Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Премиум тениска от мерсеризиран памук. Как тя ще промени вашия аутфит?

3 min.

Харесвате памучни дрехи, но не ви допада склонността им да се мачкат? Пробвайте мерсеризиран памук! По-устойчив на мачкане, дишащ и с по-гладка повърхност, той хваща окото с много по-изискания си външен вид. Тази пролет и лято тениските от мерсеризиран памук са особено търсени. Може би и вие ще се изкушите да си купите тениски от тази материя? Те са страхотна основа за много комбинации!

Ако искате летният ви аутфит да се откроява, изберете тениска от мерсеризиран памук – тя със сигурност ще привлече вниманието на околните. Тази лъскава, лека и гладка материя изглежда великолепно на слънце.

Знаете ли, че според учените древните египтяни са отглеждали памук 12 000 г. пр.н.е.? Тази материя е с нас от векове. След като през 1793 г. американският изобретател Илай Уитни създава машината за почистване на памук, която ускорила производството на памучни облекла 50 пъти, пазарът на дрехи започнал да се развива.

Смята се, че памукът е най-добрата тъкан за облекло. С какво е заслужил тази слава? Той печели признание като естествено, издръжливо и многофункционално влакно, което върши добра работа в множество случаи. Памукът е мек и нежен към кожата, затова тениските, ризите и топовете са изключително удобни. Освен това естествените свойства на памука правят тази материя дишаща, така че тя регулира телесната температура – а това е чудесно качество особено през горещите летни дни.

Памукът също така отвежда влагата, като предотвратява появата на видими петна от пот. Важно е още, че това е хипоалергенна материя, която не предизвиква дразнене. Затова, ако кожата ви е чувствителна или страдате от алергии, в повечето случаи памучните ризи или топове биха били добро решение.

Много хора, които държат на устойчивата мода, ценят памука, тъй като е биоразградима материя. Това означава, че той е по-щадящ към околната среда в сравнение със синтетичните тъкани.

Памукът сам по себе си има множество предимства, затова брандове като Calvin Klein, Ralph Lauren или Guess все по-често предлагат облекла, изработени от тази естествена материя. Мерсеризираният памук обаче има още по-ценни характеристики!

Мерсеризирането е преработвателен процес, при който памучните влакна се обработват с натриева основа, като по този начин се разкриват вътрешните им части. Те са по-податливи на багрене, което придава на тениските от мерсеризиран памук по-наситен цвят и лъскавина. Освен това тъканта става по-еластична и по-малко податлива на намачкване.

Тази статия също може да ви хареса >>> Екологичните материи са на мода – наръчник за екологични материи и дрехи

Обработеният мерсеризиран памук запазва свойствата на традиционния памук, като например дишане и еластичност. Той обаче придобива и множество допълнителни предимства. Дрехите от мерсеризиран памук са:

  • лъскави,
  • гладки,
  • кадифени на допир,
  • по-малко се мачкат,
  • по-лесно се поддържат и гладят,
  • по-издръжливи и устойчиви на износване,
  • по-тънки,
  • по-малко се разтеглят и свиват,
  • по-устойчиви на избледняване на цветовете.

Тениските от мерсеризиран памук имат деликатен блясък, което им придава изискан и луксозен вид. Заради лъскавата материя може да бъдат объркани с тениски, изработени от синтетични тъкани.

Дрехите от мерсеризиран памук се харесват както на дамите, така и на господата, които поставят комфорта и качеството на първо място. Освен това външният им вид е също толкова впечатляващ – лъскавата материя изглежда прекрасно на слънце, особено когато изберете контрастни бели тениски от памук, който бил подложен на мерсеризиране.

Тениските от мерсеризиран памук са с отлично качество – визии

Стилно лятно предложение, подходящо както за жени, така и за мъже, е да комбинирате бяла тениска от мерсеризиран памук с къси панталони от деним, бели сникърси и дълги чорапи с дребен надпис. Това е един от най-универсалните аутфити за шопинг, разходка или среща с приятели. Лека тениска от мерсеризиран памук се съчетава идеално с бели обувки, оформяйки минималистична и в същото време изключително модерна визия!

Какви други предложения за аутфит с тениска от мерсеризиран памук биха били подходящи за ежедневно носене?

Аутфит за Нея – изберете дамска премиум тениска!

Изберете фина тениска от мерсеризиран памук в пастелни тонове, напр. бежово. Комбинирайте я с леко клоширана пола или панталон в кремаво – за предпочитане от лен. Добавете небрежно елегантен блейзър със свободна кройка в пясъчен нюанс. Завършете ансамбъла със сандали в телесен цвят, чанта тип shopper в светли тонове и слънчеви очила в ретро стил. Вашата ваканционна визия е завършена!

Аутфит за Него – мерсеризиран памук, идеален избор за мъже

Ако сте фенове на стила streetwear, може да се спрете на тъмносиня тениска от мерсеризиран памук, дънки slim fit и сиви високи сникърси. Добавете черно яке bomber от лека материя и авиаторски слънчеви очила. Този сет е идеален за разходка в града или за среща с приятели.

Не забравяйте, че с тениска от мерсеризиран памук можете да създадете множество аутфити – както за ежедневно носене, така и за елегантни поводи. Изберете висококачествена тениска и създайте открояваща се визия този сезон. Нека всички ви забележат!

Прочетете също >>> Мъжката тениска: модерна и универсална база за всяка стилизация

Главна снимка: Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News