MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Модерни мъжки обувки за 2023 – най-важните тенденции за сезон пролет-лято

3 min.

Модерните мъжки обувки за пролет-лято 2023 съчетават иновативния подход към материалите и екологичните тенденции. Ръчно изработените, здрави обувки за открито или ретро обувките се характеризират с високо ниво на комфорт. От леки и стабилни подметки до луксозни и меки саи, изработени от първокласни материали, Мъжките обувки този сезон с лекота пренасят от дома до улиците на големите градове.

Разгледайте нашето ръководство за модерни мъжки обувки за пролетта и лятото на 2023 г., които завладяха модните подиуми по време на седмиците на модата и които си струва да имате в гардероба си.

MSS

Това е поредният сезон, в който класическите мъжки спортни обувки се появяват на модните подиуми. Те са идеални за тоалети от всякакъв стил, но най-желаните модели за пролет-лято 2023 са придружени от цветове. Най-модерните маратонки са с дебели подметки, често с преувеличена форма, кожена сая и дизайн, напомнящ за лудите 80-те години. Този тип обувки се появиха например на подиума на Луи Вютон.

Снимката представя мъжки маратонки в бяло и зелено на марка Луи Вютон
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Съчетавайки желанието на потребителите за максимален комфорт и занаятчийска дарба, семплите, вдъхновени от елегантните обувки саи се отличават с рустикални, ръчно тъкани текстури. Суровите, естествени материали са подсилени чрез използването на един цвят и контрастни подметки, предлагайки ново ниво на лукс. По улиците “излизат” и обувките от плат, напомнящи домашни чехли, които вече бяха популярни миналата пролет. За вдъхновение вижте ревюто на Пол Смит.

Снимката представя мъжки велурени чехли със закрити пръсти в бежово
Paul Smith
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

В един несигурен свят стабилните обувки дават усещане за безопасност и сигурност. Здравите и издръжливи трекинг обувки осигуряват уверена крачка, но по по-мек начин. Леката велурена сая е поставена върху дебела гумена подметка с фино заоблен профил, съчетавайки високата издръжливост с уютната мекота. Този тип мъжки обувки се появиха в колекцията на Диор.

Снимката представя мъжки туристически обувки на марка Диор
Dior
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Завръщането на винтидж стила възвърна интереса към класическите обувки от миналото. Препратките към 70-те и 90-те години бяха причината да видим леки и издължени профили на обувките, ходила с фина изработка и саи в ретро цветове. Гумени подметки, велурени елементи и преобладаващото бяло с бежово са отличителните белези на ретро маратонките, които можахме да видим по подиума на модна къща Крейг Грийн например.

Снимката представя класически бели маратонки с връзки
Craig Green
Photo by SAVIKO/Gamma-Rapho via Getty Images

Изненадата на седмиците на модата, оповестяващи тенденциите за пролет-лято 2023, със сигурност са каубойските ботуши, които досега бяха запазени по-скоро за дамите. Дизайнерите разчупват модела, като предлагат кожени ботуши в родео стил за мъжките гардероби. Най-модерни ще бъдат високите ботуши с животински принтове. Такива бяха прдставени на модното ревю на Дрийс Ван Нотен.

Моделът е обут с мъжки каубойски ботуши със змийски принт
Dries Van Noten
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Пълен с цветове и футуристични акценти, подиумът на Луи Вютон беше изпълнен не само с маратонки в цветовете на дъгата, но и с модерни мъжки обувки на платформа. Чехлите с дебела подметка бяха съчетани с широки панталони с различни видове дантели. Перфектен избор за топлите, дълги летни разходки.

Снимката представя мъжки спортни бели гумени чехли с дебело ходило
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Кой е казал, че високите обувки са само за жените? Със сигурност не и Валтер ван Байрендонк, на чието ревю модните мъжки обувки за 2023 бяха на ток. Не позволявайте външния им вид да ви заблуди. Тези обувки са за сезон пролет-лято – съчетавайте ги с ефирни панталони.

Снимката представя бржови мужки обувки над глезена на ток
Walter Van Beirendonck
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Глътка лятна свежест и комфорт внесе модна къща Hermes, която представи сандали от неопрен. Преобладаващите цветове бяха черното, сивото и бежовото, придружени от деконструирани якета, шорти и панталони с широки крачоли. Ако искате да сте в крак с най-новите тенденции през този сезон, изберете мъжки обувки с отворени пръсти.

Снимката представя мъжки черни чехли от неопрен с велкро лепенки
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images 

Преди време те навлязоха в дамските гардероби. Тези мъжки обувки са не само елегантни и подходящи за всякакви случаи, но и турбомодерна класика. Лоуфърите с връзки и дебела подметка бяха представени от модна къща Comme des Garcons. Те бяха съчетани с черни визии – за предпочитане с пролетно палто.

Моделът е обут с класически мужки черни оксфордки с връзки
Comme des Garcons
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images 

Прочетете също: Мъжка мода 2023 – вижте най-важните трендове за тази година >>>

Главна снимка: Saviko via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News