MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Модни тенденции есен-зима 2023/2024 – модерни дамски палта от модните дефилета

3 min.

Защо обичаме есенно-зимния сезон? Заради разнообразието на модни връхни дрехи – топли, обгръщащи материи, приятни при допир пуловери и… шикозни дамски палта. Тенденциите за сезон есен/зима 2023/2024 ясно показват, че на мода ще бъдат по-дългите връхни дрехи, които ще балансират на ръба на добре познатата класика, ретро стила и футуризма. Няма да липсват изненади, както и изпитани решения в съответствие с идеята на тенденцията „quiet luxury“. Кои най-модерни дамски палта скоро ще се появят по улиците? Четете по-нататък.

Винаги актуалните кожуси, дълги палта, кожени палта от еко кожа – това са само някои от водещите модни тенденции сред дамските палта за сезон есен-зима 2023/24.

MSS

Ако разгледаме тенденциите от модните подиуми на най-големите дизайнери, определено можем да видим много препратки към тенденцията quiet luxury. Правите палта, изработени от висококачествени материи, доминираха на модните подиуми на водещите дизайнери. Минималистичните кройки се появиха в основни цветове: винаги актуалното черно, елегантно кремаво и благородно кафяво. Дамските палта за есента и зимата на 2023/2024 г., създадени в духа на quiet luxury, можеха да се видят на подиумите на най-известните модни къщи: от Givenchy до Max Mara.

Модел на модния подиум на Givenchy с модерно дамско палто
[figcaption]Givenchy – Photo by Marc Piasecki/WireImage/ Getty Images[/figcaption]
модел с дълго палто Max Mara
[figcaption]Max Mara – Photo by Justin Shin/Getty Images[/figcaption]

Преди година бяхме очаровани от тренчкотите в стил Тринити и Нео от филма „Матрицата“, за да ги заобичаме още повече през този сезон! Този път обаче дамските кожени манта за сезон есен-зима на 2023/2024 от модните подиуми ни радват с множество кройки и цветове. Водещите модни къщи като Alexander Mc Queen, Etro и Bottega Veneta представиха кожени манта. Какви бяха точно моделите? С кройка на рокерско яке с капси, модели, напомнящи перфектно ушита рокля, или семпли едноредни модели с широки рамене. Що се отнася до цветовете, класическото черно и шоколадовото кафяво все още са на мода.

модел на модния подиум с дамски кожен шлифер
[figcaption]Alexander McQueen – Photo by Yanshan Zhang/Getty Images[/figcaption]

Топлите и приятни при допир елементи на гардероба се завръщат всеки есенно-зимен сезон. Избирайки дамски палта за есенно-зимния сезон на 2023/24, заложете на модерното еко кожено палто като се увиете в него както никога досега! Правило номер 1: трябва да е меко и удобно, но с класа. Откъде знаем това? Предимно от модните подиуми на марки като Prada, Gucci i Burberry, които представиха на модните си подиуми само синтетични варианти на кожените палта, също толкова красиви и топли, колкото моделите от естествена кожа. Кои цветове да изберете? Кожените палта в неутрални цветове ще бъдат инвестиция за години напред, но на модните подиуми можахме да видим и палта в лилави, оранжеви или черно-бели нюанси, като тези на Gucci, напомнящи за Злобара Демон.

Модел наа моден падиум с бежово кожено палто
[figcaption]Gucci – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images[/figcaption]

Ако сте почитателка на класиката, ще се зарадвате да научите, че сред модните палта за есента и зимата на 2023/2024 г. има много предложения на класически карирани модели. Общото между всички тях е дължината им: трябва да стигат под коляното, а за предпочитане до глезените. Модна къща Chanel представи дълги карирани, двуредни палта в приглушени цветове. Това е една вечна кройка, която се вписва идеално в т. нар. old money style. Карирани палта се появиха и на модните подиуми на Etro и Max Mara.

Модел на моден падиум с дълго карирано дамско палто
[figcaption]Chanel – Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images[/figcaption]
Модел на моден падиум с дълго карирано дамско палто в кафяво и бежово
[figcaption]Etro – Photo Estrop by Getty Images[/figcaption]

Този сезон определено ще бъде сезонът на кожусите! Завръщат се плътните дамски кожуси в ретро стил и изпълнените с фантазия модели с яки с животински десени. Тези връхни дрехи се появиха на модните подиуми на най-луксозните модни къщи като Dior, Saint Laurent и Chloe. Трендсетърките със сигурност ще се зарадват от този факт и ще извадят кожусите си от дъното на гардеробите. Дамският кожух е перфектната ежедневна връхна дреха – той ще ви топли и през най-студените дни. Освен това ще бъдете изключително модерни дори в ежедневие, което определено е неоценимо!

Модел на моден падиум с дълъг дамски кожух
[figcaption]Chloe – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images[/figcaption]

Списъкът ни завършва с вълнени палта с обемна кройка. Общото между тях е, че са изключително удобни, а широката обиколка в ханша означава, че можете да носите каквото искате отдолу. Вълнените палтата за есента и зимата на 2023/2024 г. се появиха на модните подиуми на много модни къщи. На ревюто на Prada можехме да се възхитим на модели със закопчаване в стила на мечето Падингтън. От своя страна, Louis Vuitton предложи варианти с кожени вложки на раменете.

Модел на модно ревю с бежово широко вълнено палто
[figcaption]Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images[/figcaption]
Модел на модно ревю със сиво вълнено палто с кожени елементи
[figcaption]Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images[/figcaption]

Главна снимка: Thierry Chesnot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News