Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Стилът оversize – подходящ ли е за всеки? Вдъхновение за тоалети от инфлуенсъри

3 min.

От панталони до якета и дори елегантни ризи – oversize кройката се наложи трайно в модата. Тя вече не се ограничава само до тениските или уличния стил, а обхваща и по-класически тип дрехи. Дали обаче подхожда на всеки? Хайде да разберем!

Модерна, удобна и подчертаваща фигурата! Открийте какво може да предложи стилът oversize, като разгледате нашите вдъхновяващи предложения.

Ако си представяте безформени, торбести дрехи, които скриват фигурата, щом си помислите за модата oversize, значи е време да коригираме тази заблуда. Въпреки че стилът е известен със своята свободна, широка кройка, това не означава да носите твърде големи дрехи, които не ви стоят добре. При oversize дрехите свободната, небрежна кройка е търсен ефект.

Тя поставя на първо място удобството и леките, развяващи се материи, които позволяват свобода на движението. Внимателно подбраните oversize модели могат също така да изтъкнат определени черти на вашето тяло, като предлагат съвременна интерпретация на непреходни модни предпочитания.

На кого подхожда тази тенденция? Всъщност на всеки! Основното е балансът на пропорциите – модните ентусиасти обикновено избират или топ, или долна част в oversize стил, и ги съчетават с прилепнали дрехи. Експериментирането с дрехи на пластове може да доведе до пленителни, неконвенционални тоалети.

Нещо повече – oversize модата обхваща не само спортното облекло. В последните колекции на водещите брандове ще видите както ежедневни, така и елегантни вечерни опции със свободни кройки. Струва си да се отбележи, че oversize блейзърите и панталоните с широки крачоли диктуват тенденциите през този пролетно-летен сезон.

Дамският стил oversize се разви значително през последните години. Първоначално дрехите – предимно тениски или блейзъри – черпеха вдъхновение от мъжките модели и правите кройки, които не очертават добре силуета. Днес дамската мода в стил oversize е по-женствена – има широк набор от елементи, които подчертават фигурата и изтъкват предимствата ѝ. Искате ли да се убедите сами? Прочетете съветите на инфлуенсърите, които сме подготвили за вас.

Oversize панталони– последният тренд!

Този сезон на улицата рядко могат да се видят панталони тип skinny. На власт са oversize кройките с разкроени крачоли, които се различават лесно от разстояние. Хората, които носят тези панталони, единодушно ги хвалят за безподобния им комфорт.

Широките дънки доминират на улицата и в спортния стил. Жените възприеха и дънките mom-fit, които харесват заради тяхната универсалност като ежедневна дреха. Сред най-горещите трендове в летните колекции са дамските панталони тип palazzo, които първоначално се свързваха с плажната мода, но вече се приемат широко заради техния ежедневен и елегантен чар, идеален особено за лятото. Леони Хан ги комбинира без усилие със сатенен топ, дантелен сутиен, който се подава леко, и удобни чехли.

Oversize панталоните тип palazzo могат да станат и част от елегантен аутфит. Комбинирайте ги с къс, прилепнал блейзър, за да подчертаете талията, или, като алтернатива, с блейзър със свободна кройка.

Прочетете също >>> Baggy style – не просто свободни дънки. Гореща тенденция 2024

Oversize блейзъри – един от хитовете на пролетно-летния сезон за 2024 г.

Освен панталоните с широки крачоли, дългите oversize дамски блейзъри, често с паднали рамене, са истинска сензация. Тяхната проста, класическа кройка излъчва елегантност.

За вечерна визия потърсете вдъхновение от Елза Хоск и съчетайте oversize блейзър със свободна кройка с прилепнала рокля. За всекидневието oversize блейзърът предлага стилен контраст за спортен аутфит – помислете за съчетание от crop top, клин и сникърси. Можете да ги носите и с къси панталони, които се подават отдолу и разкриват краката ви.

Oversize кожени якета

Ето и нещо за всеки, който обича игрите с модата – oversize кожени дамски якета байкър. Този тренд започна да се появява в колекциите на световните брандове през есенно-зимния сезон и остана популярен през лятото.

Дамско яке като това може да замести цял аутфит, затова го комбинирайте с просто скроени прилепнали дрехи, за да не прекалите с ефекта.

За всекидневието и за работа – ризи със свободна кройка

Oversize дамска риза – още една универсална дреха, която непременно трябва да имате. За елегантна, класическа визия я напъхайте спретнато в панталона, така че да образува характерна гънка в долния край. Наметнете ленена риза върху раменете си, за да ви предпазва от слънцето, или я завържете около талията си – ще си отива перфектно с панталони, поли и рокли.

Една от микротенденциите на този сезон е пижаменият стил. Най-популярните модни диктатори се влюбиха в сините ризи със свободна кройка на вертикално тънко райе, които напомнят горнище на пижама.

Въпреки че мъжкият стил oversize не е нещо ново, неговата популярност продължава да расте с всяка година. Подобно на тенденциите при дамските дрехи, той се среща не само в спортното облекло, но и сред ежедневните и официални мъжки дрехи. Тениските със свободна кройка заменят прилепналите и стандартните кройки, а широките дънки могат да се видят навсякъде по улиците.

Прочетете също >>> Slim fit, regular fit, loose fit – какви са разликите?

Идеална за лятото ще бъде мъжката риза с къс ръкав със свободна кройка и паднали рамене. Тя се съчетава добре с дънки, както и с ултрамодерните през този сезон бермуди.

Правите панталони с широки крачоли са друго предложение, което изпъква в тазгодишните колекции. Те изглеждат добре не само с прилепнали тениски, но и с ризи със свободна кройка – небрежно или старателно напъхани в панталона около талията.

Мъжете, които не харесват класически костюми, ще бъдат щастливи да узнаят, че oversize мъжки блейзъри и панталони (не само с дълги крачоли!) са сред най-актуалните тенденции. Те лесно съчетават стил и удобство.

Същото се отнася за елегантните връхни дрехи. Oversize яке, напомнящо блейзър, в комбинация с изчистен панталон и класическа риза, помага да получите актуален аутфит.

Главна снимка: Jeremy Moeller/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News