Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Плажна мода 2024 – какво ще опаковаме в куфара си за почивка тази година?

4 min.

Цял бански костюм или от две части, а може би трикини? Ще носим ли парео през лятото на 2024 г.? Плажната мода се променя със всяка следваща година. Този сезон инвестираме в плетени рокли, плажни макси поли и тоалети с оригинални кройки. От друга страна, шапката с козирка е заменена от шапка тип „bucket”. Открийте плажните тенденции за лятото 2024!

Най-горещото време на годината наближава, а с него имаме удоволствието да ви представим горещите плажни тенденции за 2024 г. Както винаги, търсим вдъхновение при инфлуенсърите от Instagram, които най-добре разбират от темата. Каня ви да разгледаме най-красивите бански костюми, плажни рокли и аксесоари.

Ще излязат ли някога половинките от мода? Не мисля така. Като алтернатива, през сезона те могат да отстъпят място на банските от една част, но самите половинки вече са класика в плажната мода. Какви бански костюми са на мода през 2024 г.?

През летния сезон на 2024 г. ще носим бански костюми от две части с връзки отпред и отстрани и с всякакъв вид отворени детайли. Сред тенденциите се забелязват и минималистични модели в бяло или черно, както и варианти на райета (хоризонтални и вертикални). Бикините с флорални апликации и банските костюми с контрастни бели кантове също ще бъдат на мода.

Търсите ли бански от две части, който да прикрива корема ви? Перфектният избор ще бъде бикини с висока талия или танкини, т.е. облекло, състоящо се от вграден сутиен под формата на горна част и високи бикини. Можете също така да направите много проста процедура, за да станете оптически по-стройни и да подчертаете талията – просто издърпайте долната част на банския над бедрените кости и готово!

Чудите се какво е трикини? Това е вид бански костюм, който е нещо средно между модел от една част и модел от две части. Трикините свързват горната и долната част на костюма с ивица плат. Свързващият елемент между двете части може да бъде по средата или отстрани. За кого ще е идеален този тип плажно облекло? Определено за жени, които предпочитат да прикрият малко повече корема, но не са привърженици на напълно затворените бански костюми. За мен това е чудесно решение, което е здраво вкоренено в актуалните тенденции!

дамски бански от две части дамски чанти

Определено трябва да имате този сезон: цял бански костюм с отворени детайли или модел с едно рамо. Най-важното е банският ви да се откроява и да бъде оригинален, но и да ви дава самоувереност на плажа. Друга тенденция са елегантните черни бански костюми във вечерен стил, които са перфектно съобразени с всеки размер.

Хит на сезона са и цветните бански костюми, които се вписват идеално в летния стил и подчертават красиво тена. Можете да ги носите както на плажа, така и извън него като боди, съчетано с къси панталони и риза. Изберете един от най-модните цветове за сезона: червено, розово, зелено или синьо.

Прочетете също >>> Модерни цветове за пролет-лято 2024 – най-важните нюанси, които ще бъдат на мода през пролетта и лятото

Банските от макси модата също така впечатляват с модни кройки, които са в съответствие с тенденциите за 2024 г. Когато избирате бански костюм от макси мода, на първо място поставяйте комфорта, който винаги е най-важен. Не се страхувайте да подчертаете своите предимства! Бански костюм в ретро стил с деколте с прехлупване или бикини с висока талия и волани ще бъдат хит.

Стилното и практично допълнение към плажната визия е плажната пелерина. Това е изключително полезна част от облеклото, която ви позволява да се разхождате свободно или да посещавате ресторанти на плажа. Сред тенденциите се наблюдават преди всичко бохо пелерините с ажурни детакли, дългите, ефирни модели, украсени с флорални мотиви и муселиновите кимона.

Използването на риза с големи размери, например ленена или муселинова, като плажна пелерина също е добра идея, както се вижда при момичетата в Instagram.

Когато опаковате куфара си, не забравяйте да сложите в него парео, без което плажната мода просто не съществува. Плажното парео може да се определи с три думи: практично – можете бързо да го завържете около бедрата си, ефектно – съответният цвят красиво ще подчертае банския ви костюм и модерно – пареото се носи от най-големите модни експерти!

жена на плажа с черен бански костюм и цветно парео

Неутралните цветове преобладават в плажната мода през 2024 г.: бежово, бяло и черно са цветовете на плажните рокли, които най-често се избират от водещите инфлуенсъри. Най-модерните през този сезон са плетените на една кука плажни рокли. На мода са както тесните кройки, които перфектно подчертават фигурата, така и ефирните модели с големи размери.

Прочетете също >>> Модерни плажни рокли за 2024 – бохо, ажурни, анималистични и на цветя

2024 година в модата принадлежи на полите. Носим дънкови и сатенени макси поли за ежедневието и бели дълги поли с „А“ кройка за плажа. Модерни са и мини или миди полите за плаж от прежда.

МОДЕН СЪВЕТ:

Една чудесна идея, съобразена с тенденциите, е да изберете бикини и плажно облекло в един цвят, например бял. Това позволява лесно да комбинирате елементи и да изглеждате изключително стилно.

жена на плажа, облечена в топ, пола и шапка

Шапките не само украшение за визията, но и практичен аксесоар, който ви предпазва от слънцето. Този сезон сламените шапки отстъпват място на изключително модерните шапки тип „bucket“ и кърпи. Спокойно можем да кажем, че шапката тип „bucket“ е задължителна част от ваканционния ви гардероб. От цветните, чрез плетените, до тези с видимо лого на марката.

От друга страна, модерните този сезон кърпи ни дават много различни възможности – можете да ги завържете, както пожелаете. Моделите с шарки се съчетават идеално с изчистени бански и ще ви накарат да изглеждате изключително стилно дори на плажа.

дамска плажна мода 2024 – жена с цял бански костюм в светлосини нюанси

Плажният стил не може да бъде завършен без практична чанта, която да подхожда на плажната ни визия. Какви модели са актуални през този сезон? Вероятно за никого няма да е изненада, че подиумът отново е окупиран от кошницата. Сламената плажна чанта вече е истинска класика. Най-модерните модели са тези с кожени елементи, например в карамелен, черен или розов цвят. Момичетата от Instagram харесват и меки плетени торби и малките чантички тип клъч, които допълват визията.

плажна визия с плетена рокля и кошница

Прочетете също >>> Модерни чанти за пролет-лято 2024: 7 тенденции от модните подиуми

Последният елемент, който завършва идеално модерната плажна визия, са слънчевите очила. Кои модели са актуални в момента? Авиаторските слънчеви очила и тези с големи рамки тип „муха“ отстъпват място на тесните ретро очила. На мода са и черните кръгли очила със златни елементи. Светлокафявите рамки и светлите стъкла също са един от най-добрите избори на момичетата от Instagram.

ваканционна визия с бански, риза и слънчеви очила

Разгледайте MODIVO и допълнете летния си гардероб с най-модерните тенденции в плажната мода за 2024 г.!

тенденции и съвети
Insta News