Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Как да подгънете панталоните си? Практични насоки стъпка по стъпка

3 min.

Идеалният панталон е твърде дълъг? Не се отказвайте от него! Просто коригирайте дължината на крачолите спрямо вашата височина. Създадохме насоки как можете да подгънете панталоните си на ръка или с помощта на шевна машина. Включили сме информация за всяка стъпка, за да можете да изпълните тази задача без затруднения.

Научете как да подгъвате панталони от деним или тъкани материи с помощта на нашите насоки стъпка по стъпка, както и какви инструменти са ви нужни за целта.

За да скъсите крачолите на панталони, имате нужда от:

  • топлийки,
  • ютия и дъска за гладене,
  • шивашки метър или ролетка,
  • маркер за текстил/шивашка креда,
  • шивашка ножица,
  • конец в цвета на панталона.

Шивашкият метър и маркерът служат за отбелязване на новата дължина на крачолите. Ножицата е за отрязване на плата, а с топлийките се оформят сгъвките. Ютията и дъската за гладене се използват за фиксиране на сгъвките. Конецът трябва да е в същия цвят като панталона, за да се постигне хармоничен резултат.

Можете да го направите без шевна машина, макар че с нея би било по-лесно. За скъсяване на ръка са необходими повече време, прецизност и търпение, но е също толкова ефективно. Подгответе панталона по същия начин, както при шиене с шевна машина. Ако шиете здраво, резултатът ще бъде съвсем задоволителен.

Първо обуйте текстилния панталон и навийте крачолите до желаната дължина. Отбележете линията за отрязване с помощта на маркер или шивашка креда. След това събуйте панталона и го сгънете на две, така че крачолите да са един върху друг. Така ще можете да отрежете плата еднакво.

Започнете на режете – отрежете крачолите с остра ножица, но оставете около 1,5 см резерв за подгъването. Измерете тясната част на плата, изгладете я, прегънете я навътре и я фиксирайте с помощта на топлийки. Вземете игла и конец. По-тънките конци са по-подходящи за текстилни панталони, отколкото за дънки. Внимателно подгънете крачолите с прав бод. Можете да зашиете на половин сантиметър от ръба например – и готово!

Скъсяването на текстилен панталон е по-лесно с помощта на шевна машина. Ако решите да използвате такава, първо изпробвайте шева върху излишно парче плат, за да проверите дали отговаря на очакванията ви.

Има и друг начин за скъсяване на текстилни панталони, който дори не изисква шиене. Можете да използвате ленти за подгъви, закупени от галантериен магазин. За да скъсите крачолите, ги обърнете наопаки – с вътрешната страна навън. След това ги прегънете до желаната дължина, пристегнете и изгладете с ютия. Фиксирайте лентата за подгъви вътре в прегъвката и изгладете ръба с ютия. Лентите за подгъви са временно решение, но са удобни за ползване, когато бързате.

Тази статия също може да ви хареса >>> Modne jeansy: zobacz ulubione modele it-girls

За да скъсите добре дънки, първо ги обуйте – за предпочитане е да обуете и обувките, които носите най-често в ежедневието си, а след това отбележете желаната дължина с топлийки, шивашка креда или маркер за текстил.

Подгответе си необходимите инструменти, преди да започнете. Ще ви трябват шивашки метър или ролетка за точност в измерването, както и креда или сапун, за да маркирате дължината. Използвайте шивашка ножица, за да изрежете плата, топлийки, с които да прихванете краищата, и ютия, за да фиксирате прегъванията.

Съвет за лятото: ако пазите стари дънки, които все още имат сантиментална стойност за вас, защо да не им вдъхнете нов живот? Можете да ги превърнете в модерни бермуди или стандартни къси панталони! Отрежете крачолите с голяма, остра ножица. След това издърпайте нишките по дължината на среза, за да разнищите плата – ще получите гарантиран рокаджийски шик!

Прочетете също >>> Мъжки ленени панталони – аутфити за лятото

Ето един лесен начин да скъсите чифт дънки, запазвайки оригиналния шев:

  1. Определете дължината и срежете плата на мястото, където искате да бъде ръбът на крачола.
  2. Разшийте оригиналния шев.
  3. Оставете около 1 см резерв над шева и отрежете останалата част от плата.
  4. Използвайте оверлог като метод за шиене, за да подшиете подрязаните панталони и частите с оригиналния шев.
  5. Поставете ръба на крачола върху оригиналния шев, фиксирайки го с помощта на топлийки.
  6. Зашийте по протежение на линията на оригиналния шев.

Не се притеснявайте, ако нямате шевна машина или не се чувствате уверени в ръкоделията тип „Направи си сам“ – ние можем да ви предложим решение. Всичко, което трябва да направите, е да използвате шивашка или подлепваща лента, с която да подплатите ръбовете. Просто изгладете с ютия тези продукти върху плата. Можете да се снабдите с тях от магазини за шивашки материали и кинкалерии.

  1. Обърнете панталона наопаки – с вътрешната страна навън.
  2. Прегънете и двата крачола до желаната дължина, задръжте ръба и изгладете прегъвката с ютия.
  3. Поставете лентата вътре в прегъвката и изгладете ръба с ютия.

Не забравяйте, че това е временно решение – подложната лента няма да се задържи дълго. Алтернативен вариант е да използвате подлепващи ленти за подгъви, които даже не изискват гладене.

Сега вече знаете как да подгънете панталон, за да създадете мечтаната визия за всеки сезон. С панталон с идеалната дължина на крачолите, любимия блейзър и обувки на ток стилето сте готови да завладеете света!

тенденции и съвети
Insta News