НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Модерни чанти за пролет-лято 2024: 7 тенденции от модните подиуми

2 min.

Модерните чанти за пролет-лято 2024 г. впечатляват с разнообразие от кройки и цветове. През този сезон дизайнерите залагат на изпитани модели, като чанти тип багета или кожени куфарчета, с интересни детайли под формата на верижки, пискюли или бижута. Вече сме убедени, че всички тези модели много скоро ще се появят по улиците на световните модни столици, в ръцете на водещите трендсетърки. Ето и 7-те най-модерни чанти за сезон пролет-лято 2024, които покориха модните подиуми.

Дънкови чанти тип багета, бижутерийни произведения на изкуството, ежедневни чанти с големи размери – това са само някои от модерните модели за 2024 година.

Панделките безспорно са най-модерният акцент сред тенденциите за пролетта и лятото на 2024 г. Сатенени, кожени и дори вървени панделки се появиха буквално навсякъде: по аксесоари за коса, рокли, обувки и, разбира се, по чантите. Ето защо списъкът с модни чанти за този сезон откриваме с модели с панделки. На модните подиуми Acne представи романтична чанта с джобове и розови панделки. Simone Rocha пък предложи вариант в черно с джобове, обточени със сатенени панделки. За нас това е тенденция номер едно!

Модерни чанти за пролет-лято 2024: с панделки
Simone Rocha

Големите чанти, които бяха на мода още миналата година, ще бъдат хит и тази пролет и лято. В това ни убеждават марки като Max Mara, Ferragamo, Dior, Prada, Loewe и Coach. Модерните дамски чанти за пролетта и лятото на 2024 г. включват преди всичко елегантни чанти тип портмоне с размер XXL, но също така и просторни ежедневни чанти и плетени кошници в стил Джейн Бъркин, в които може да се побере всичко! Перфектни за работа или пътуване.

Модерни чанти за пролет-лято 2024: чанти XXL
Max Mara

Металикът и блясъкът завладяха пролетните подиуми. Не изненадва фактът, че металическият цвят стана популярен и за аксесоарите, включително, разбира се, и за така обичаните от жените дамски чанти. Най-модерните дамски чанти за пролетта и лятото на 2024 г. са, от една страна, богато украсени с бижута (Долче & Габана), лъщящи чанти тип багета украсени с цирконии (Гучи), както и сребристи плик чанти с ресни (Стела Маккартни).

Модерни чанти за пролет-лято 2024: бижутерийни
Stella McCartney

Чантите от мека материя с малко по-голям размер са гореща тенденция от модните подиуми. Този път обаче не става въпрос за самия модел на чантата, а за това как ще я носим. Дизайнери като Prada, Ferragamo, Victoria Beckham и Tod’s представят чанти тип клъч, пазарски или плик чанти, които могат да се носят в ръка или под мишницата.

Модерни чанти за пролет-лято 2024: носени под мишница
Prada

Чантите с дебела верижка са друга тенденция, която е на мода от няколко години, но през сезон пролет-лято 2024 г. те ще изненадат с малко по-различен външен вид. Дизайнерите са заменили металните синджири с масивни верижки, които не са само метални, а от пластмаса или дърво. Плюшените чанти с верижка от колекцията на Том Форд или меките pouch bag на Живанши са едни от любимите ни модели за 2024 г.

Модерни чанти за пролет-лято 2024: на дебела верижка
Givenchy

Модерните дамски чанти за пролетта и лятото на 2023 г. изненадват с интересни форми и… цветове! Дизайнерите не бяха единодушни по отношение на цвета, затова на модните подиуми бяха представени чанти в най-различни багри. Фенди предлага оражеви чанти, напомнящи плодово сорбе. Шанел залага на чанти в цвета на годината на Пантон – Peach Fuzz. Маккуин и Валентино от своя страна предлагат чанти в ярко червено.

Тази статия също може да ви хареса >>> Цветът на годината на Пантон за 2024 е избран! Институтът представя цветa Peach Fuzz

Модерни чанти за пролет-лято 2024: цветни
Fendi

Списъкът с най-модерните чанти за пролет-лято 2024 завършва с чанти с кръгла форма. Дизайнерите са наясно, че кръглите чанти са най-добрият начин да придадете оригиналност на облеклото си. Марка Altuzarra представи на модния си подиум кръгли чанти за рамо от мека кожа. Louis Vuitton заложи на кръгла плик чанта с голямо черно-бяло лого. А на подиума на Armani видяхме кръгла кутия с ретро естетика.

Модерни чанти за пролет-лято 2024: кръгли
Giorgio Armani

Прочетете също: >>> Най-важните модни тенденции в дамската мода за 2024 – тези дрехи и аксесоари ще бъдат най-желани!

Главна снимка: Pietro D’Aprano/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News