Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Какви обувки да носите с черна рокля? Нашите предложения

4 min.

Черната рокля е един от стълбовете на модния свят, популяризирана от Коко Шанел и увековечена от Одри Хепбърн в „Закуска в „Тифани“. Тя е почти безценна, защото е винаги актуална – Натали Портман краси корицата на Harper’s Bazaar, облечена в този тъмен модел на приблизителна стойност 690 000 долара. Черната рокля също е нещо, което задължително трябва да имате в гардероба си!

Скоро ще разберете какви обувки се съчетават най-добре с черна рокля за сватбено тържество, за офиса или за непретенциозна разходка в града.

Подобна черна рокля за пръв път привлякла вниманието през XIX век в картината „Портрет на мадам Х“ от Джон Сингър Сарджънт. Моделът, нарисуван в тъмна рокля с дълбоко деколте, предизвикал противоречиви реакции със своята дръзка елегантност и загатнат еротизъм. Парижката публика била шокирана да види тази нова интерпретация на черния цвят, по-рано запазен само за вечерно или траурно облекло.

Няколко десетки години по-късно Коко Шанел прави революция в модата със своята черна всекидневна рокля във Vogue. Модерният прилепнал модел с ниска талия бързо се превръща в символ на женственост. Vogue предричат, че малката черна рокля на Шанел ще стане култова, подобно на модел Т на Ford, и се оказват прави!

Спортни обувки за черна рокля

Преди десетилетия съчетаването на черна рокля със сникърси – особено в приглушени тонове – е било модерно. Тази тенденция се завръща с инфлуенсъри като Хейли Бийбър и Кендъл Дженър, които носят сникърси с рокли с най-различна дължина. Интересно е, че те съчетават дори бели или черни сникърси с вечерни тоалети.

Дамските сникърси в кафяво или други класически нюанси са идеални за среща, за кафе с приятелка или за пазаруване.

Преди години елегантните черни рокли се съчетаваха с боти в рокерски стил или кубинки – тенденция, която сега се завръща. За ефектен аутфит комбинирайте малка черна рокля със семпъл дизайн и без никакви декоративни акценти с масивни обувки. Допълнете визията с халковидни сребристи обеци, широка гривна тип ремък и големи слънчеви очила.

В по-топли дни носете черната рокля с кецове с дебела подметка или с балеринки тип Mary Jane. Обувките в приглушени тонове не са единственият възможен избор! Червените или розовите модели ще създадат фантастичен контраст с тъмната рокля.

Чудите се с какви обувки да съчетаете черната рокля в по-топлите дни? Наред със сникърсите, кецовете и балеринките, сандалите са перфектен избор. През последните сезони сандалите с минималистичен дизайн с тънки каишки и равни подметки са предпочитани от инфлуенсърите в областта на модата.

В по-студени дни ботите и ботушите с височина над коляното са идеални за черна рокля.

Елегантни обувки за черна рокля

За есента може да съчетаете с боти с висок ток и дълбоко изрязани акценти, които са страхотен избор. Моделите от велур с добре очертан ток и стабилна горна част предлагат едновременно удобство и елегантност.

Независимо от времето мокасините са отличен избор. В комбинация с дамска чанта в златисти тонове те ще подчертаят ефекта от вашия тоалет. Можете да изберете класически мокасини в черно, кафяво или сиво, или да се спрете на жизнерадостни тонове като златисто, пастелно или червено. По принцип всички те се съчетават добре с черен тоалет.

Този списък няма да е пълен без класическите обувки с висок ток. Идеални за всеки сезон, те се допълват взаимно с роклята подобно на ин и ян. Помислете за обувки в цвят бордо с висок ток, които може да се съчетаят с дамска чанта в същия нюанс за цялостна визия.

Черното е най-универсалният цвят, който се съчетава добре с почти всеки нюанс. Не се страхувайте да експериментирате!

