Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Как да се облечете за музикален фестивал? Топ аутфити съгласно най-новите трендове

3 min.

Музикалните фестивали са не само празник на музиката, но и на модата. Отивате да се забавлявате и не знаете какво да облечете? Не забравяйте да разгледате нашия списък! Подбрали сме за вас най-интересните визии, които ще направят голямо впечатление на много концерти. Списъкът включва лъщящи тоалети с изрязани части, бохо рокли и сет с каубойски ботуши и къси панталони, както и вечните мъжки аутфити. Вдъхновете се!

Вдъхновение за фестивална визия търсим както в модната класика, така и в тазгодишните хитове.

Панталони и поли с ниска талия, открити кореми, наситени цветове и дънкови дрехи – не може да се отрече, че модата на 2000-те години доминира във фестивалните тенденции. Ако търсите модерна визия за концерт, вдъхновете се от инфлуенсърите на Коачела и заложете на дънков total look – квинтесенцията на стила Y2K. Основата може да бъде късо дънково яке с перли или ресни. Съчетайте го с широки дънки и топ. А какво да кажем за аксесоарите? Заложете на многото бижута – златни гривни, перлени колиета, верижка около кръста или кристали в грима – важното е нещата да се случват!

Прочетете също >>>Y2K style – вижте най-популярните елементи от гардероба в стила на модата от 2000-те години.

Фестивален аутфит - дънков total look

Fot. Amy Sussman via Getty Images for Coachella

как да се облечете за фестивал - стилизация на MODIVO

Плетените дрехи са абсолютен хит за лято 2024, така че фестивалната визия не може да бъде пълна без ажурна рокля в бохо стил. Изберете макси рокля с много дупки и бродерии или такава с деликатни прозрачни елементи – чудесна за горещите дни. Как да създадете фестивална визия с плетена рокля на една кука? Просто я съчетайте с каубойски боти, кецове или кубинки, златни бижута и шапка с периферия. Нищо не се е променило в тази визия през годините и тя си остава задължителен бохо елемент. Можете да прочетете повече за това как да носите бохо дрехи в друга статия в нашия блог.

Плетена ажурена черно-бяла рокля в бохо стил

фестивална бохо стилизация с рокля и шапка с периферия - стилизация на MODIVO

бохо стилизация с флорални панталони и плетен топ  - стилизация на MODIVO

Както вече споменахме, модата на 2000-те години завладя сърцата на посетителите на фестивалите, но тя не е единствената тенденция на сезона. Затова, ако искате да създадете ултрамодерен ансамбъл, комбинирайте различни стилове – както прави Елза Хоск. На тазгодишния фестивал Coachella тя носеше дънкова макси пола и момичешка, разкриваща корема блуза, съчетана с тежки каубойски ботуши, като допълни визията си с отличителна прическа. Не може да се отрече, че визията е силен намек за кънтри стила, но по един модерен, леко сладък начин. Ние казваме – да!

Стилизация в кънтри стил, розова блуза с харбали и дънкова макси пола, каубойски обувки

Кой е казал, че пайети могат да се носят само на карнавал? Музикалните фестивали са идеалната възможност да експериментирате с модата и да комбинирате неочаквани елементи от облеклото. Ако обичате да се откроявате, полупрозрачната рокля с пайети е правилният избор! Следвайте примера на трендсетърите, които са намерили свой собствен начин да стилизират този тип облекло, и облечете лъщяща мрежеста рокля върху брокатен топ и мини пола. Няма да останете незабелязани!

аутфит за фестивал - рокля с пайети

Ако тоалетите с пайети не са точно по вкуса ви, изберете повтарящата се през сезона тенденция на стилен минимализъм. Този стил се основава на вечната комбинация, обичана от френските момичета – бяла тениска и дънкови шорти. Заложете на най-модерния стил – панталони тип бермуди, които се съчетават идеално с каубойски ботуши и небрежно яке или сако. Как да добавите малко фестивално настроение? Просто завържете шарен шал или кърпа на главата си или го използвайте като колан и сложете златни бижута!

Минималистичен фестивален стил с черен блейзър и къси дънкови панталони като основна визия

Ако все още не сте решили какво да облечете за фестивала, препоръчвам ви да потърсите допълнително вдъхновение от самите музиканти. Лесно можете да намерите звезди, които се обличат непринудено на сцената, но в свой собствен, отличителен стил. Ако дънковите шорти, маратонките или кецовете Converse, топовете или ризите с щампи, слънчевите очила и гривните са във ваш стил, когато си мислите за музикален фестивал, то Алисън Мосхарт от The Kills вероятно ще има нещо общо с вас. Изпълнителката е особено „привързана“ към ризите с щампи. Тя ги стилизира в успешни комбинации с други елементи от облеклото.

Музикантите Джейми Хинс и Алисън Мосхарт от The Kills

Мъжката фестивална мода е насочена към минимализма, подсилен от аксесоари. Ако сте почитатели на класиката, изберете бяла тениска без ръкави и сини дънки. Завържете каубойска кърпа за колана на панталона си и наметнете свободно дънково яке. Не забравяйте и за слънчевите очила: кръглите слънчеви очила са най-модерният избор.

мъжки стилизации за фестивал с дънки
мъжка стилизация за фестивал

На фестивали като Coachella много модерни мъже също избират бохо облекла. Най-лесният начин да постигнете тази визия е да облечете бежов сет с плетена тениска, като например много модерната този сезон тениска с яка. Добавете карго панталони в бежово, очила в ретро стил (със светлокафяви рамки) и ще създадете една наистина модерна мъжка фестивална визия!

мъжка стилизация за фестивал в бохо стил

Главна снимка: Amy Sussman via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News