Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Риза с навити ръкави – италианска небрежност за нея и за него

3 min.

Горещото слънце и високите температури не са идеални за ризи с дълъг ръкав. Понякога обаче трябва да се издокарате — било то за работа или за следобедно кафе с приятели. Имаме решение, подходящо за жени и за мъже: изберете риза с навити ръкави. Открийте как да създадете елегантен аутфит, вдъхновен от улиците на италианския град.

Виктория и Дейвид Бекъм често носят ризи с навити ръкави, и то не само през лятото. И те не са единствените модни икони, които обичат тази визия, както ще откриете скоро!

Жените и мъжете винаги са обичали ризи с навити ръкави – доминираща тенденция от много години. Тази небрежна визия има много предимства. В случая с мъжете навитите ръкави оптически уголемяват бицепса и по-добре подчертават плюсовете на фигурата. Освен това навитите ръкави загатват за смелост, издръжливост и готовност за действие, което помага да създадете желаното впечатление на работа, на среща или когато излизате вечер в компанията на приятели.

Жените, от друга страна, харесват ризите с навити ръкави заради тяхната непринуденост и удобство. Този стил придава самоувереност и изгражда образа на силна жена, която знае точно какво иска. Навитите ръкави излагат на показ модни бижута и се съчетават добре с почти всякакви панталони, като например chino, дънки или къси панталони.

Чудите се как спретнато да навиете ръкавите на ризата си за стилна визия? Ето няколко ценни съвета!

Как да навиете ръкавите на мъжка официална риза

Ако носите официална риза, по-добре е само леко да навиете ръкавите. В такъв случай ще изложите на показ само долната част на ръката под лакътя. Най-напред разкопчайте копчето на маншета и оставете скритото копче закопчано за елегантна визия. След това просто прегънете два пъти ръкава по ширината на маншета. Този стил е идеален за вечерно събиране или неофициален обяд.

Как да навиете ръкавите на мъжка ежедневна риза

Отивате на парти или на кафе с приятели? Носете ежедневна риза и навийте ръкавите три-четири пъти по ширината на маншетите. Разкопчайте маншетите и яката и се уверете, че ръкавите са навити равномерно точно до над лактите. Комбинирайте с прилепнал бежов панталон chino, златен часовник и слънчеви очила. Готово – постигнахте ежедневна и стилна визия, идеална за лятото!

Как да навиете ръкавите на дамска риза

Жените имат повече възможности да носят риза с навити ръкави. Най-обичайният начин е да ги навиете по ширината на маншета, като сгънете плата три-четири пъти точно до под лакътя, както предпочитат да правят модните икони. За още по-небрежна визия, идеален вариант за плажа или когато излизате да поскитате из града – пропуснете гладенето и оставете гънките по навитите ръкави. Този стил е особено подходящ например за ленени ризи, които са много модерни това лято.

Кои са най-модерните дамски ризи точно сега?

  • Ленена риза – лека, дишаща и пълна с лятно очарование. Естественият лен има качествата да поема влагата и да регулира телесната температура с до 3 градуса по Целзий в горещите дни. Обърнете специално внимание на белите ленени ризи, защото те са хитът на сезона.
  • Oversize риза – свободните кройки са не само дишащи, но и комфортни. Можете да навиете по-широките ръкави дори над лактите и да получите фантастична визия в съчетание с пола тип молив или дънкови къси панталони.
  • Риза от драпирана материя– коприна или вискоза са идеалните материали. Трептящата тъкан улавя красиво слънчевата светлина. Тези ризи се съчетават перфектно с дънки, независимо дали са традиционен панталон с кройка slim fit или панталон cargo.

Тази статия също може да ви хареса >>> Business casual или smart casual – всичко, което трябва да знаете за тези стилове

Дамските ризи с навити ръкави могат също да се комбинират с бермуди, пола с шорти и ленен къс панталон. Допълнете визията със стилни аксесоари като например бейзболна шапка с принт, златни бижута и големи слънчеви очила.

Мъжете имат богат избор от модерни едноцветни ризи и ризи с пъстър десен.

  • Ризи в стил сафари – идеални за почивка, особено на плаж и край воден басейн. Ризите в каки, маслинено или бежово, с оригинални джобове на гърдите, улавят духа на ваканцията. Подходящи са и за ежедневни дейности като пазаруване или скитане с приятели.
  • Ризи от деним – непреходен основен елемент от гардероб, който се завръща почти всеки сезон. В съчетание с панталон chino, те елегантно подчертават силуета. Допълнете визията с часовник в тъмен нюанс, плетена гривна и слънчеви очила – може би от типа, който Том Круз носеше във филма Top Gun, т.е. авиаторски слънчеви очила?
  • Бели ризи – класически модели, които никога няма да излязат от мода, чудесни както за официални поводи, така и в неофициални случаи. Може да помислите и за ризи от лен, естествена и дишаща материя, идеална за лятото.

Разбира се, това не са единствените актуални модели. Мъжете също често избират черни ризи или ризи на райе с прилепнала кройка, особено популярни през лятото. За ежедневието можете да избирате между модели със или без яка, в зависимост от вашите предпочитания. Ако предпочитате малко по-свободни ризи стандартната кройка ще ви осигури комфорт през цялата активна част от деня.

Както виждате, ризите с навити ръкави са предпочитани и от мъже, и от жени. Те могат да се открият в гардеробите на Виктория Бекъм, Кендъл Дженър, Микеле Мороне и Дейвид Бекъм. Присъединете се към тези модни икони – разгледайте асортимента на MODIVO, изберете риза с дълги ръкави, които да навиете, и събирайте погледите това лято!

Главна снимка: Photo by Christian Vierig/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News