MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Мъжка мода за сезон есен-зима 2023/2024 – вижте топ предложенията от модните дефилета

2 min.

 

С какво ще ни изненада мъжката мода за сезон есен/зима 2032/2024 г.? Най-известните дизайнери в модната индустрия се погрижиха финеса и небрежността да вървят ръка за ръка както в експериментните модели, така и в познатата класика. Спортна елегантност, нови визии на мъжките костюми и силно завръщане към модата на 2000-те години – това са само част от тенденциите, които големите модни къщи промотират през този сезон. Вижте по-долу, какво трябва да присъства в мъжкия ви гардероб този есенно-зимен сезон.

MSS

Какво ще бъде модерно за сезон есен-зима 2023/24? Научете за най-важните трендове в мъжката мода за този сезон!

Водещите дизайнери, работещи за най-известните модни къщи, се постараха да интерпретират по нов начин това, което вече познаваме в мъжката мода за есенно-зимния сезон. Якето тип „varsity“ бе още по-обемно, класическият мъжки костюм се превърна в ежедневен комплект, карго панталоните заместиха прилепналите мъжки дънки, а елегантното сако вече може да се носи със спортни панталони. И, разбира се, дизайнерите не са забравили за цветовете и десените. Вижте водещите модни тенденции в мъжката мода за сезон есен-зима 2023-2024.

Мъжките smart casual визии или по друг начин казано спортната елегантност ще ви накара да се чувствате едновременно стилно и комфортно. За пореден път модните дизайнери представят тази идеална комбинация на модните подиуми за сезон есен/зима 2023/2024: елегантно карирано сако със спортен анцуг, кожени маратонки съчетани с широко манто, или пък елегантен панталон с ръб със суитшърт и шапка с козирка. Къде да търсите подобни модни вдъхновения? Преди всичко при Dior, Armani и Kenzo.

Мъжки стил smart casual
[figcaption]Dior – Fot. Francois Durand/Getty Images[/figcaption]

Вече сме го виждали в много телевизионни сериали и американски колежански филми като напр. „Брилянтин“. Този сезон бомбър якето, носено предимно от спортистите във футболния отбор на гимназията или университета, придобива нов облик. Мъжкото яке бомбър в колекциите на топ дизайнерите за есента и зимата на 2023/2024 г. е с леко oversize кройка, определено по-топло и в неутрални цветове: тъмносиньо, черно, кафяво и масленозелено. Потърсете идеи за стилизиране преди всичко на модния подиум на Прада.

Мъж облечен с бомбър яке с кройка овърсайз
[figcaption]Prada – Fot. Victor VIRGILE/Getty Images[/figcaption]

Модата в стил „utility“ се появи в мъжките тенденции преди няколко сезона и всичко сочи, че облеклото, напомнящо работно облекло, ще бъде модерно и тази есен. Карго панталоните с големи джобове са отличителна черта на милитарния стил. Модели в приглушени цветове и шарени панталони в камуфлажни багри се появиха на модния подиум на Ami, Givenchy, Dsquared2 и Vetements. Можете да ги харесате или не, но не можете да отречете удобството и непринудеността, които внасят във всеки тоалет.

Моделът е облечен с камуфлажни панталони, милитарен стил
[figcaption]Givenchy – Fot. Victor VIRGILE/Getty Images[/figcaption]

Мъжката мода за есен-зима 2023/2024 е изпълнена с дрехи в приглушени цветове, но дизайнерите също са се постарали да включат цветове и шарки в най-новите си колекции. Една от водещите тенденции за сезона са психеделичните мотиви, които могат да се видят върху дрехите на Etro, Dsquared2, Paul Smith или JW Anderson. Не липсваше и класика в лицето на вечното каре, което се появи върху костюми, гръндж ризи и есенни манта.

Моделът е облечен с пъстър елек и надути шорти
[figcaption]Dsquared2 – Fot. Estrop/Getty Images[/figcaption]

Когато става въпрос за палта, дългите модели до земята са единственият правилен избор за този сезон. Мъжките модни тенденции за есен/зима 2023/2024 са доминирани от дълги палта в тъмни цветове. Именно такива палта се появиха на модния подиум при Saint Laurent, Dior и Fendi. Изберете си вълнено палто с дължина до глезените или кожен шлифер в стил като от „Матрицата“.

Модлът е облечен с дълго есенно палто
[figcaption]Dior – Fot. Victor VIRGILE/Getty Images[/figcaption]

За сезон есен-зима 2023/2024 г. дизайнерите експериментират и преоткриват правилата на шивачеството като дават ново определение за елегантност в мъжкото облекло. Това се изразява в карирания костюм с кройка овърсайз на Луи Вютон, боксовия блейзър с кантове на ръкавите, представен на подиума на Ambush, или мъжката пола, носена с палто, предложена от Fendi. Едно е сигурно – този сезон семплият, класически, мъжки костюм остава дълбоко в гардероба, а ние избираме неговата по-модерна версия.

Моделът е облечен с мъжки костюм с кройка овърсайз
[figcaption]Louis Vuitton – Fot. Victor VIRGILE/ Getty Images[/figcaption]

Главна снимка: Jacopo Raule via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News