Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Мокасини и чорапи – да или не? Заемаме се със случая!

4 min.

Изработени от велур, от лачена кожа или с декоративна катарама… дамските лоуфъри пленяват с разнообразието си. Някога причислявани към официалното облекло, днес те играят важна роля в ежедневните тоалети и често се комбинират с чорапи – особено бели чорапи до прасеца. Остава обаче парещият въпрос: приемливо ли е да носите лоуфъри с чорапи? Нека уредим този въпрос веднъж завинаги!

Хейли Бийбър в Instagram показва всевъзможни тоалети с черни лоуфъри и бели чорапи. И тя не е единственият инфлуенсър, който обича това съчетание. Нека обаче да започнем с Майкъл Джексън…

Знаете ли, че комбинацията от лоуфъри и чорапи е популяризирана от Майкъл Джексън? През 70-те и 80-те години на ХХ в. той често изпълнява прочутата си moonwalk в този вид. Близо 40 години по-късно модните къщи възприеха и обновиха тази тенденция. Комбинацията от чорапи и лоуфъри оттогава се е появявала на ревюта на Prada и Gucci. Дори Алесандро Микеле, бившият криейтив директор на Gucci, се е появявал на модни събития с подобна комбинация.

Късите чорапи и лоуфърите спечелиха сърцата на мъже и жени. През 2019 г. настъпи значителна промяна на тенденциите в дамската мода. Клои Севини започна да носи класически модели обувки с чорапи – визия, която по-късно беше популяризирана от светски знаменитости като сестрите Хадид, Хейли Бийбър и Кендъл Дженър. Инфлуенсърите предпочитат комбинацията от къси бели чорапи до глезена и лачени черни лоуфъри. Също толкова добре изглежда и комбинацията с черни чорапи!

Как да носите чорапи с лоуфъри

Знаете ли в какво се крие чарът на лоуфърите? Днес те вървят с всичко – както с делови, така и с ежедневни тоалети. Те са перфектно допълнение към препи, ретро и ежедневната спортна визия.

Нека започнем със стила препи. Представете си мъжки къс панталон до средата на бедрото, кремава риза с яка и бежови лоуфъри в стил Penny, в комбинация с бели чорапи до глезена и чанта с формата на полумесец в най-модния цвят за 2024 г.: Peach Fuzz. Стилът препи е създаден за лоуфъри! Други основни елементи от стила препи включват тениски с яка, плисирани поли, жилетки, леки пуловери, якета Harrington и елеци.

Или може би предпочитате излъчването на старата школа? Изберете ретро аутфит с панталони капри, риза с разширена яка, чанта тип bucket и шапка с тясна периферия. Завършете визията с черни лоуфъри и бели чорапи.

Какви дрехи си отиват с чорапи и лоуфъри за ежедневна спортна визия? Заложете на минимализма – роклята с поло яка, чорапите до средата на прасеца и кремавите лоуфъри с катарама ще бъдат голямо попадение. Виждате ли колко лесно можете да постигнете хармонична, удобна визия за приятна обиколка на града или релаксираща разходка до крайбрежната улица?

От друга страна, не бива да пренебрегвате и елегантните тоалети с лоуфъри и чорапи. Изберете пола с прилепнал силует и блейзър в тъмен нюанс с кожен колан в минималистичен стил на кръста и чантичка в ментов цвят. Завършете тази стилна визия с черни лоуфъри, украсени със златна катарама, и бели чорапи до глезена.

Каквито и да е! Когато обувате лоуфъри за ежедневна или спортна визия, чорапите с дължина до прасеца са отличен вариант. Те могат да са бели, черни или дори разноцветни, в зависимост от цветовете във вашия гардероб. Независимо от това белите, кремави или черни чорапи са безспорно най-актуалните опции за лоуфъри, поради което са важна добавка към вашия гардероб.

Чорапите до прасеца с шарки в комбинация с лоуфъри придобиват популярност. Те са изключително подходящи за комбиниране с едноцветни модели. За дръзка парти визия заложете на пола в светъл нюанс и топ, в комбинация с черни лоуфъри и шарени чорапи.

Разбира се, чорапите до прасеца не са единствените, които изглеждат добре с лоуфъри. Ако предпочитате по-традиционен стил, изберете чорапи тип терлик, които или се подават малко под обувките, или остават напълно скрити – както предпочитате. Като алтернатива, чорапите в телесен нюанс с ликра ще предотвратят ожулването и ще останат напълно незабележими.

Открийте 3 завладяващи визии с лоуфъри и чорапи, които ще грабнат сърцето ви!

Лоуфъри и чорапи: универсална визия

Лоуфърите на висока платформа са царете на този сезон. Носете ги с карирана риза със свободна кройка, която се съчетава добре с панталони със свободна кройка или oversize. Завършете визията с ниско изрязани къси бели чорапи. Лоуфърите с добре очертана подмета може да са изработени от мека кожа или велур – и за предпочитане са в бежов нюанс. Подобна визия съчетава комфорт и елегантност и е идеална за спокойна разходка или кафе с приятел.

Елегантност за работа: лоуфъри с чорапи

Какво ще кажете за кремава риза в комбинация с тъмна пола тип молив? Деликатните, фини чорапи в приглушен нюанс ще са перфектното допълнение към лакираните черни лоуфъри. Допълнете визията с чанта тип bucket в съответстващ нюанс за класически, но модерен аутфит.

Удобството на спортния стил с чорапи и лоуфъри

Навлечете oversize тениска с принт, който отива на вашите байкър шорти. Изберете ниско изрязани спортни чорапи с логото на вашия любим спортен бранд и подобни на лоуфъри сникърси от текстил или дебела кожа с гумена подметка. Удобно, в минималистичен стил и съвършено актуално!

Модната история предлага изобилие от възможности да съчетаете лоуфъри с чорапи. Обърнете особено внимание на черните и бежовите лоуфъри. Моделите от лачена кожа и украсените с катарама също са много популярни.

https://www

Прочути дами от светския подиум, които обичат да съчетават лоуфъри с чорапи, са Хейли Бийбър, Джиджи Хадид и Кендъл Дженър.

Хейли предпочита лоуфъри с дебела подметка, комбинирани с бели чорапи до глезена. Тя подчертава визията си със златни бижута, слънчеви очила и къси панталони, които познаваме от ревютата на Миу Миу. Инфлуенсърката обича игрите с модата и в зависимост от случая обича да носи лоуфъри с рокли, къси панталони и mini поли.

Джиджи Хадид, от друга страна, обича Prada, включително техните лоуфъри. Моделът ги съчетава с чорапи до средата на прасеца. Джиджи е възприела модата, вдъхновена от 90-те, и често облича ретро тениски, панталони capri със свободна кройка, разкроени поли и ярки блейзъри.

Лоуфърите и късите чорапите са предпочитани и от инфлуенсъри като Перниле Тайсбек, Роми Стрийд и Емили Синдлев, които гордо ги демонстрират в своите профили в Instagram.

От това става ясно, че комбинацията от дамски лоуфъри с чорапи се е превърнала в основен елемент от гардероба на личностите, които тласкат модата напред. Изработени от велур или кожа, те лесно ще придадат изисканост на стила ви – с тях навсякъде ще привличате погледите като магнит!

Главна снимка: Photo by Jose Perez/Bauer-Griffin/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News