MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Модерни рокли за лято 2022 – какви модели да изберете и как да ги стилизирате?

2 min.

Тенденциите за сезон пролет-лято 2022, благодарение на световните модни подиуми и уличната мода, вече са ни добре познати. Знаем не само кои дрехи, обувки и аксесоари ще бъдат на мода през този сезон, но и кои от най-модерните рокли за лято 2022 г. трябва да изберете за себе си. По-долу сме събрали 4 топ модела с предложения как да ги стилизирате.

MSS

През лятото на 2022 малката черна рокля е с множество перфорации, сребристото отново е топ, класическото, лятно бяло не излиза от мода, а прозрачните модели като от 90-те години заслужават също нашето внимание.

През последните месеци тези рокли се появиха в гардеробите на знаменитостите, както от поп културата, така и от Instagram, но съдейки по модните ревюта предвещаващи сезон пролет-лято 2022 г., черните рокли с изрязани части или перфорации ще се носят и по улиците. Модните критици не се съмняват в това и са единодушни, че тези рокли са истинска находка и топ предложение, тъй като този модел рокли се появиха в колекциите на Версаче, Виктория Бекъм, Роберто Кавали и Бърбъри. Те вече се срещат и в предложенията на веригите. Как да ги носите? С черни сандали или чехли с дебела подметка, или модели в контрастни цветове.

Christian Vierig via Getty Images

След карнавалите не пребирайте сребристите рокли в дъното на гардероба. Пайетите и блестящите кристали са силна препратка към естетиката Y2K на поколението Z, която беше на мода около 2000 г. Затова и сребристите рокли превземат летните улични подиуми и са вдъхновени не само от моделите, които се появиха на дефилето на Michael Kors, Loewe или Oscar de la Renta, но и от тези, които помним от попкултурата. Затова си струва да разгледате стила на Бритни Спиърс или Кристина Агилера по това време. Сребристите рокли се носят с избледнял деним под формата на чанти, якета, жилетки и… ботуши.

Christian Vierig via Getty Images

Уморени от зимното кафяво и сиво, нека посрещнем лятото заедно с изключително момичешкото бяло. Модните дизайнери и трендсетъри казват категорично „да!“ на бялата дантела (Louis Vuitton, Zimmermann), жакарда и бродерията (Giambattista Valli), бижутерийните украшения (Valentino) и белите мини рокли (Laquan Smith). Те също така смело залагат на вечната бохо класика и харбалите, ушити от полутвърди материи като поплина.

Jeremy Moeller via Getty Images

Спомняте ли си naked dress на Кейт Мос от 1993 г.? Моделът завладя модната индустрия с тази семпла, но открояваща се визия. Само допреди година прозрачностите на роклите бяха по-романтични, с волани и драперии, които разкриваха на теория, но не и на практика. За сезон пролет-лято 2022 г. “голата рокля” преминава на ново ниво и вече не скрива твърде много, но запазва правите кройки от 90-те години.

Dave Bennet via Getty Images

Прочетете също >>> Най-красивите рокли за сватби за 2022 – вдъхновения от модните подиуми

Главна снимка: Christian Vierig via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News