Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Черни сникърси – задължителна част от гардероба ви!

3 min.

За разлика от маратонките, които са предимно предназначени за спорт, сникърсите могат да се носят по различни поводи, включително и официални. Но и двама вида спортни обувки се отличават с дизайн, който пасва на най-различни стилове облекло, които ще разгледаме в тази статия.

Ако все още нямате черни сникърси или маратонки в гардероба си, време е да се замислите. Прочетете по-надолу защо си струва да инвестирате в такава спортна обувка и можете ли да я носите с друг вид облекло освен спортното.

Черното е вечно на мода, също както и маратонките, така че няма как да сбъркате, ако прибавите някой от тези модели черни маратонки към гардероба си.

Заради универсалния си цвят те лесно се съчетават с облекло в различен стил и дизайн. При това, за разлика от белите сникърси, те не се цапат лесно, следователно искат по-малко грижи. В допълнение, са изключително удобни за носене, а и светът на модата няма ни най-малко намерение да се отказва от тях.

Ако комфортът е ваш приоритет, особено ако по цял ден сте на крак, изберете маратонки с омекотяваща подметка и добра поддръжка на свода. Материалът също трябва да бъде подбран внимателно. Ако лятото във вашия край е горещо, заложете на дишащата материя. Най-добре това да е памук или естествена кожа. Ако желаете универсална обувка, заложете на изчистения дизайн без много разкрасявания. По този начин черните ви маратонки ще отиват на най-различни стилове и тоалети.

В зависимост от това дали търсите мъжки или женски модел черни маратонки, характеристиките на тези модели съществено се различават. В дамския вариант се търси елегантност, качествен материал и изработка, атрактивен дизайн, който може да включва и някои декоративни елементи.

За 2024 г. най-търсените и популярни марки дамски черни маратонки са Reebok и New Balance. На мода са масивните маратонки на платформа, както и известният в цял свят Adidas. Някои дизайни внасят истинска романтика в цялостния аутфит, така че от вас зависи какъв модел и дизайн ще изберете.

При мъжките модели най-търсени са черни маратонки Puma, Converse и Nike. Тези маратонки могат да се носят както със спортно облекло, така и с официални мъжки ризи с дълъг панталон. Те отдавна са отлична алтернатива на мъжките обувки, когато искате да внесете по-казуален вид на строгото облекло.

Можете да харесате >>> Как да се облечете за фирмено мероприятие – снимки

Черните маратонки могат да се носят с почти всичко, което ви хрумне, но тук ви предлагаме няколко идеи за вдъхновение.

С дънки или панталон

Комбинацията между дънки или панталон и черни маратонки е класическа и подходяща и за двата пола. Колкото маратонките са универсална обувка, толкова и дънките, следователно имате възможност да съчетавате всякакви стилове и модели, без да се притеснявате, че няма да си подхождат. Следователно както дънките, така и черните маратонки, са задължителни елементи от гардероба ви.

С мини рокля или мини пола

Летните мини рокли са особено популярни в летните жеги, тъй като разкроените кройки дават свобода на движението и възможност на тялото да диша свободно в жегите. Ако се чудите с какво да ги съчетаете и имате черни маратонки под ръка, комбинирайте ги смело и сами ще се впечатлите от ефекта.

С миди пола или рокля

Този вид спортна обувка ще се съчетае с летни поли или рокли със средна дължина. Тази модерна комбинация от стабилност, лъхаща от маратонките, и ефирност характерна за летните рокли ще ви придаде уникален и „младежки“ вид. Черните маратонки позволяват комбинация с цветни рокли на шарки, както и такива в един тон. Черна дамска раница би допълнила цялостния аутфит.

С дълга пола или рокля

Удобството, което маратонките дават, ги издигна на нови висоти, като позволява дори комбинацията от дълга рокля с черни маратонки. При това тази визия е не само смела, но и доста ефектна в градска среда. И тук можете да експериментирате с цветовете на роклята в зависимост от ефекта, който желаете да постигнете. Ако обаче искате да подчертаете черните си маратонки, изберете да ги комбинирате с рокля в цвят, контрастен на черното – например бял или жълт.

Със спортен панталон

Несъмнено комбинацията на маратонки със спортен панталон е възможно най-естественият вариант, който няма да внесе никакви изненади във визията ви. Ако искате класическо съчетание, което няма да ви откроява с нищо друго освен със стил и качество, носете вашите черни маратонки със спортен панталон или анцуг.

С официален костюм

Черните маратонки могат да играят ролята на допълващ елегантен елемент към официалния ви костюм. Вероятно звучи нелогично, но съвременните модни тенденции доказват точно обратното. Поканени сте на бизнес среща с представител на друга компания и не знаете какво да обуете към строгия си костюм? Няма проблем; с черните маратонки няма как да сбъркате!

Дотук ви представихме няколко предложения с какво бихте могли да съчетаете черните маратонки. Нека сега разгледаме най-популярните и най-добри стилове на комбинация.

Стил №1: Несъмнено най-добрата комбинация на черни маратонки е с дънки, било то сини, черни или дори бели. Ако желаете контраст, който бие на очи, изберете светлосини или бели дънки. Ако предпочитате елегантен и монохромен вид, то тесните черни дънки ще подхождат идеално за целта. За топ можете да сложите тениска или риза, а в по-студено време да добавите и кожено яке, за да сложите завършителен щрих на съвършенството.

Стил №2: Друг популярен вариант на комбинация с черни маратонки са леките и комфортни чино панталони, които са една идея по-официални от дънките, но също могат да се носят в ежедневието и най-вече на работа. Маратонките определено ще добавят по-казуален вид, така че да не изглеждате прекалено официално, без да целите това. И тук цветовата комбинация изцяло зависи от предпочитанията ви, но ако харесвате контрастите, бихте могли да съчетаете бял чино панталон с черни маратонки и черна тениска.

Стил №3: Комбинацията на рокля с черни маратонки вече се превърна в класика, която не е за изпускане. Съчетайте дълга черна вталена рокля с черни маратонки за елегантен и модерен вид, като добавите минималистична дамска чанта в контрастен цвят.

Време е да разнообразите тоалета си с различните уникални съчетания с черни маратонки и да се насладите на младежкото излъчване, което те ще ви придадат.

Главна снимка: Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News