Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Пол Мескал: изгряващ повелител на модата. Какъв е неговият стил?

3 min.

Атлетична фигура, дяволита искра в очите и десетки филмови награди, включително номинация за „Оскар“ за най-добър актьор. Достатъчно ли е това, за да станеш модна икона? Ирландският актьор Пол Мескал е доказателството за това! Разгледайте стила му и ще разберете защо заслужава да го наричат един от най-добре облечените мъже в Холивуд.

Образът на Пол Мескал надхвърля обичайните шаблони, като балансира между класиката, небрежността и предизвикателството. Той оказва влияние върху съвременните модни стандарти, като показва различните страни на мъжествеността. Искате ли да го опознаете по-добре? Прочетете нашата статия и вижте кои са най-добрите тоалети на този талантлив актьор!

Преди да стигнем до Холивуд, да започнем от Менут. От този малък ирландски град идва Пол Мескал. Той е роден през 1996 г. и е първото дете на родителите си – служителка в полицията и учител. Има брат, Донаха, и сестра, Нел, която също се изявява в развлекателната индустрия (тя е обещаваща, изключително талантлива певица).

Актьорската професия не е първият избор на Пол – през по-голямата част от живота си той е имал амбиции в спорта на първо място. От ранна възраст тренира келтски футбол (комбинация от баскетбол, футбол, ръгби и волейбол), но за съжаление обещаващата му кариера е прекратена заради травма на челюстта. Спасява го включването му в един клуб по драматично изкуство и главната роля в пиесата „Фантомът на операта“. Благодарение на това Пол открива страстта си към актьорската игра и силните емоции, които сценичните изяви носят.

След като завършва гимназия, Мескал се премества в Дъблин, където постъпва в „Тринити Колидж“, който е свързан с престижната Национална академия по драматично изкуство „Лир“. Наред с това започва да се изявява професионално на сцената – например като едноименния персонаж във „Великият Гетсби“ на Скот Фицджералд в Театър „Гейт“ в Дъблин. Скоро печели одобрението на критиката и публиката със своята автентична игра и задълбочено представяне на персонажа. Това му отваря вратите за нови роли и му позволява да развива актьорските си умения.

Повратният момент в кариерата на ирландеца е филмът „Нормални хора“ (2020). Адаптацията по романа на Сали Руни – за сложните отношения между двама младежи от малко градче в Ирландия – скоро става международен хит. Мескал, който играе Конъл Уолдрън, спечели сърцата на зрителите със своята естественост и умението да предава сложни емоции. Не можем да забравим и химията между него и Дейзи Едгар Джоунс, известна още като Мариан Шеридън от сериала. Това има решаваща роля за успеха на адаптацията и осигурява на актьора нови професионални предложения.

Следващите роли на Мескал – като например във филма „Изгубената дъщеря“, създаден по бестселъра на Елена Феранте, номинирания за „Оскар“ „След слънце“, както и невероятно трогателния„Всички сме непознати“ затвърждават позицията му като един от най-обещаващите актьори от младото поколение. Скоро ще излезе и продължение на филма на Ридли Скот „Гладиатор“, в който Пол Мескал изпълнява главната роля. С нетърпение очакваме премиерата – в никакъв случай няма да я пропуснем!

Мескал очарова аудиторията не само с актьорската си игра, но и със своя стил. Характерната му външност, съчетаваща излъчването на денди с това на бунтовен тийнейджър, скоро стана обект на интерес в модната индустрия. Така Пол Мескал стана модна икона, а модните му предпочитания постоянно са предмет на обсъждане.

В стила на Пол Мескал може да се откроят три тенденции: официално-елегантна, всекидневно-небрежна и спортен шик. Можем да отдадем заслугата за първата от тях на стилистката Фелисити Кей, която е създала няколко незабравими аутфита на основата на костюм. Те съчетават класически дрехи с модерни акценти под формата на бели топове без ръкави, кожени каубойски ботуши или цветни блейзъри. Нещо повече – актьорът не се бои да използва елементи от дамския гардероб като например панталон тип чарлстон или брошки с формата на цвете. Точно тези ненатрапчиви акценти продават характер на тоалетите и изразяват уникалния подход на Мескал към модата.

Във всекидневните аутфити за Пол Мескал най-важни са удобството и простотата. Това обаче не означава, че се облича скучно! Често можете да го видите с класически, добре скроени панталони и раирани моряшки тениски в комбинация с тъмни слънчеви очила. Ежедневната му визия е винаги изпипана, но никога прекалено. Той е истински моден експерт, който знае как да подчертае фигурата си, без да прави компромиси с удобството.

Актьорът има и прекрасен усет за спортен шик. Като балансира между декадентския и т. нар. athleisure стил, той често избира комбинации от суитшърт с качулка и луксозни аксесоари като стилни сникърси, дизайнерски якета, или ювелирни часовници. Тази привидна небрежност вдъхновява не само мъже, но и жени. В края на краищата голямата мода не признава граници.

Като стана дума за граници, трябва да отбележим, че актьорът не само задава тенденции със своя небрежен, провокативен стил, но и разчупва табута, свързани с мъжката мода. Той не се притеснява да носи дрехи, които по принцип се приемат нееднозначно. При това ги носи колкото иска, и то с удоволствие! Този подход беше оценен от Сабато де Сарно, криейтив директор на Gucci, който покани Пол Мескал да участва в модната кампания за пролетно-летния сезон на 2025 г.

Ирландският актьор се представи чудесно като посланик на бранда. На снимките, промотиращи колекцията, той е в аутфит, съставен от обувки на италианската модна къща, бели чорапи, синя риза и ултракъси панталони, напомнящи… мъжки боксерки. Както може да се очаква, тази визия предизвика смесени реакции. Някои хора останаха очаровани, докато други определиха носенето на предизвикателни шорти като крайно ексцентрично. Независимо от различните мнения едно нещо е сигурно – Пол Мескал успешно установява нови стандарти за мъжката мода.

– – –

Главна снимка: Photo by Mike Marsland/WireImage

тенденции и съвети
Insta News