Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Хавайската риза не е само за ваканцията. Как да я носите?

3 min.

Запазена марка на Хавайските острови не са само лазурните води, златните плажове и пицата с ананас. Хавайската риза отново е моден хит! Първата вълна на нейната популярност е преди няколко десетилетия. Спомняте ли си сцената от филма „Сините Хаваи“ от 1961 г., където Елвис Пресли свири на укулеле? Звездният певец слага на врата си огърлица от цветя и носи риза с прекрасен десен. Този символ на безгрижния живот може да намери място и във вашия гардероб!

Говорейки за култура, хавайската риза бе и неразделен спътник на детектива, изигран от Том Селек в сериала „Магнум“. Не забравяйте, че тази дреха е неделима част от историята и се асоциира със самоуверени, привлекателни мъже.

Нека за момент останем в миналото. Може би се досещате, че хавайската риза наистина произхожда от Хавайските острови, чиято столица е известният град Хонолулу. През 20-те години на ХХ в. тя е част от гардероба на местните заселници. Но как този тренд се е разпространил в други култури, толкова далеч от тези райски острови? Ето и отговора – пъстрите мотиви на цветя привлекли вниманието на американските войници, дислоцирани на Хаваите по време на Втората световна война. Малко по-късно, през 50-те години, туризмът в този район започнал да се развива динамично и така хавайските ризи станали популярни.

В наши дни мъжките хавайски ризи са синоним на безгрижието, приключенския дух и радостта от живота. Те напомнят за безбрежен лазурен океан, слънце и питие сред палмови листа. Въпреки че най-предпочитаните хавайски ризи били от коприна и имали къси ръкави, днес много популярни са и тези, изработени от памук или синтетични материи, като например лека вискоза.

Ако търсите лека, дишаща риза за предстоящата си ваканция, хавайският дизайн е наистина задължителен. Ако изберете модел, който съдържа памук, кожата ви ще диша дори в най-горещите следобедни часове. Свободната кройка на хавайската риза ще ви осигури комфорт, тъй като позволява на въздуха да циркулира, предотвратява появата на видими петна от пот и осигурява свобода на движенията – идеален избор за разходки и пътешествия в слънчевите дни.

Мъжката хавайска риза е не само удобна, но и ще внесе разнообразие в повечето ежедневни дрехи. Перфектно решение за фестивал, романтична среща, разходка в града и шопинг. Въпреки че се асоциира предимно с плажните облекла, хавайската риза става все по-популярна като елемент от градския аутфит, тъй като придава лятна непринуденост на дрехите за ежедневието.

Повечето хавайски ризи не изискват специални грижи, което ще можете да оцените по време на ваканциите си далеч от дома. Тази лека риза заема малко място в куфара и със сигурност ще ви бъде изключително полезна в слънчева Испания, из карибските тропици или на гръцкото крайбрежие. Благодарение на пъстрите десени и ярките ѝ цветове всички погледи ще бъдат насочени към вас и ще се откроявате в тълпата.

Gucci, Jack & Jones и Yves Saint Laurent представят мъжки ризи с десени на цветя по време на своите модни ревюта. Интригуващите, дръзки и модерни хавайски ризи със сигурност ще внесат екзотична нотка в скучното улично облекло. Струва си да ги комбинирате със:

На свой ред, когато става въпрос за обувки, мъжката хавайска риза стои добре със:

Сред най-актуалните аутфити е хавайска риза, която се носи разкопчана над семпла едноцветна тениска. В този случай имате неограничени възможности за избор на панталон – скъсани дънки, бели къси панталони или тъмносини чино панталони ще бъдат хит.

Ако обичате подчертаващите индивидуалността дрехи, изберете класическия хавайски стил – многоцветна риза, широки бели шорти и кафяви кожени сандали. Ако обаче предпочитате аутфити в приглушени цветове, комбинирайте бяла хавайска риза с тъмен принт с палми и бели къси панталони, кремави сникърси и тъмен часовник.

Мъжки хавайски ризи с десен на палми и цветя носят модната икона Дейвид Бекъм и певецът Джъстин Бийбър. Освен това папараци заснеха Том Холанд в градски аутфит, включващ хавайска риза. Актьорът я бе комбинирал с черно кожено яке, тъмен панталон и минималистичен часовник с кафява каишка, създавайки по този начин универсална, непретенциозна визия.

Вижте колко много модни възможности може да предложи мъжката хавайска риза. Тя отдавна вече не се свързва с кич, а когато е стилизирана подходящо, особено с панталон и обувки в приглушени тонове, се превръща в синоним на мъжественост и атрактивност. Дори президентът Хари Труман носи хавайска риза на корицата на списание Life през 1951 г.

Тази статия също може да ви хареса >>> Мъжки ленени панталони – аутфити за лятото

На първо място, избягвайте твърде много шарки в облеклото си. Ако изберете пъстра хавайска риза – например на цветя или на точки, в останалата част от аутфита си заложете на изчистените модели. Прекалено многото мотиви и принтове влизат в противоречие помежду си и създават усещане за претрупаност и излишък. Заложете на единна визия, независимо дали сте на плажа, или се скитате из уличките на италианско градче.

Ако не сте сигурни какъв цвят панталони, обувки или аксесоари подхождат на вашата шарена хавайска риза, изберете универсални тонове, а именно:

  • бяло,
  • черно,
  • сиви и кафяви нюанси.

Тази цветна палитра ще бъде надеждна основа за повечето стилизации, включващи мъжки хавайски ризи. Гамата продукти, които MODIVO предлага, включва голямо разнообразие от шарени мъжки ризи – изберете любимия си дизайн и се наслаждавайте на безгрижието на лятото, когато пожелаете!

Прочетете също >>> Мъжки аутфити за лято 2024: вижте, какво си заслужава да имате в гардероба си

Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News