Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Как да се облечете за фирмено мероприятие – снимки

4 min.

Фирмата ви се готви за важно мероприятие, а на вас не ви идват никакви идеи какво да облечете? Изборът на подходящо съчетание никак не е лесна задача. От една страна си струва да се облечете ефектно, различно от това, което носите всекидневно на работа, а от друга пък цялата визия трябва да бъде подходяща. Какви стилизации ще подхождат на фирмено мероприятие? Вдъхновете се от нашите предложения.

Приготвихме за вас готови предложения как да се облечете за фирмено събитие. Създайте си моден аутфит заедно с MODIVO.

Правилата на модата относно съчетанията за фирмено събитие могат да бъдат пълни с противоречия. От една страна, облеклото не може да бъде съвсем ежедневно, защото това е признак на неуважение към работодателите и към ранга на събитието. От друга страна пък строгият официален дрескод е твърде скучен, а къса рокля с пайети е неподходяща за случая. Какво тогава да облечете, за да избегнете ефекта overdressed или, напротив, да не изглеждате много ежедневно? Запознайте се с основните правила относно това как да се облечете за фирмено мероприятие.

Няма такова нещо като идеален аутфит за фирмено събитие. За тържествена галавечеря, организирана в ексклузивен хотел (веднага подсказваме: тук задължителните са вечерни тоалети) ще се облечете различно, отколкото за среща в тесен кръг, в малък ресторант близо до сградата на фирмата. За господата идеалният вариант винаги е мъжка риза, наметнато върху нея сако и панталони с права кройка (с ръб или по-ежедневни, напр. чино). Жените пък могат да сложат класическа черна рокля и с помощта на аксесоарите да я адаптират към случая.

Том Холанд със зелен костюм
Том Холанд (Снимка: Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images)

Оставете късата пола, свободната блуза с деколте, завършващо на нивото на пъпа, или шортите в мъжка версия за уикенд в клуба. Макар че на фирмената среща можете да си позволите повече, отколкото в ежедневието на работа, оголването на прекалено много от тялото може да се възприеме лошо.

Ако искате да изглеждате професионално, заложете на цветове, които се съчетават с елегантността. Това може да бъде класически черен цвят, макар че ние съветваме по-скоро да изберете тъмносиньо, което изглежда по-съвременно. Подходящи биха били също неутрални нюанси на бежово и сиво. Във втория случай, за да избегнете класическата корпоративна визия, заложете на сребърни аксесоари.

А щом вече говорим за аксесоарите, помнете, че те често могат да „направят“ целия аутфит. Господата могат да облекат едноцветна базова риза и върху нея сако и да допълнят стилизацията с голям часовник и кожени обувки. Жените пък, като добавят само обувки, бижута и чанта, напълно ще променят ежедневния си официален вид и… ще бъдат готови за събитието веднага след работа.

Кая Гербер с къса черна рокля
Кая Гербер (Снимка: Matt Winkelmeyer/Getty Images)

След като вече знаете общите правила, струва си да преминем към конкретните неща. Разгледайте стилизации за фирмено събитие за нея и за него.

Вече споменахме, че идеалният аутфит за фирмено събитие зависи всъщност от случая, затова приготвихме за вас няколко идеи с оглед на спецификата на събитието.

Ако срещата е с шумен и при това много елегантен характер, подходящо ще бъде вечерно облекло. Сложете дълга макси рокля с тъмен цвят – отлично ще подхожда черна, но също така тъмносиня, тъмнозелена или дори с дълбоко бургундско червено. Избягвайте дълбоко деколте, вместо това изберете изрязан гръб. През този сезон доминира минимализмът, затова дълга рокля без излишни волани и дипли е най-добрият избор. За да не е скучно, изберете по-нестандартни бижута – напр. геометрични обици с различна дължина, чанта с нетипична форма и ажурни обувки с ток, които ще добавят лекота на аутфита.

Елза Хоск с дълга черна рокля
Елза Хоск (Снимка: Don Arnold/Getty Images)

А как да се облечете за фирмено мероприятие в клуб? Заменете вечерния тоалет с коктейлна рокля със средна дължина. Вталената, права рокля за фирмено мероприятие, съчетана с оувърсайз дамско сако с правоъгълна кройка, попада право в целта. Вместо да обличате сакото, наметнете го на раменете, което ще добави небрежност. Друг интересен вариант е дълга кожена пола с цепка до средата на бедрото и вмъкната в нея оувърсайз блуза от елегантен, ефирен материал, която ефектно се набира в талията. Достатъчно е такъв аутфит да се допълни с подходяща чанта и обувки – не е задължително да бъдат с ток, могат да бъдат напр. балеринки Мери Джейн, които са сред тенденциите на този сезон.

Леони Хан с къса черна рокля и сако
Леони Хан (Снимка: Franziska Krug/Getty Images)

Разбира се, роклята не е единственият вариант за жените. Костюмът изглежда елегантно и едновременно официално. Забравете за вталени модели, изберете модните през този сезон широки дамски панталони и сако със свободна кройка. Това не само изглежда стилно и модерно, но и е много удобно. Не е задължително дамският костюм да е черен – за да се отличите, заложете на белия вариант.

Роми Стрейд с бял костюм
Роми Стрейд (Снимка: Getty Images for Marc Cain)

Отивате на фирмено събитие веднага след работа? Сложете сив панталон тип „цигара“ и широка риза, прибрана в колана. Тази основа ще е подходяща за официалния дрескод, а следобед ще се превърне в ефектен тоалет. Заменете удобните обувки със сребристи обувки на ток, които отново се радват на успех и стремително покоряват модни ревюта тази година. Към това подберете сребърни бижута – голямо колие, падащо върху ризата, и големи обици тип сълзи. Сива, леко блестяща чантичка ще допълни визията.

Какво да облече един мъж за фирмено събитие? Тук е малко по-лесно, защото в повечето случаи е достатъчен костюм или аутфит в стил smart casual.

Прочетете също >>> Smart casual стил – идеи за мъжка визия

Мъжкият костюм е най-добрият избор, ако на събитието е задължително вечерно облекло. Може да бъде класически, втален (в сив или тъмносин вариант) или по-модерен, стилен, с по-свободно сако и големи ревери. Вместо строга официална риза сложете отдолу модел от мек и свободен плат.

Атмосферата по време на срещата е по-свободна? Тогава оставете сакото в офиса и изберете бяла, леко голяма риза, прибрана в черни панталони с ръб. Такова съчетание е едновременно небрежно, свободно и елегантно. Макар и да са много прости, стилизациите black&white винаги остават на мода. Освен това запретнете ръкавите на ризата, за да подчертаете мъжкия часовник. Довършете визията стандартно, с кожени обувки, или малко екстравагантно – с бели сникърси, които сега се носят с всичко.

Лъки Блу Смит с визия black&white
Лъки Блу Смит (Снимка: Taylor Hill/Getty Images)

За фирмено събитие в клуб или на друго по-неофициално място не трябва да слагате официално облекло. Вместо риза изберете тънък пуловер с яка тип полуполо и към това вталени панталони, напр. чино. В началото на срещата наметнете сако със свободна кройка. Изберете аутфит на принципа total look (тогава препоръчваме черно, сиво или тъмносиньо) или съчетайте два цвята, които заедно изглеждат професионално, напр. кафяво с тъмносиньо или черно. Най-добрия ефект ще получите, когато цветът на панталоните и сакото бъде различен от този на пуловера.

Тимъти Шаламе с черно поло и панталони croco
Тимъти Шаламе (Снимка: Marc Piasecki/Getty Images)

Главна снимка: Christian Vierig via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News