НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Какво да облечете за сватба вместо костюм?

2 min.

Губите доброто си настроение при мисълта да облечете костюм? Не сте единственият! Бих искала да Ви дам няколко съвета какво да облечете вместо костюм, когато отивате на сватбено тържество. Сакото в цвят коняк и графитните чино панталони са само едно от петте ми предложения. Вижте какво да облечете на сватба вместо костюм и да изглеждате елегантно!

Костюмът не е единственото облекло, което можете да облечете за сватбена церемония. И макар, че сватбеният дрескод има своите изисквания, ще Ви дам няколко съвета, за да успеете да се справите с тази задача.

Мъжки стилизации за сватба можете да създадете с MODIVO.

Търсите алтернатива на класическия мъжки костюм? Облечете панталони от плат и сако!

Тази есен карето отново е на мода. Ако искате да изглеждате елегантно, но в същото време модерно, изберете карирано сако. Съчетайте го с гладка, бяла риза и бежови панталони. За тези от вас, които обичат да разнообразяват външния си вид с оригинални аксесоари, препоръчвам пъстра папионка и подходяща кърпичка за джоб към нея. Ако сватбата е през есента и зимата, изберете си кадифено или вълнено сако, които страхотно се съчетават с черно поло.

Предложението на MODIVO:

Мъж облечен със сив елегантен кариран костюм и черна фланелка с яка и копчета

Горната стилизация не е във ваш стил? Не се притеснявайте – всеки има свой вкус! Ако предпочитате простотата и минимализма със сигурност ще ви хареса второто ми предложение. Нека база на стайлинга ви бъде сивото сако. Подберете към него светли чино панталони най-добре бежови и бяла риза, за да създадете една изчистена, но ефектна стилизация.

Двама мъже облечени с небрежни костюми
Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Стилистите съветват

Когато отивате на сватба, по-добре не обличайте риза с къс ръкав. Тя е идеална за лятото, но не и за какъв официален повод.

Сиво сако за сватба

И това предложение не ви хареса докрай? Тогава нека се опитам да ви предложа нещо средно. Традиционно и в същото време оригинално. Какво да облечете за сватба вместо костюм? Сиво карирано сако и кафяв панталон – с две думи, чудесна комбинация. За да изглеждате елегантно, допълнете визията си с бяла риза, вратовръзка и официални обувки. Ако предпочитате по-небрежния външен вид, изберете си кожени маратонки – но само изчистен модел без никакви украшения или надписи по тях.

Мъж облечен  черна риза и панталон, сиво сако и черни велурени мокасини
Със сиво сако можете също да разчупите черен total look.

Стилизация за сватба без сако

Много мъже се чудят дали е уместно да се декомплектова костюма. Ако сте един от тях, моят отговор е – няма нищо лошо в това! Ако отивате на сватбено тържество, обуйте панталона от костюма и оставете сакото в гардероба. Облечете супер модерната риза без яка и завтржете кърпична на врата.

Предложението на MODIVO:

Мъж облечен с черни панталони, бяла риза без яка и черна жилетка за костюм, на врата има вързана кърпичка

Ако визията с официални панталони не ви допада, защо не опитате само със сако? Мъжете все по-често избират спортни сватбени аутфити, които са изключително удобни и разчупват елегантния дрескод. Разбира се, не става дума за долнища на анцуг или къси панталони. И така, как да създадете непринудена сватбена визия, без да изглеждате зле? Съчетайте горната част на костюма си с панталон от плат в същия нюанс – елегантни джогъри или класически чино панталони, добавете обикновена бяла тениска, спортни обувки без връзки и вашата визия в кежуал стил е готова!

Мъж облечен със сив костюм, бяла тениска и сиви спортни обувки
Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Почетете също: Модерни мъжки обувки за 2023: най-важните тенденции за сезон пролет-лято >>>

Не обичате да носите костюм? Тогава заложете на елегантна ежедневна визия, която е идеална например за сватба на открито. Ленените панталони в комбинация с бежова риза са елегантно, но непринудено предложение. Искате да придадете повече елегантностна аутфита си? Просто сложете черни мокасини и кожен колан.

Мъж облечен с бяла риза, светъл чино панталон и черни мокасини
Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Мисля, че вече имате идеи какво да облечете за сватба вместо костюм. Миксирайте стиловете и си играйте с модата, за да получите своя собствена рецепта за подходящ стайлинг за всеки повод!

Прочетете също: Мъжка мода – модни тенденции за пролет-лято 2023 от модните дефилета >>>

Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News