, макар че е толкова приглушен, че свободно ще изградите целия си аутфит, изцяло върху този нюанс.

Това лято са на мода силни, архитектурни форми, затова заложете на панталони с широки крачоли и свободни дамски ризи. За да добавите малко лекота, изберете сандали с ток и дребни бижута, но с геометрична форма, които са хит в най-новите колекции.

Пернил Тейсбек с комплект индиго
Пернил Тейсбек (Снимка: Edward Berthelot/Getty Images)

В ежедневната версия съчетайте дънкови панталони, риза или гащеризон със сако или тренч с цвят индиго. Така в един аутфит ще използвате цели две тенденции на това лято – дълбок нюанс на синьото и деним. Разнообразете такъв тоалет с кафяви аксесоари, напр. колан и чанта.

Емили Синдлев с палто индиго
Емили Синдлев (Снимка: Christian Vierig/Getty Images)

Как бързо и лесно да създадете супермоден тоалет за работа? Достатъчно е да съчетаете дамски дрехи с цвят индиго и чисто бяло. Нашето предложение са широки бермуди с интензивен син цвят (това е една от преобладаващите кройки на панталони през този сезон) и бяла риза, прибрана под колана. Допълнете визията с обувки на ток, мокасини или балеринки, за да получите професионален тоалет за работа.

Джиджи Хадид и Хилари Суонк с елегантни аутфити
Джиджи Хадид и Хилари Суонк (Снимка: Neilson Barnard/Getty Images)

Ако пък вечерта се събирате на по коктейл с приятелки, не променяйте визията си, а само извадете ризата от панталоните, завържете я модно на височината на талия и добавете голямо бижу, напр. с флорален 3D мотив с цвят индиго.

Харесвате ли тенденцията dopamine fashion, съчетаваща различни, енергетични цветове? Тогава добавете индигото към аутфитите си! Този цвят не само отлично хармонизира с такива цветове като жълто, зелено или фуксия, но и придава на стилизацията хармония и елегантен завършек.

Прочетете също >>> Фуксия – цвят, който електризира. С какво да го съчетавате и как да го носите?

Едно от най-популярните и най-простите съчетания е индиго и жълто. С лятна, яркожълта рокля на цветя носете небрежно наметнато на рамото сако с оттенък на индиго и мокасини със същия цвят. За по-хладни дни подходяща ще бъде жълта блуза с дълъг ръкав или пуловер и тренч с наситен син цвят.

Ако пък обичате да си играете с цветовете, добавете към дълбокото тъмносиньо и жълтото светлозелен цвят. С асиметрична пола индиго, зелена риза оувърсайз с панделка при деколтето и жълти аксесоари ще уцелите точно в десетката, което се доказва от модната законодателка Леони Хан.

Леони Хан (Снимка: Christian Vierig/Getty Images)

Не сте уверени в стилизациите, базирани на цвета индиго? Тогава заложете на аксесоари и обувки с този оттенък, които ще станат моден акцент! Хитът, освежаващ вашата стилизация, ще бъде малка чантичка индиго, особено модел, изработен от преливащи се елементи. Носете я с черен комплект, разнообразен с яркозелено.

Леони Хан с пола индиго
Чанта индиго (Снимка: Edward Berthelot/Getty Images)

Елегантен завършек на летните тоалети са също така обувки с интензивен, тъмносин цвят. Това могат да бъдат класически сандали с ток, удобни полуотворени обувки с котешки ток или чехли с широк, удобен ремък.

Не забравяйте и за бижута. Това е не много скъп и прост начин да вмъкнете най-новите тенденции към всекидневните си тоалети. Златни обици с листенца на орхидея с цвят индиго, гривна с лапис или други украшения под формата на ярки цветя ще допълнят вашата лятна визия.

Освен модните вдъхновения приготвихме указания с какво да съчетавате цвета индиго, за да създадете свързана и интересна стилизация.

Ако целият аутфит е основан върху индиго, изберете черни аксесоари – обувки, чанта и колан. Тогава ще получите елегантен, дискретен и модерен ефект. Искате да се отличите? Заменете черните аксесоари и обувки с кафяви или такива в бриков цвят, които стилно ще се открояват на фона на дълбокия син оттенък.

Чанта с цвят индиго
Анна Роза Витиело (Снимка: Edward Berthelot/Getty Images)

Отлично ще подхождат златни бижута, които ще направят визията по-топла и по-блестяща. Макар че и среброто е подходящо, то няма да направи чак такова изненадващо впечатление.

Стилизациите за лятната почивка допълнете с аксесоари с искрящ оттенък на зелено, жълто или фуксия. Не се притеснявайте да съчетавате индигото и с червено, като немската модна инфлуенсърка Александра Лап.

Сандали индиго с ток
Александра Лап (Снимка: Streetstyleshooters/Getty Images)

Главна снимка: Edward Berthelot/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News