Искате да създадете цялостна визия с малка черна рокля? Лесно е! Потърсете вдъхновение от Хейли Бийбър: изберете блейзър в тъмен цвят с дълги краища и го комбинирайте с подходяща рокля и обувки на ток. Добавете балансирани аксесоари като слънчеви очила с тъмна рамка и малки халковидни обеци в златист тон. За лек цветен акцент може да лакирате ноктите си с червен лак.

Червени или бежови обувки с висок ток също се съчетават перфектно с черна рокля, а повелителите на модата отдават предпочитание на черно-бели обувки със заоблен връх.

Що се отнася до обувки в друг стил като сникърси, еспадрили, боти и мокасини, правилото е подобно на това за обувките с ток стилето: по принцип е подходящ всеки цвят. Инфлуенсърите често носят бели сникърси с висока платформа в комбинация с тъмна рокля през цялата година.

През есента съчетанието от оранжево и бяло е супер актуално. Пробвайте вариант с тъмни обувки с оранжеви подметки в съчетание с чанта в същия тон, за да добавите есенен акцент – и да излъчвате позитивна енергия!

Комбинацията от класическа черна коктейлна рокля и обувки с висок ток в златист металик е отличен избор за парти. Обувките в златист нюанс контрастират прекрасно с черната рокля. Няма нужда да избирате традиционни затворени обувки с ток; най-новите тенденции включват прозрачни модели, декорирани с флорални мотиви.

Допълнете визията си с фини бижута в златисто и малка чанта тип клъч в златист нюанс или с метални акценти. Що се отнася до грима, подчертайте очите си със златисти сенки и ненатрапчив хайлайтър.

Тази статия също може да ви хареса >>> Приемливо ли е да облечете черна рокля на сватба, или това би било моден гаф?

Изберете мини рокля с тънки презрамки и дълбоко деколте на гърба, с която ще привлечете погледите на всички. Съчетайте я със сребристи сандали с ток стилето – без излишни акценти, тъй като пайетите са достатъчно изразителни сами по себе си. Добавете чантичка тип клъч, висящи обеци в сребрист тон и фино колие. Завършете визията със сенки за очи със силен опушен ефект и червило в естествен цвят, за да не изглеждате претрупано.

Бежовите обувки с висок ток се съчетават идеално с черна дантелена рокля. Добавете аксесоари като чанта тип куфарче в тъмен нюанс и сребристи висящи обеци. Изберете грим в телесни нюанси и леко къдрава коса – и ще получите свежа, ненатрапчива визия. Комбинирайте дантелената рокля с едноцветни обувки на ток в минималистичен стил – дантелата е достатъчно изразителна. Ако искате да блестите по-ярко, изберете сребристи обувки вместо бежови.

За макси рокля са идеални обувките с висок ток. Те не трябва да бъдат от най-високите – сникърси с платформа подхождат прекрасно за спортен стил. Що се отнася до елегантните тоалети, мокасините на висока платформа, сандалите с каишки или обувките с котешки ток ще създадат цялостна визия.

Кожените рокли са провокативни! Ценителките на модата обикновено избират между две възможности: да смекчат ефекта от визията си със светли обувки с висок ток или сникърси, или да подчертаят дръзкия ѝ характер с боти с капси, каубойски ботуши или ботуши за езда.

На черната рокля отиват аксесоари с всякакъв цвят. Интересен избор е вариантът с бижута и чанта в цвят розова пудра, ментово зелено или пастелно синьо. Друга възможност е да подчертаете аутфита с метални акценти в злато или сребро. Черното се съчетава добре и с червено, както демонстрира Кендъл Дженър. За една от своите изяви инфлуенсърката съчетава прилепнала рокля тип молив с моден аксесоар в червено с формата на цвете.

Аксесоарите и обувките от колекцията на MODIVO ще придадат индивидуален характер на всяка черна рокля. Открийте новия си любим тоалет в тъмни нюанси и допълнете перфектната си визия, без да излизате от къщи!

Главна снимка: Photo by Edward Berthelot/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News